Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108743
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6714887
Ko je na sajtu?
Imamo 77 gosta na mreži

EU POZDRAVLJA IZDAJNIČKU POLITIKU REŽIMA U BEOGRADU


28.01.2013. / ree-Akademediasrbija

Izjave Ulrike Lunaček i Jelka Kacina su veoma korisne za razumevanje pravog odnosa EU prema Srbiji i pitanju KiM.

Dok režim u Beogradu zamajava narod Srbije platformama i rezolucijama, EU jasno ističe da su Srbija i tzv. Kosovo dve države koje kroz pregovore treba rešavaju probleme na zajedničkom EU-ropskom putu.

„Pozdravljamo najavljeni susret predsednika Srbije i Kosova, Tomislava Nikolića i Atifete Jahjage, jer će poboljšati situaciju u regionu i biti preduslov za napredak Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, što podrazumeva dobijanje datuma za otpočinjanje pristupnih pregovora.“ – poručili su preko drugosrbijanskog lista „Danas“ izvestioci Evropskog parlamenta za Srbiju i tzv. Kosovo, Jelko Kacin i Ulrike Lunaček.

Kacin ocenjuje da „svaki susret najviših državnih funkcionera doprinosi uspostavljanju poverenja i normalnih odnosa između Beograda i Prištine“.

Kacin izražava nadu da će taj susret predstavljati „zaokret u pristupu regionalnim pitanjima kod Nikolića koji može još mnogo da doprinese procesu pomirenja među državama Zapadnog Balkana“. „Premijer Dačić je pokazao veliku političku hrabrost i odlučnost ušavši u dijalog s predsednikom Vlade Kosova Hašimom Tačijem. Nikolićev angažman može samo da pomogne proces dijaloga koji je ključan za otvaranje pregovora Srbije o članstvu u EU.“ – ukazuje Jelko Kacin.

Ulrike Lunaček navodi da „snažno podržava sastanak predsednika dve države – Srbije i Kosova“. „Suzana Grubješić, potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije, potvrdila nam je prilikom svoje nedavne posete Briselu da će se Nikolić susresti sa Jahjagom, ali nije mogla da nam kaže datum sastanka. U svakom slučaju, to je pozitivna vest.“ – ističe Lunačekova.

/ Србел - Srbel /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP