Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99217
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606294
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

TAJNI JEZICI


19.07.2010. / Akademediasrbija

Naučnici kažu da se trenutno na zemlji koristi aktivno oko 200 jezika i četrdesetak dijalekata, ali i pedesetak starih mrtvih jezika predhodnih civilizacija, od hebrejskog , nekoliko jezika naroda starog Egipta, starih Grka i nepoznati broj jezika indijanskih plemena koja još žive u zabitim delovima Amazonije.

Najveći broj starih jezika koriste naučnici u istraživanju istorije, dokumenata, artefakata i sličnih istorijskih nalaza.

Medjutim, poznato je da su pored zvaničnih jezika sa različitim dijalektima „izmišljani“ i tajni jezici. Isprva su to bili samo izrazi raznih esnafa, potom raznih tanih društava ali konstatno su svoje tajne jezike imalioni koji su se bavili nepoznatim, okultnim i magijskim stvarima.

Zanimljivo je da su psihijatri i naučnici koji se bave regresivnom hipnozom imali prile da zabeleže situacije u kojima su pacijenti govorili potpuno nepoznatim jezicima, dok su po povratku iz hipnotičkog sna rekli da su govorili sa vanzemaljskim bićima na njihovom jeziku ?

Takodje je poznato da su u Austrougarskoj monarhiji i nemačkim državama postojale varijante tajnog ciganskog jezika i šatrovački - tkzv. „Gauner Schprache“, pa je bio izdat čak i priručnik za policijske istražne službenike sa po par stotina reči oba jezika. Ovaj jezik je zapravo bio mešavina odredjenog broja reči iz svih jezika i dijalekata, koji su se govorili u Austrougarskoj monarhiji.

Medjutim, neke grupe, posebno verske sekte koristile su (i danas ) neke jezike tako što su reči izgovarali unazad , najčešće pri obredima, naprimer „Crna misa“ na kojoj se hrišćanske molitve izgovaraju unazad.

Od tajnih ili nepoznatih jezika koji još nisu u (dovoljnoj) meri „dešifrovani „ je

Henihis ili Henochish. To je jedan, lingvistima još potpuno nepoznati tajanstveni jezik na koji se nailazi u retkim ezoterijskim spisima počev od XII. Veka. Do sada je obzirom da je bio uvek u okviru rukopisa, dokumenata ili knjiga sa okultnom tematikom zaključeno da je korišćen za prizivanje vanzemaljskih sila. Jedan deo tekstova na ovom jeziku je smatra se preveo 1974 godine na engleski jezik savremeni enigmatičar i spiritista Neidl Cavendish (1940 - ) .

On je izjavio izučavajući biblioteku knjige i rukopise velikog engleskog maga okultnih nauka Alistera Kroulija da je isti koristio ili govorio taj jezik. Osim Cavendisha nijedan drugi naučnik niti jezički stručnjak nije do sada otkrio bilo kakvu vezu sa nekim od postojećih ili jezika starih civilizacija. Neki Lingvisti smatraju da je to jezik neke vanzemaljske civilizacije, dok neki traže vezu uporedjujući Vojnićen manuskript sa rukopisima na Henihisu.

Cavendish je objavio u javnosti jedan deo rukopisa na Henohisu i prevod na engleski jezik sa napomenom da radi dalje na tumačenju svih izraza, reči i znakova. Inače za radoznale ovaj tekst glasi u originalu :

“Madariatza das perifa Lil cabisa micaolazoda saanire caosago of fifia balzodizodasara iada. Nonuca gohulime, micama adoianu mada faods beliorebe soab ooanoa cabisa lucifatias yaripesol, das aberaasasa tofejilo marebe pereryo Idoigo od torezodulape.... “

U prevodu na engleski (srpski) dr. Nedl Cavendisch-a ova rečenica (izvod) predstavlja poziv za pomoć andjeoskim spiritualnim entitetima i glasi:

„ O Nebesa moćna , Vi koji živite u prvom vazduhu, Vi koji ste moćni na zemlji i nebu i sprovodite sud Najvišeg. Vama kojima je kazato, pogledajte lice Boga svoga, čije su oči sjaj nebeski, koji Vam je omogućio vlast na zemlji i na nebu za početak uteha, vaše svekoliko obilje milosti neka nam pomogne da mi smrtni………”

Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP