Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99214
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6606257
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

SNOVI U BOJAMA I NJIHOVO ZNAČENJE


20.07.2010. / Akademediasrbija 

Iako gotovo da nema postoje osobe koje ne sanjaju , mali je broj onih koji sanjaju u bojama. Čak i kada sanjaju u boji najčešće se toga ne sećaju.

Mnoga istraživanja su sprovedena u SAD i poznato je naučnicima da svaka boja koja je dominirala u snu, sadrži određenu simboliku . Kako boje igraju važnu ulogu u našim dnevnim aktivnostima , tako i u snovima imaju posebna značenja. Ovde ćemo dati samo kratak opis tumačenja naučnika o bojama koje ste eventualno sanjali i njihovoj vezi sa vašim emotivnim, fizičkim ili drugim osećajima i stanju.

Crvena – crvena boja ili njene nijanse u snovima najčešće predstavljaju uzbuđenje najčešće seksualnu, kao i strast te energije.

Narandžasta – boja se smatra kao boja koja odaje toplinom i boja je mudrosti, druželjubivosti i smišljenosti. Tamno narandžasta je znak ponosa.

Zlatno žuta boja je simbol samokontrole, misaonosti i duhovnosti.

Žuta – predstavlja boju radosti, optimizam, intuiciju. Pojavu žute boje u snovima podsvest koristi, kako bi izvukla vah duh iz depresije.

Zelena – je dominantno boja prirode. Uz to predstavlja razvoj i rast života, ideje i slično. Slabije nijanse zelene koja lagano prelazi u plavu, znači izlečenje nečega, ozdravljenje od bolesti ili psihičko smirenje, dok tamna zelena boja označava po pravilu neku zavist, pohlepu i loše odnose.

Plava – je smirujuća boja, koja je izrazito spiritualna (duhovna ) boja i predstavlja intelekt, istinu i pravdu. Ako sanjate nešto u plavom, podsvest vas upozorava da usporite u vašim fizičkim i duhovnim naprezanjima i opustite se.

Crna – je boja koja se često povezuje sa smrću, medjutim pojava crne boje u snovimakoje ste zapamtili može značiti „smrt“ –kraj neke ideje, projekta ili neku značajnu promenu u vašem životu. To je takodje boja tajni i misterija, nesvesnog, a nekada i boja zaštite.

Bela boja– se po pravilu uvek u snovima povezuje se sa čistoćom i istinom. Videti neku dominantnu belu boju u snovima znači upozorenje ili potvrdu da se u određenim životnim situacijama držimo samo istine . Osim toga, bela boja označava nevinost, dečiju ljubav , decu.

Na kraju da ponovimo, šta god sanjali znajte da je su svi snovi povezani sa vašom podsvesti i da u najvećoj meri predstavljaju analizu ili podsećanje na vaše aktivnosti koje ste tokom proteklog ili proteklih dana, dilema i iskušenjima koja su pred vama.

Dobro je takodje znati da se snovima može i upravljati i ako shvatite da sanjate, onda snom vi možete upravljate i to otvara bezbroj mogućnosti spiritualnog napretka. Jedan od načina utvrdite da sanjate je da sebe naterate da u snu pogledate u sopstvene ruke i velika je verovatnoća da ćete da shvatite kako sanjate. Tada možete u kontrolisati san i činiti u snu, sve što je na javi moguće ili (ne)dozvoljeno.
Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP