Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108182
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6708561
Ko je na sajtu?
Imamo 78 gosta na mreži

ЗВАНИЧНА ПОЛИТИКА АЛБАНИЈЕ ПРЕМА СРБИЈИ - СРБОФОБИЈА


23.01.2013. / ree-Akademediasrbija

Сали Бериша, премијер Албаније, изјавио је да ће његова земља поново размотрити односе са Србијом после уклањања споменика ОВПБМ у Прешеву.

Према његовим ријечима овај чин представља албанофобију, као и званичну политику Београда према Албанцима.

"Споменик албанским јунацима уклоњен је силом оружја. Прешевски Албанци животе су изгубили борећи се против Милошевићевог режима. Уједињене нације и бројне друге међународне организације раније су саопштиле да су прешевски Албанци међу најугроженијим грађанским групама у свијету", написао је Бериша на свом фејсбук профилу.

Због тога он сматра да је за бољу бдућност Албанаца најбоље њихово уједињење ма гдје били и изразио пуну подршку грађанима и политичким лидерима Прешева апелујући да не подлјежу провокацијама и да задрже хладнокрвност пред, како је навео, "полицијским терором који спроводи Београд".

А управо су његови говори, задојени србофобијом и шофинизмом, са врло опасним и узнемирујућим порукама, тјерали Албанце на скрнављење светиња, гробља и споменика, протјеривање са вјековних огњишта, угрожавање терорисање и ликвидацију живота косметских Срба, за шта још нико није одговарао... Таква је уствари званична политика Албаније према Србији!

Подсјећања ради, Бериша је на прослави 100-годишњице независности Албаније (у Тирани, Скопљу, Валони), говорио нарочито о Косову као колијевки пројекта етничке Албаније и о "Албанији свих албанских земаља, од Превезе до Прешева, од Скопља до Подгорице" чије је говоре преносио портал ИН4С.

"На Косову и у његовим покретима формирала се идеја етничке Албаније, албанске државе на свим територијама на којима су Албанци били етничка већина, географски наставак, идеја која је била заснована на ставовима и принципима тадашњег времена, али нису поштоване од Великих сила. Фактички се Косово, са својим каснијим покретима, претворило у колевку стварања етничке Албаније...

Идеја етничке Албаније је идеја националног уједињења Албанаца. Била је најбољи одговор, најисправније решење албанског питања, питања које је створено од суседа отимача, а не од Албанаца, јер они нису имали ни педаљ земље територија других нација...

Косово се претворило у колевку свести албанске нације, претворило се у зону формирања националне албанске војске, у колевку велике идеје етничке Албаније." ("Косово је колијевка стварања етничке Албаније" - портал ИН4С)

***

"Национализам Албанаца је најцивилизованији национализам Европе...

Тако, нека се нико не плаши и нека га не иритирају напори Албанаца за њихово национално уједињење...

Позивам наше сусједе, покушајте да правилно схватите потребу за уједињењем Албанаца и бићете срећнији, слободнији, праведнији." ("Бериша: Ако наши сусједи правилно схвате потребу за уједињењем Албанаца, биће срећнији и слободнији" -

/ Портал ИН4С/Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP