Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99616
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6609264
Ko je na sajtu?
Imamo 31 gosta na mreži

ПОЛИЦИЈА ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ ХАПСИ СРПСКЕ ПАТРИОТЕ


Према сазнањима Информативне службе Српског сабора Двери у недељу, 11. јула у Београду је ухапшен Игор Маринковић, један од лидера 1389, а том приликом му је одузета и застава Србије. Одмах по хапшењу он је и процесуиран и осуђен на 15 дана затвора. Обавезе које је актуелни режим у Србији преузео у функцији самооптуживања у вези са Сребреницом и испомагања у акцији укидања Републике Српске очито се преливају и на Србију, а обећање да ће бити ухапшен генерал Ратко Младић значи и почетак хапшења српских патриота због елементарног права на другачије мишљење по питању највеће медијске лажи у новијој историји Балкана - Сребреници јула 1995. године, чему је Српски сабор Двери посветио посебан темат часописа ДВЕРИ СРПСКЕ.

Да ли ово значи да и све нас који мислимо другачије од актуелног режима о Сребреници и који смо се противили сребреничкој резолуцији треба ухапсити?

Информативна служба Српског сабора Двери
Спречен скуп десничара у Београду

Полиција забранила десничарским удружењима да у Београду организују акцију под називом “Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице”. У МУП-у кажу да је разлог за забрану промена садржаја најављене акције.

Полиција није данас дозволила симпатизерима удружења “Наши” и “Српски народни покрет 1389” да у центру Београда организују акцију под слоганом “Срећан 11. јул, дан ослобађања Сребренице”. Неколико симпатизера тих десничарских организација данас се у 13 сати, како су и најавили, окупило на централном београдском тргу Теразије, међутим Министарство унутрашњих послова одлучило је током преподнева да забрани скуп.

Учесници скупа су усмено на лицу места обавештени да им окупљање није дозвољено, након чега су их полицајци легитимисали и наложили им да се разиђу.

Полиција је привела једног од учесника скупа, који је на себи имао мајицу са фотографијом хашког оптуженика Ратка Младића, и одузела заставе и пропагандни материјал. МУП је организаторима првобитно био одобрио само постављање штанда и дељење пропагандног материјала, али је у међувремену дошло до промене садржаја те акције и зато је одлучено да се она забрани. Удружења “Наши” и “1389” јутрос су најавили да ће на скупу у центру Београда поставити пулт са промотивним материјалом, и да ће грађани моћи да се фотографишу са постером генерала Ратка Младића у природној величини.

Невладина организација “Иницијатива младих за људска права” позвала је надлежно тужилаштво да хитно покрене поступак против свих особа које су ноћас по Београду лепиле плакате са поруком “Срећан вам 11. јул, дан ослобођења српског града Сребренице”, којим се, према мишљењу те организације, слави злочин.

Преузето са сајта РТС-а.

 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP