Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100443
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6616286
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

SRBIJA NEĆE U UNIJU PRE 2018 !Bivši ambasador SAD Vilijam Montgomeri tvrdi da će Srbija postati članica EU najranije za osam godina, naši stručnjaci potvrđuju tu prognozu. Tako Vilijam Montgomeri, nekadašnji ambasador SAD u Beogradu, ocenjuje šanse Srbije da se priključi Evropskoj uniji. Još poraznija je činjenica da srpski stručnjaci za evropske integracije smatraju da je to najrealnija prognoza do sada.

- Svi koji tvrde suprotno lažu vas svesno ili nesvesno! Ma šta vi uradili, Srbija neće biti deo EU pre 2018. godine, a možda čak ni tad - poručio je Montgomeri


           

                   Halo Srbi, džaba ste krečili za EU, mož' se guzite kol'ko hoćete !
                        (vidi ga kako se Montgomeri naoštrio, jeb....e nam kevu)


Bivša direktorka Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević, potvrđuje prognoze bivšeg američkog amabasadora u Jugoslaviji, koji je očigledno dobro informisan.

- Sasvim je moguće da uđemo u EU tek kroz osam ili više godina. Ali to je veoma teško precizirati. U stvari, mnogo važnije od tog licitiranja, je šta smo uradili po pitanju primene zakona i kvaliteta života u zemlji, poručuje Miščevićeva, koja podseća da se i mnoge zemlje u EU nalaze u nezavidnoj situaciji zbog ekonomske i političke krize.

- Medjutim, važno je da proces prijema novih članova nije zatvoren, odnosno da mi kao zemlja napredujemo na tom putu - ističe Miščevićeva.

Predsednik Odbora za evropske integracije Laslo Varga iz stranke Saveza Vojvodjanskih Madjara ističe da je najava bivšeg ambasadora najrealnija prognoza koju je čuo do sada .

I ja averujem da Srbija neće u EU pre 2018, a možda je i ta prognoza preoptimistična! Potrebno nam je deset godina, računajući od danas - kaže Varga. On dodaje da izjave domaćih političara i vlasti da će Srbija za dve ili tri godine postati deo evropske zajednice nisu realne.

Da ćemo na ulazak u EU čekati možda i deceniju smatra i Donka Banović iz Demokratske stranke Srbije , zamenik predsednika pomenutog Odbora.

- Obično bivši ambasador neke zemlje govori ono, što aktuelni ambasador izbegava, neće ili ne može da kaže zbog domaće javnosti i svog rejtinga. Pitanje je i za mene, da li ćemo i za deset godina da uđemo u EU - zaključuje Banovićeva.

Komentar :

Dakle Srbima ostaje još deset godina vremena da skidamo gaće na sve što nam narede iz EU ili drugi glasnogovornici iz sveta. A naša vlast će nas i dalje zajebavati izbornim obećanjima : U EU ulazimo za našeg mandata, evo samo što nismo, koliko sutra, pod uslovom, da na vlasti budemo još deset godina, inače ako dodju drugi, e onda ćemo ući za jednu deceniju ! Pa sad vi birajte.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP