Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110504
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6746986
Ko je na sajtu?
Imamo 68 gosta na mreži

ПОТРЕБНА ЈЕ ПРАВОСЛАВНО-НАЦИОНАЛНА РЕВОЛУЦИЈА !


13.01.2013 /Академедиасрбија

Константна подршка коју србски народ у својој данашњој борби добија од националиста широм Европе, несумњиво је окрепљујући и подстицајни чинилац, чије манифестације пословично обрадују све Србе којима је Србство и даље на срцу.

Један од најупечатљивијих и најснажнијих просрбских гласова из иностранства данас, долази из Пољске, чији се верни синови не либе да љубав према својој словенској браћи Србима увек посведоче и чак истакну као неизоставни део сопственог политичког активизма.

Част да суделује у таквој пројави пољско-србске сарадње, поново је имала Србска Акција. Један од водећих активиста нашег Покрета дао је интервју за нови број часописа „Национална политика“, који је гласило најбројније пољске националистичке организације – Свепољска омладина.

Уз веру у даље јачање како србско-пољске дружбе, тако и наше сарадње са пољским национал-револуционарима, вашој пажњи препоручујемо превод наведеног интервјуа.

Најпре, хвала што си пристао на интервју за наш часопис. За почетак, можеш ли нам рећи нешто о организационој структури Србске Акције? Колико ваша организација тренутно броји чланова, ако у њој у формалном смислу постоји чланство, и да ли имате своје огранке у свим већим градовима?

Србска Акција је релативно млада организација, која сваким даном постаје све снажнија. Наша гнезда ничу широм србских земаља, а млади србски националисти у све већој мери препознају Србску Акцију као покрет будућег србског националног и социјалног препорода. Тренутно више инсистирамо на чврстим принципима, на којима мора почивати свака озбиљна политичка организација, док нам је официјелни формализам у другом плану.

Које су вредности за вас најважније? Реци нам нешто о идеолошким начелима вашег покрета.

Идолошка начела из наших Идеолошких основа и нашег Политичко-економског програма усмерена су на изградњу једног истински србског државно-народног строја. Строја изнедреног из духа изворне народне стихије засноване на хришћанском идеалу и народном искону. Будућу здраву и препорођену Србију видимо као домаћински уређену и сталешки-задружно организовану државу, која ће се простирати широм србских земаља, а које су данас листом посредно или непосредно окупиране.

Шта мислите о економији? Ако сам добро схватио, ви сте објавили свој економски програм, па можеш ли мало да нам га објасниш?

Као одговор владајућем капиталистичком злу, залажемо се за такву државну интервенцију у економији која ће настојати да се супротстави диктатима вашингтонских и бриселских циониста, као и необузданој игри индивидуалног интереса. На тај начин, штити се социјална правда која је константно изложена ударима лихварске интернационале и њеног система дужничке економије, успостављеног захваљујући марионетским властима у земљи. Међутим, свесни смо да економског и политичког бољитка не може бити без промене владајућег духа у друштву. Јер, предуслов србског препорода јесте промена односа према основама на којима заједница почива. Темељ Система је сачињен од наше пасивности, малодушности, нашег кукавичлука и претеране везаности за уживања и материјална добра. Стога је православно-национална револуција једини одговор на постојећи хаос. Револуција духа, која ће изнедрити армију политичких војника – бораца против Система. То није никакав „повратак у прошлост“ већ понирање у сопство из којег се црпи снага и проналазе основне координате за деловање у савременим условима. То је дуг и тежак пут, али једини прави.

Да сада проговоримо коју реч и на историјске теме. Какво је ваше мишљење о Милану Недићу и његовој влади која је за време Другог светског рата сарађивала са Немцима?

Ђенерал Милан Недић је несумњиво једна од најзначајнијих личности из страдалне србске историје протеклог века. Још као млади официр у Првом светском рату показао је изванредне моралне и војничке квалитете. У Другом светском рату, при немачком нападу на Југославију, он је једини од главнокомандујућих официра који се успешно супротставио нападачу. Када је земља окупирана, а комунисти започели своју револуцију, Немци су, знајући за углед и способност ђенерала Недића, ултимативно захтевали да се он прихвати дужности председника србске Владе под окупацијом. Својом антикомунистичком акцијом и вештом дипломатијом, изборио се за биолошки опстанак србског народа у тим тешким и крвавим временима, када је србски народ био изложен стравичним злочинима хрватских усташа, шиптарских банди и осталих околних душмана. Такође, под окриљем Недићеве владе србски националистички интелектуалци, међу којима и припадници национал-револуционарног покрета Збор (који је у великој мери и историјски узор Србској Акцији), радили су на програму србског националног и социјалног препорода.

А какав је ваш став о Равногорском покрету Драже Михаиловића?

Дража Михаиловић је, за разлику од Милана Недића и Димитрија Љотића (као старешине покрета Збор и незваничног идеолога Недићеве владе), био прилично идеолошки необразован, што се манифестовало његовом првобитном сарадњом са комунистима, као и штетним ослањањем на лажне англо-америчке савезнике, уз залагање за либералну демократију. Устанак који је Дража заједно са комунистима повео против немачког окупатора 1941. године, показао се као јако штетан потез који је донео велику несрећу народу, с обзиром да је окупатор тада био у пуној снази и био у прилици да врши одмазде које су у смрт отерале преко 30.000 Срба за само неколико месеци. Када је то увидео, Дража Михаиловић је углавном престао са нападима на Немце и почео да сарађује са другим националним снагама у борби против комуниста. Али масонски и прокомунистички агенти у Дражином покрету стално су провоцирали сукоб са структурама Недићеве владе. За разлику од самог Драже, јако значајну улогу за србски народ имали су четници који су се борили у етнички мешовитим срединама, где је србски народ био посебно угрожен од Хрвата и муслимана.

Последње питање које се тиче историје. Шта мислите о Титу и Југославији?

Тито је антисрбски злочинац чији је „устанак“ средином 1941. године угушен, и који је са својом бандом крајем исте године, акцијом србских националних снага, протеран из Недићеве Србије. Три године касније, његове партизанске јединице су уз помоћ Црвене Армије окупирале Србију. У првих неколико година комунистичке окупације, почињени су стравични злочини над србским народим. Стрељано је много интелектуалаца, угледних домаћина, свештеника и омладине, а све са циљем застрашивања народа. У деценијама комунистичке власти, режим је систематски радио на уништавању србске националне свести, а уз то је наметнуо неправедне републичке границе унутар Југославије, на штету Срба, а у корист Хрвата, Шиптара и муслимана (који су исламизовани Срби). Од 1945. године па до данас, у Србији постоји континуитет антинационалне псеудо-елите, тако да су и многи данашњи политичари, као и остали учесници јавног живота, биолошки или идеолошки наследници старих комуниста.

Да ли сте у добрим односима са другим националистичким организацијама у Србији? Која је главна разлика између вас и њих?

Ми подржавамо сваку квалитетну делатност других организација, али сама чињеница да су се наши активисти сабрали не под окриљем старих, одраније познатих организација, већ управо под окриљем Србске Акције, јасно указује на разлику између свих постојећих организација на једној страни и, на другој страни, наше визије националне борбе и националног препорода. Један од кључних проблема савременог националног активизма у Србији јесте раскорак који постоји између прокламованих начела и личног примера људи који их прокламују. Један од главних мотива за оснивање Србске Акције управо је тежња да духовне основе идологије коју заступа организација, увек имају покриће у животном исповедништву њених сабораца. Даље, Србска Акција стоји на становишту да политичка организација треба да има јасно духовно и идеолошко упориште, на чијем ће темељу градити организам који ће бити кадар за супротстављање Систему, а у циљу добробити рода. Не допада нам се ни тенденција ублажавања ставова зарад прилагођавања утицајнијим политичким факторима који су патриотски декларисани. То свакако повећава медијски простор, али даје само привид снаге а одбија многе праве борце, чиме дугорочно отуђује од првобитно зацртаног циља.

Да ли имате контакте са иностраним националистима и организацијама?

Наравно. Свесни смо судбинске повезаности свих европских нација. Из такве перспективе проистиче и наша спремност на сарадњу са идеолошки сродним покретима из иностранства, који су нам природни савезници против ционистичког окупатора нашег континента. У контакту смо са разним покретима и групама широм Европе, међу којима је најснажнија грчка Златна зора. Наши представници били су недавно гости њеног солунског одбора, и то баш у току предизборне кампање, после које је уследио велики изборни успех овог покрета. А најконкретнију и најдубљу сарадњу до сада остварили смо са румунском Новом десницом и управо пољским Аутономним националистима.

Да ли имате проблеме са полицијским надзором и репресијом власти? Да ли је боље сада, откад је председник Србије постао Томислав Николић, или је ситуација иста као и док је председник био Тадић?

Услови репресије постали су део уобичајене атмосфере за србске националне активисте, поготово током задњих неколико година када је велики број националиста хапшен и прогањан од стране издајничког режима. И нова власт показује опредељеност за наопаке „вредности“ и наопаку политику претходне власти, као што је залагање за чланство у ЕУ или антисрбско држање по питању Косова и Метохије. Да ли је нова власт веће или мање зло од претходне, време ће показати, али несумњиво је да су и нови властодржци махом компромитовани и превртљиви политиканти, као и то да Србија остаје под окупацијом тајкуна и криминалаца који служе ционистичкој олигархији у Бриселу и Вашингтону.

Да ли и у Србији делује „антифа“ покрет и да ли са њима имате честе „контакте“?

Као и у другим земљама, припадници такозваних „антифа“ група у Србији повезани су са мондијалистичким „невладиним“ сектором, а неки чак и отворено са структурама власти. Међутим, ни такво покровитељство им у Србији није значајно помогло, јер су болесне „антифа“ идеје углавном одбојне србској омладини. А што се „контаката“ тиче, њихови активисти су од стране србских националиста одавно сатерани у мишје рупе.

Какво је ваше мишљење о нама Пољацима? Да ли сте, на пример, чули за нашу подршку србском народу по питању Косова и Метохије?

Све србске родољубе обрадовала је снажна подршка националиста широм Европе, а нарочито подршка која долази из православних или словенских земаља попут Пољске, са којима нас веже језичка блискост и старословенски искон. Поготово што је подршка пољских националиста једна од најснажнијих које србски народ добија. То је за нас Србе показатељ величине пољског народа, са чијим националистима желимо и у будућности да градимо добре односе.

Хвала пуно за интервју и време који си нам посветио. Желимо вама и целом србском народу све најбоље. Нема предаје! Позивамо вас у Пољску, нарочито на Марш независности који се сваке године одржава .

Хвала и вама! И ми вама желимо пуно успеха у будућем деловању. Нашим активистима биће част да вам се придруже на маршу пољских националиста.

Живела Србија!

Живела Пољска!

Живела наша словенска дружба !

 

/ Блог Србска Акција - подвиг и борба! /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP