Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110508
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6748228
Ko je na sajtu?
Imamo 46 gosta na mreži

KRAĐA POD UPRAVOM DS MOŽE SE POREDITI S GENOCIDOM !


22.02.2013. / ree-Akademediasrbija

Nenad Prokić ( LDP) : Demokratska stranka teško se ogrešila o Srbiju. Svi u svetu i mnogi u Srbiji bili su iznenađeni ozbiljnošću i rezultatima ove vlade

Nenad Prokić, koji je nedavno napustio LDP, veruje da će vlada Vučić-Dačić iz teških pregovora sa Evropom i Kosovom izaći kao pobednik.

- Mislim da su napori koje ova vlada čini, nakon dugo vremena, do kraja iskreni. Upravo su Brisel i Berlin prava mesta za takvu vrstu iskrenosti, ako je reč o ukupnoj budućnosti ovog društva. Takvim nastupom ova vlada će, siguran sam, iz pregovora izaći kao pobednik, a rezultat će biti bolji nego što smo mogli očekivati, odnosno najbolji koji smo imali u svim pregovorima koje smo do sada vodili.

♦ Šta je to što ste prepoznali kao kvalitet ove vlade pa ste među prvima pozvali građansku Srbiju da je podrži?

- Iskrenost, i to u sopstvenoj promeni. Takozvana prva Srbija promenila je svoju politiku i sada to druga Srbija treba da podrži. Nisam toliko uskogrud da ne podržim promenu prve Srbije samo zato što druga nije uspela ni u čemu. Ako do te podrške dođe u širim razmerama, a u velikoj meri je do toga već došlo, taj preveliki jaz u Srbiji će se bitno smanjiti, i mi ćemo postati pristojno i normalno društvo.

♦ U čemu je to Vlada uspela: u rešavanju kosovskog pitanja ili borbi protiv korupcije i privrednog kriminala?

- Posle sto dana Vlade svi u svetu i mnogi u Srbiji bili su iznenađeni njenom ozbiljnošću i rezultatima. Rešavanje kosovskog pitanja odvija se na realnim osnovama i vode ga upravo oni koji imaju moć da rešavanje objasne većini u Srbiji tako da ga oni i prihvate. Borba protiv korupcije je strateški postavljena. Dinar je stabilizovan i više se ne mogu praviti mahinacije s kursom, Vlada ima očiglednu podršku u svetu, a čini se da su izgledne i investicije.

♦ Da li vas raduje što sve više pripadnika takozvane građanske Srbije hvali Vladu?

- Naravno da me raduje. Velika mi je želja da živim u društvu koje se pomirilo sa samim sobom, u kojem su političke razlike normalnog obima i sadržaja.

♦ Šta je, po vašem mišljenju, uzrok dešavanja u Demokratskoj stranci, koja je, prema istraživanjima javnog mnjenja, na istorijskom minimumu?

- Demokratska stranka teško se ogrešila o srpsko društvo. Krađa koja se dogodila pod njenom upravom može se uporediti s genocidom. Ona je učinila da 5. oktobar postane samo još jedan od imaginarnih datuma u srpskoj istoriji. Ono što je radila društvu, sada radi sebi. Nadam se da će bolji deo te stranke smoći snage da se konsoliduje i u budućnosti doprinese razvoju političkog života u Srbiji. Ne verujem da će to moći da se dogodi pod Đilasom.

Ne verujem da će DS moći da se konsoliduje pod Đilasom

Živković pravi loše vino

♦ Da li ste u kontaktu sa Zoranom Živkovićem i jeste li možda razmišljali o saradnji s njim?

- Popio sam kafu s njim letos na Niškom džez festivalu. Nije umeo da napravi dobro vino, pa je ispravno postupio kad je odustao. Da li će tu vrstu ispravnosti ponoviti u politici, zavisi od njega. Neću mu ni pomagati ni odmagati u tome.

♦ Kako komentarišete sve otvorenije istupe Čedomira Jovanovića, koji staje u odbranu Borisa Tadića? Verujete li da bi između njih dvojice moglo doći do saradnje?

- Taj pokušaj sigurno ne nastaje zbog ideoloških sličnosti ili uzajamnih simpatija, to je spasilački manevar. Mnoge partije su pod novim političkim svodom u Srbiji ostale bez politike, a ono što sledi je i gubitak glasača. Svi oni će pokušati da apstraktnim udruživanjima ostanu u političkom životu.

/Izvor : Kurir /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP