Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 108743
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6714915
Ko je na sajtu?
Imamo 102 gosta na mreži

"BELOM KNJIGOM" SRUŠIĆEMO PLAĆENIČKE NVO I MEDIJE U SRBIJI


05.02.2013. / ree-Akademediasrbija

Piše: Vladan Dinić

INTERVJU: IVAN IVANOVIĆ, lider Pokreta SNP NAŠI:

Posle, kako tvrdi, opsežne, velike i višegodišnje istrage SNP NAŠI o finansiranju nevladinih organizacija i takozvanih nezavisnih medija (B92, Blic, Alo, Danas, Demokratija..) i žestoke reakcije, uključujući i DS, (LDP se podrazumeva), krika nevladinog, a očito dobro plaćenog sektora, ali i ponovljenog zahteva da ih država zabrani (jednom ranije je Ustavni sud tu inicijativu odbacio), razgovaramo sa Ivanom Ivanovićem, prvim čovekom Naših, koji u većini medija nema „prođu“. A, tvrdi i da je to - razumljivo. Jer radi u korist, a ne protiv svoje zemlje!

U ovom razgovoru za „Svedok“, govori precizno i jasno i o sadašnjim događanjima, ali i daljim planovima i akcijama Pokreta. Sve, u samo jednom pravcu - kako da se država Srbija zaštiti od stranih agentura i plaćenika?!

- Po ugledu na bratsku Rusiju, kaže Ivan Ivanović.

SVEDOK: Da li je strani plaćenik svako ko je dobio novac iz inostranstva? Jer i veliki broj naših naučnika, profesora i srudenata koristi stipendije iz inostranstva?

Ivan Ivanović: Pa, naravno da ne! Nismo mi fanatici. Pa, svakome je jasno da je pomoć iz inostranstva potrebna. Mi se ne borimo protiv svakog novca iz inostranstva već smo protiv dotoka onog novca kojim se finasira rušenje i razbijanje naše zemlje Srbije! I, ako pogledate spisak koji smo obelodanili, odmah je jasno na koje izvore krvavih para mislimo, ali i na koje institucije, organizacije i pojedince u njima...

S: Da li bi pod strane plaćenike podveli i one za koje bi se pokazalo da uzimaju novac za isti posao - rušenje Srbije, ako bi stizao iz Rusije ili neke druge, zemlje?

I.I: Naravno! Ukoliko bismo u svojoj istrazi naišli i na novac ubačen Iz Rusije u Srbiju radi rušenja i rastakanja zemlje isto bismo reagovali. Dakle, nebitno je da li bi te pare bile iz Rusije, Kine, Grčke... Sve što je upereno protiv naše zemlje, protiv toga se borimo...

S: Na osnovu čega tvrdite da su mediji, NVO i pojedinci koje su prozvali strani plaćenici? „Crni spiskovi“ koje ste objavili izazivaju sve veću pažnju u javnosti. Šta mislite o reakcijama pojedinih nevladinih organizacija i medija sa spiska?!

I.I: I sama, mahom histerična reakcija „prozvanih“ govori dosta o našem potezu. Borba koju poslednjih nedelja vodi SNP NAŠI protiv antisrpskih medija, nevladinih organizacija i lobista, dovela je do velike pometnje u redovima stranih agenata.

S: Na šta konkretno mislite?

I.I: Praktično, nastupila velika panika, a histerični i panični pokušaji da se SNP NAŠI okrive za govor mržnje, poziv na linč, obračun sa neistomišljenicima mnogo kazuje.

S: U mnogim medijima vas ne tetošu, zapravo porede vas sa najcrnjim talogom u Srbiji i neskriveno, uz pomoć pojedinih NVO i stranaka - traže vašu zabranu, ukidanje?

I.I: Medijskom manipulacijom pojedinih medijskih kuća i novinskih listova koji se već godinama finasiraju za antisrpsko delovanje, zapravo se pokušava da se stvori atmosfera u kojoj će delovanje protivustavnih, antisrpskih, nezakonitih, finansiranih od obaveštajnih službi, medija i organizacija biti skrajnuto sa prave teme. Veruju da će lažnim optužbama u kojima se tvrdi i skreće pažnja da SNP NAŠI „brane slobodu govora medijima“, optužuju „ugledne intelektualce kao strane plaćenike“, „da će ponovo biti ispitan rad pokreta“... uspeti još jednom da prevare narod. Neće! Narod ih je prozreo! A prava istina je da se Pokret jedino bavi kršenjem Ustava Republike Srbije od pomenutih organizacija, o čemu je uredno obaveštavana javnost i o čemu smo obavestili i nadležne organe.

S: Iznosite ozbiljne optužbe i protiv dobrog dela NVO sektora, dela medija u Srbiji, ali i protiv Borisa Tadića! Uz to na tapetu su Vam i tužilaštva, kao i niz državnih institucija. Da li imate dovoljno jake dokaze da izdržite eventualne sudske procese i reakciju prozvanih, a možda i države?

I.I: Jedva čekamo da nas pozovu da javnosti Srbije predočimo brojne i nepobitne dokaze o potezima stranih agentura. Uputili smo i javni poziv na „dvoboj“, može na TV, može u štampanim medijima, može, naravno i na sudu, ali da ponovim, jedva čekamo da se krene s utvrđivanje da li Naši ili oni lažu?

S: Jedno je priča za novine, a drugo je kad se dokazi iznose?

I.I: Za sve što smo naveli u javnosti, postoje mnogobrojni i konkretni dokazi koje smo predstavili nadležnim organima, i od kojih očekujemo da reaguju u skladu sa krivičnim zakonom i Ustavom Republike Srbije. Uz to uskoro objavljujemo knjigu „BELA KNJIGA CRNIH ORGANIZACIJA“, gde će sve lepo, dokumentovano i faksimilima dokumenata da bude obelodanjeno...

S: Kad izlazi ta „Bela knjiga“?

I.I: Bićete pravovremeno obavešteni. Knjiga se završava i javnost će ubrzo, crno na belom, da sazna odakle je stizao i stiže novac i kome mora da se „zahvali“ za okupaciju, poniženje, ekonomsko osiromašenje, otimanje teritorije. U knjizi „Bela knjigu krivičnih dela NVO“ u biće predstavljeno na desetine krivičnih dela koja su izvršili. Navedeni su finansijeri i konkretne sume novca koje su dobijane od obaveštajnih službi i njihovih fondova. To će biti dokument koji će jasno i konkretno pokazati i dokazati spregu obaveštajnih službi i NVO sektora i pojedinih medija u Srbiji. Belom knjigom zadaćemo im udarac od kojeg se nikada neće oporaviti.

S: Reagovale su i stranke. Demokratska stranka, sad pod komandom Dragana đilasa oglasila se već nekoliko puta saopštenjem, kao i Liberalno demokratska partija Čede Jovanovića?

I.I: Demokratska stranka i LDP su takođe finansirani od različitih fondova i ispostava obaveštajnih službi, što je i zvaniča informacija koja se može proveriti na internet stranama tih fondova, koji navode kako su velikim količinama novca pomagali „proevropske“ stranke u Srbiji, imeđu ostalih DS i LDP.

S: U tim strankama ne sede naivni ljudi, koji nisu znali da će ti podaci biti dostpuni javnosti?

I.I: U suštini pomenute stranke su završavanjem prljavih poslova za razne interesne grupacije mislili da je to garant njihovog o(p)stanka na vlasti, i zato su umešani u mnoge korupcione i kriminalne afere...

S: Ništa, ipak, nije večno?

I.I: Smatrali su da će ih „nedodirljivost“ koju su imali jedno vreme biti večita i da je njihova nagrada da mogu slobodno i nekažnjeno da pljačkaju narod i državu.

S: Kako gledate na ponašanje nove vlasti? Ili, kako mislite da će reagovati aktuelna vlast na celu stvar i šta zapravo očekujete?

I.I: Tek treba da vidimo! Obračun sa stranim agentima u Srbiji, uz stalnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala je od ključnog značaja za opstanak naše države i naroda...

S: Dobro, to znamo i to se - podrazumeva?!

S: Pa u prethodnoj vlasti se nije podrazumevalo! I, ukoliko aktuelna vlast odbije da zabrani NVO i medije koji rade protivustvano i protiv države Srbije, ni po čemu se neće razlikovati od DS-a i satelita koji su bili oko nje.

S: Vi ste zaista ubeđeni da je to što VI pričate moguće u Srbiji da se ostvari?

I.I: Imamo primer kako se to radi i kao bi trebalo da funkcioniše jedna pravna država po pitanju plaćeničkih NVO i medija.

S: Na koga mislite?

I.I: Za primer mogu uzeti Rusku Federaciju, koja je uspela da protivustavne organizacije zakonski ograniči, bez obzira koliki su pritisci dolazili sa zapada i od njihovih finansijera. Dokazi koje mi posedujemo su neoborivi, a vlasti će, reagujući na njih, ovako ili onako, pokazati ko su i šta su.

S: Šta ćete preduzeti ukoliko sadašnja vlast, na neki način postupi blaže nego što se vi nadate i što očekujete, i izađe u susret zahtevima nevladinih organizacija i dela medija da SNP NAŠI bude sankcionisan kao organizacija koja, po njihovim tvrdnjama, akcijama crnih spiskova širi govor mržnje?

I.I: To bi bio jasan znak da i iza ove aktuelne vlasti stoje iste agenture kao i iza NVO sektora, i da imaju jedan zajednički cilj, a to je razarenje srpske države i njenog suvereniteta i integriteta.

S: Da li mislite da imate podršku šire javnosti, odnosno, građana Srbije po pitanju „crnih spiskova“ koje ste obelodanili?

I.I: Akcija koju je pokrenuo SNP NAŠI praćena je velikom podrškom sa svih strana! Mi iznosimo mišljenje većine građana, koji nas svakodnevno pozivaju, šalju mejlove, a bilo je i slučajeva gde su nas upućivali gde možemo naći još dokaza o protivustavnom delovanju plaćeničkih organizacija. Imamo već 40 odbora, više povereništava i imamo podršku onog dela Srbije kojoj je domovina u srcu. A to je u Srbiji ogromna većina. Pa nećemo valjda dozvoliti da nam strane agenture i plaćeničke NVO i podini mediji kopaju grob, a mi da sačekamo kraj Srbije!

S: Šta je u stvari Vaš krajnji cilj?

I.I: Jedan od ciljeva Naših je i uvođenje Zakona o stranim agentima.

S: Verujete li da je to izvodljivo u bliskom periodu?

I.I: Zakon o stranim agentima je nešto što je realno i što je neophodno našem pravosudnom sistemu. Opet kažem, ukoliko sadašnja vlast želi da sprovede suštinske promene radiće na njegovoj izradi i usvajanju. Ako ne dođe do toga, po dolasku na vlast patriotskih snaga, ovaj zakon će biti sigurno usvojen.

S: Pominje se u nekim medijima da u svojoj simbolici koristite i kukasti krst?

I.I: Stvar je potpuno obrnuta! To javnosti pokušava da nametne B92. Na transparentima smo nosili natpis B92 gde je između B i 92 stajao kukasti krst. Dakle, mi smo B92 obeležili kao fašiste, a nismo propagirali fašizam. To što, inače, B92 radi u većini informativnih i „tok-šou“ emisija graniči se s nebulozom. No, bez obzira na ogroman novac koji je ulazio i ulazi u B92 ta strana plaćenička firma ne može da postigne gledanost o kojoj mašta. Samo, i strane agenture su uporne u nastojanjima da u Srbiji imaju medije koji rade za njih, a protiv Srbije. Koriste Gebelsove metode, stoput ponavljajući laž, da bi je nekad proglasili „istinom“ Prethodna vlast je sve to tolerisala, a kako će ova da se ponaša - ne znam. Nadam se da će posle dokaza koje smo dostavili nadležnim institucijama mnogo toga u Srbiji biti drugačije...

S: U čije ime govorite?

I.I: U ime većine Srbije. U ime poniženih, potlačenih, opljačkanih, gladnih, ostavljenih bez posla...bez nade i bez budućnosti…

Lične donacije

S: Vi ste prozvali i medije i NVO da se finasiraju iz agentura stranih obaveštajnih sluđbi? Dobro, a ko finansira Vaš pokret, iz kojih izvora i sa koliko novca godišnje raspolažete?

I.I: Sami sebe finasiramo. Većina nas je zaposlena i odvajamo izvesnu, ne preveliku sumu para za našu borbu i naše ideje. Nama ne treba mnogo, mi svoje akcije sami osmišljavamo, sami plaćamo plakate, materijale...To je otprilike desetak hiljada evra. Ne, ne mogu mediji sad nama da napakujuju da smo i mi strani plaćenici. Jer je stvar prosta - nas strane agenture ne finasiraju. Uostalom, naše poslovanje je javno i svako ko ima bilo kakav dokaz, neka izvoli. Ali, ponavljam, jedva čekamo da se povede rasprava o domukentaciji koju imamo iz koje je nedvosmisleno da su većina NVO i dosta medija strane ekspoziture u zemlji Srbiji.

NED, ispostava CIA

I „njet“ i „nou“!

S: Stalno pominjete nekakvu ispostavu CIA?

I.I: Da pominjem ispostavu CIA koja je mnogim NVO u Srbiji donator. Mislim na NED, koja je zabranjena u mnogim zemljama sveta, kao i u većini država u SAD! Međutim ta ispostava slobodno radi u Srbiji! Tražili smo od Tužilaštva da reaguje i da se zabrani i u Srbiji delovanje te ispostave CIA. Ako ne znaju kako je zabraniti nekla se posluže iskustvom mnogih zemalja - koji su „donatorima“ rekli i „njet“ i „nou“!

/ Izvor : SVEDOK /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP