Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100436
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6616223
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

REDŽEP U BEOGRADUOzbiljnim analitičarima ne može promaći najnovije „približavanje“ Srbije i Turske, ili tačnije približavanje Turske Balkanu i Srbiji.

U ovoj strateškoj politici koju je logično osmislila Amerika, aktivno učestvuje Srbija preko svog aktuelnog predsednika sa posledicama koje on na žalost ne sagledava sa svoje visoke stolice ili svoje visoke visine.

Prvo da se podsetimo da je pre samo sedam dana Tadić došao iz posete Turskoj sa kojom nas veže šta ? Ništa više u ekonomskom smislu, nego sa Republikom Mali. Sve ekonomske cifre su zanemarljive, pa i broj srpskih turista koji letuju u Turskoj.

Ostaje dakle politički interes Turske, jer Srbija nema nikakvih aspiracija da postane politički lider i arbitar u Maloj, ali i Velikoj Aziji. Ali Turska to ima, ne samo u Maloj i Velikoj Aziji nego prvenstveno na Balkanu. Šta se Tadić dogovorio u Stambolu sa sultanom ?

Prilično nejasno o ekonomskoj saradnji, zajedničkim interesima itd.

Koji su to zajednički interesi, pitamo se kada Turska otvoreno govori da će Evropa morati da se drugačije postavi prema Turskoj, jer milioni Turaka (zaista preko 10) živi u toj Evropskoj uniji, od čega četiri u Nemačkoj.

Turska dakle indirektno preti Evropi, ali prema nekim izjavama iz SAD, više puta je ova zemlja zaustavila tursku armiju da ne krene preko granice u susedne zemlje za Kurdskim pobunjenicima. Podsetimo se ko je bio glavna baza za oba rata Amerike protiv Iraka? Još svežije , gde je bila glavna vazduhoplovna baza posle Avinjana u Italiji ? Naravno Turska. Konačno, ko je od 1992 do 1995 godine stalno pretio slanjem svojih trupa u zaraćenu Bosnu da bi pomogli muslimanskoj braći ? Pa, Turska !

Jedno pitanje za naivne koji veruju da su Grci neradnici i sami krivi za svoju krizu.

Da li vam je poznato da Grčka svake godine već decenijama, izdaje po 5 milijardi dolara manje više za kupovinu savremenih aviona i izdržavanje svoje skromne, ali odlično opremljene armije ? Zašto ? Pa zato, jer su joj tu obavezu nametnuli Amerika i ostale članice u NATO-u i ono što ne piše baš svuda, da Turska skoro svakoga meseca izrežira po neki incident, kada njihovi avioni nadleću grčka ostrva da bi grci morali odmah da reaguju slanjem svojih aviona na granice prema Turskoj. O sistematskom provociranju političkih prilika na Lipru da ne govorimo. Dakle taj opasni sused je na granicama Grčke koja je danas praktično prva na udaru širenja Islama i Turske u Evropu i na Balkan. Toga je Grčka svesna, i to je košta a politika SAD je razbiti hrišćansku Evropu i sukobiti je sa Islamom. Kako, izbaciti Grčku iz EU, jer su Grci odjednom lenji, ne rade dovoljno , ne poštuju pomoć ostalih članica EU, i primiti Tursku ! Niste to nigde pročitali? Da upravo tako.

Ali vratimo se na Balkan u Srbiju.

Pametni ljudi kažu, da Turska želi ponovo da obnovi svoju imperiju i da sa pedesetak miliona stanovnika i armijom od milion vojnika koju izdašno pomažu SAD, mnoga „nerešena“ pitanja iz prošlosti reši silom !

Ali prvo treba uništiti onog ko je najveći protivnik, ma kako bio velik ili mali, a to je na Balkanu svakako Srbija. I pošto je teško naši neke granične, političke ili ekonomske probleme osim šake muslimana u Srbiji ( i ostatka na Kosovu) Turska želi „približavanje“ Srbiji, tačnije da je prihvati u svoj gvozdeni zagrljaj. Kako?

Pa prvo je na dnevnom redu interes za pomoć svoj sabraći na Sandžaku, kako oni nazivaju Rašku oblast, kulturna, ekonomska, politička itd. A kada njihovi kod nas, isprovociraju sukobe sa državom kao što su to učinili šiptari i sve preraste u medjunarodne razmere, eto ti Turaka u misiji smirivanja situacije (Srba). I čime ćemo onda mi pred Murata ? Sa armijom od dvadeset hiljada vojnika i tri aviona ?

Naravno postoji uvek izlaz, setićemo se naše braće Rusa, kojih poginulih u ratu za oslobodjenje Srbije i Jugoslavije ima ispod srpske zemlje dva puta više nego muslimana u Raškoj.

Neko će reći, aaa, to su daleke i mračne prognoze.

Dobro, ’ajde da se vratimo na početak :

Sutra , direktno iz Srebrenice gde je opet razgovarao sa predsednikom Tadićem, dolazi premijer Turske Redžep Erdogan u posetu Srbiji. Posle razgovora sa premijerom Srbije Cvetkovićem Erdogan će otići (opet) sa predsednikom Tadićem u Novi Pazar, gde će obići Turski dom kulture !

Potom će biti potpisan Memorandum o razumevanju za realizaciju izgradnje puteva Čačak - Požega, Beograd – Južni Jadran i magistrale M8 od Novog Pazara do Aljinovića.

Tako počinje propast Srbije ! Zapamtite !

Kada pogledate linije ovih puteva, videćete takozvanu „Zelenu transverzalu“ – spoj muslimana iz Bosne i juga Srbije, Kosova i Albanije.

Aferim !
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP