Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110508
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6748196
Ko je na sajtu?
Imamo 47 gosta na mreži

РЕЗОЛУЦИЈОМ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА У РЕВИЗИЈУ ИСТОРИЈЕ ?


25.02.2013. / pee-Академедиасрбија

Аутop : Душан Ковачев

"Интернационализација бирократског положаја `европске регије` која је у Војводини одавно изгубила свако утемељење у реалности, вршиће се на основу нове резолуције ЕП већ у марту, како показује `Мађар Со`, нарочито у вези тзв. `помирења у Другом светском рату`, како је најавио Ласло Варга": Д Ковачев.

Ласло Варга је управо обавестио српску јавност да се припрема нова резолуција Европског парламента о Србији. Њоме се по свој прилици ради на ревизији историје Другог светског рата. ЕУ би да председник државе, која је Шандора Кепира прогласила невиним, следећи пут лије крокодилске сузе уз председника Србије! Варга то зове „заједничко поклоњење“.

Резолуција ЕП противна принципу владавине права

О Војводини се у Резолуцији ЕП од 19. јануара 2011. експлицитно говори у Е 23:

„…констатује напредак у примени Устава донетог у новембру 2006. кроз усвајање Статута и Закона о надлежностима Војводине; позива на наставак процеса преноса овлашћења кроз усвајање Закона о јавним приходима и Закона о јавној својини Војводине и локалних општина, који ће омогућити Војводини да почне са извршавањем надлежности утврђених новим Статутом.“

Из овога је очигледно да је став ЕП о Војводини сасвим превидео противуставна решења енумеративно наведена у Одлуци Уставног суда Републике Србије од 10. јула 2012. године.

Њоме је утврђена неуставност битних и бројних одредаба Закона о надлежностима Војводине. У супротном ЕП сигурно не би овај Закон навео у контексту напретка примене Устава Србије. Слична ситуација је и са Корхецовим статутом, о чијој уставности се такође води поступак пред Уставним Судом Србије, а и њега ЕП наводи у контексту примене Устава.

Осим тога, Србија није чланица ЕУ, али ни у пракси „негативних интеграција“ у њој није познато да се противуставни положај регија конвалидира или толерише. Нарочито не резолуцијом о страној држави.

Чак је и гроф Ламбсдорф у име Намачке поручио Србији да се понаша као кандидат ЕУ, а не као њен члан. О томе да ли као „кандидати ЕУ“ српске дипломате треба да крше правила ОУН, ОЕБС и свој властити Устав, гроф Ламбсдорф није рекао ништа.

Према којим „европским правилима“ треба да се понашамо кад је Војводина у питању?

Је ли ЕУ икад донела нека правила по основу којих су државе ван ње обавезне да формирају „европске регије“? Није. Је ли икад формирање „европске регије“ био услов за кандидатуру у чланство ЕУ?

Није.

Је ли било кад у ЕУ прописано да највиши акти државе имају нижу правну снагу од регионалних и локалних?

Не, то се није десило никад, нигде, током читаве историје Европе.

Појам правне државе и владавине права не познаје обрнуту хијерархију правних аката, осим као неуставност, и незаконитост.

Бихевиористичка терапија грофа Ламбсдорфа

Уосталом, чак је и гроф Ламбсдорф у име Намачке поручио Србији да се понаша као кандидат ЕУ[1], а не као њен члан. О томе да ли као „кандидати ЕУ“ српске дипломате треба да крше правила ОУН, ОЕБС и свој властити Устав, гроф Ламбсдорф није рекао ништа. Према којим „европским правилима“ треба да се понашамо кад је Војводина у питању? Је ли ЕУ икад донела нека правила по основу којих су државе ван ње обавезне да формирају „европске регије“? Није. Је ли икад формирање „европске регије“ био услов за кандидатуру у чланству ЕУ? Није. Је ли било кад у ЕУ прописано да највиши акти државе имају нижу правну снагу од регионалних и локалних? Не, то се није десило никад, нигде, током читаве историје Европе. Појам правне државе и владавине права не познаје обрнуту хијерархију правних аката, осим као неуставност, и незаконитост. Нарочито у ЕУ. Како да се „понашамо као кандидати” противно основним начелима правне државе?

А како се понашају други кандидати за ЕУ? Турска је кандидат за ЕУ деценијама, па се понаша тако да је недавно њен председник отворено затражио од Путина пријем у Шангајску организацију. Било би сасвим у духу изјаве грофа Ламбсдорфа да се и Србија тако понаша, зар не? Турска је, упркос вишевековној окупацији Србије, данас представљена Србима као савезник и то од стране наше дипломатије. Зашто не би смо у спољној политици ишли путем таквог нашег савезника који је уз то и европски „кандидат с датумом“, и то одавно?

„Европски“ налог за ревизију историје Другог светског рата

Бирократски мастодонт „проширене Немачке” (која се, да се Власи не досете, назива ЕУ) има једнако мало осећаја за разликовање противуставности од правне државе као некадашњи СССР[2]. Да је другачије, не би им пало на памет да својом резолуцијом хвале Корхецов статут и годину дана касније формално оспорени неуставни Закон који је произашао из њега. Пошто се неуставни положај АПВ на основу Корхецовог статута и успешно оспореног Закона о надлежностима АПВ представља као положај некакве „европске регије“, ваља подсетити да је Немачка још од 1949. године главни заговорник процеса регионализације[3] у Европи, када је овај процес покретао Штефан Требст. Ваља подсетити и да је већ 1958. године управо у Салцбургу, граду где је седиште IRE[4], креиран текст „Салцбурше изјаве“ фантомског „Војвођанског покрета“[5], као и на текст Драгоша Калајића из деведесетих година: „Регионализацијом до велике Немачке“. Драгош Калајић је својевремено био председник Удружења српско-немачког пријатељства, што се посебно мора имати на уму.

Интернационализација бирократског положаја „европске регије“ која је у Војводини одавно изгубила свако утемељење у реалности, вршиће се на основу нове резолуције ЕП већ у марту, како показује „Мађар Со“, нарочито у вези тзв. „помирења у Другом светском рату“, како је најавио Ласло Варга[6].

Да се Власи не досете, Ласло Варга је у вести РТВ представљен само као републички посланик СВМ. О штетном, управо срамотном деловању СВМ у процесу помирења у Војводини и ревизији историје Другог светског рата, писао сам у више наврата, а посебно поводом обележавања рација у Јужној Бачкој 2013. године[7].

Ко је Ласло Варга?

У садашњем сазиву Скупштине Србије, потпредседник је Одбора Скупштине Србије за европске интеграције Србије. У претходном сазиву Скупштине, Варга је био председник Одбора Скупштине Србије за европске интеграције, када је као носилац ове функције изјавио да је учествовање у вршењу окупације током Другог светског рата било извршавање законске обавезе и служење „овде једино постојећој власти државе која се може сматрати легалном[8]“. Да ствар буде још гора, овакав став није произилазио из капитулантских схватања тадићевско-јеремићевске спољне политике, већ директно из става Варгиног партијског шефа Иштвана Пастора који је изјавио да су припадници окупационих снага на територији Војводине извршавали „војну обавезу законом прописану од стране власти које су вршиле суверенитет у том периоду[9]“. Поред тога, Варга је већ најавио да се у најновијем предлогу резолуције ЕП помиње „процес мађарско-српског помирења у вези с Другим светским ратом“, али и „заједничко поклоњење два председника републике пред сенима жртава[10]“.

У интересу „велике Немачке“, евробирократија зарад даље ревизије историје већ припрема налог за заједничко поклоњење „жртвама“ Другог светског рата, којег треба раме уз раме да изврше председник Републике Србије и председник оне државе која је као невиног ослободила последњег преживелог убицу Новосађана, злочинца Другог Светског рата – Шандора Кепира,упркос постојању сведочанстава о директном наређивању злочина и то у судском поступку одржаном у Новом Саду.

Дакле, у интересу „велике Немачке“, евробирократија зарад даље ревизије историје већ припрема налог за заједничко поклоњење „жртвама“ Другог светског рата, којег треба раме уз раме да изврше председник Републике Србије и председник оне државе која је као невиног ослободила последњег преживелог убицу Новосађана, злочинца Другог Светског рата – Шандора Кепира, упркос постојању сведочанстава о директном наређивању злочина и то у судском поступку одржаном у Новом Саду.

Резолуција ЕП из 2012. године врви од позива на толеранцију и сарадњу Србије са лажном државом Косово. Ни речи о извештају Дика Мартија у вези трговине органима, у коју је безмало умешан сав политички врх ове НАТО-инсталације. Ни речи о невероватним, гнусним видовима криминала у политичкој стварности јужне српске Покрајине која је под управом ЕУЛЕКС-а и КФОР-а одлутала у сепаратизам. Ни речи о кршењу људских и имовинских права на територији која би требала да буде српска Покрајина под управом ОУН.

Произилази ли ово из „европског“ схватања владавине права, односно ЕУ као правне државе. Да подсетимо, ЕУ је државолика, али није држава. Отуд нема елементарног капацитета да буде правна држава, што осећају и њени држављани с њеним развојем.

Европска унија је једно велико фактичко стање огрнуто чудноватом правном формом којом се конвалидира воља њених политичких и економских моћника.

Европска унија је једно велико фактичко стање огрнуто чудноватом правном формом којом се конвалидира воља њених политичких и економских моћника.

Обећање – лудом радовање

Уочи предстојеће резолуције Европског парламента, треба имати на уму следеће:

Чим виде страх у очима српских владара, чим виде да су спремни на њихове понижавајуће калкулације, евробирократе наступају према њима с новим захтевима. И што је посебно важно – даваће још мање. Много мање од обећаног. Обећање – лудом радовање.

Сетите се Ђинђића који је уочи противуставног изручења Милошевића добио масна финансијска обећања за Србију, а потом ништа сем акцептилације ионако ненаплативог дела државног дуга. На основу чега очекујете да ће инвестирати у Србији. Чиме? Којим новцима? Чијим новцима? Наше новце су потрошили.

Сетите се живог примера лаковерности несрећника Бојана Пајтића. Годинама се брукао најављујући европске инвестиције, снимао се на телевизији отварајући крај сваког села у Војводини зону за „гринфилд“ инвестиције, причајући о кластерима, апликацијама, донацијама, новцима који само чекају да полете у Војводину из претприступних и других фондова ЕУ…

Последње финансијске установе Војводине на европском путу су упропастили бесконачно улажући наше новце у политичке пласмане, чекајући Годоа.

ЕУ није до данас обновила чак ни Жежељев мост, иако је то у Војводини најављивала као готову ствар.

Пајтић је једва прогурао Корхецов статут, уз претходну подршку најмоћније неформалне финансијске корпорације глобализма – Швајцарске конституенце.

И шта је Војводина добила од свега тога?

Постала је неразвијена регија Србије, а све што у њој ради финансира се из буџета Србије – сва пољопривреда, сви јавни расходи.

Све што је доносило профит у Војводини је упропашћено лошим приватизацијама или добит присвајају странци и њега извозе из наше Војводине.

Последње финансијске установе Војводине на европском путу су упропастили бесконачно улажући наше новце у политичке пласмане, чекајући Годоа. ЕУ није до данас обновила чак ни Жежељев мост, иако је то у Војводини најављивала као готову ствар. Пајтић је једва прогурао Корхецов статут, уз претходну подршку најмоћније неформалне финансијске копорације глобализма – Швајцарске конституенце.

Ни за себе лично владари Србије неће ништа ушићарити. Сви Милошевићеви тајкуни су се већ преварили, па њихва незаконита дела евроатлантида так данас гони преко српског правосуђа. Нису ли пре више од деценије свој капитал пореклом из социјалистичке друштвене својине легализовали, па потом заглибили у промашене инвестиције и задужили га с надом да ће се извући у кризи која је најављена као наша шанса.

Зашто ваш и наш новац и углед да заврше тамо где је времена све мање, где ваљаних прилика одавно уопште нема?

Ко ће вам помоћи ако пристанете на ревизију историје?

Какве користи ћемо имати од тога?

Новца за плате и пензије неће нестати одмах, него пар месеци касније, кад баш све задужимо?

Док момци из Матрикса не стекну право на баш све што је још увек наше.

"Душан Ковачев: "Зашто ваш и наш новац и углед да заврше тамо где је времена све мање, где ваљаних прилика одавно уопште нема? Ко ће вам помоћи ако пристанете на ревизију историје? Какве користи ћемо имати од тога? Новца за плате и пензије неће нестати одмах, него пар месеци касније, кад баш све задужимо? Док момци из Матрикса не стекну право на баш све што је још увек наше." На слици: Мултипликовани агент Шмит, Сцена из филма "Матрикс"

Упутнице:

________________________________________

[1] Србија да се понаша као кандидат ЕУ. Прес, 21. 2. 2013.

[2] О сличностима са СССР видети: Живковић, Никола – Ждери и буди прогутан, интервју са Максом Оте, Фонд Слободан Јовановић, 26. 4. 2010.

[3] Екмечић, Миодраг – „Регионализам између слободе и новог насиља“, Дијалог прошлости и садашњости, ЈП Службени лист, стр. 181-508.; Рајковић, Милосав – Региони – европски кошмар, интервју с Миодрагом Екмечићем, Вечерње Новости, 24. 10. 2009.

[4] IRE – Institut der Regionen europas

[5] Текст „Салцбуршке изјаве“ Војвођанског покрета из 1958. године.

[6] Варга: И аутономија Војводине у резолуцији ЕП., РТВ, 222. 2. 2013.

[7] Ковачев, Душан – Крокодилске сузе ослободилаца Шанодра Кепира, ФСЈ, 5. 2. 2013.

[8] Закон не може порицати колективну кривицу, Мађар Со, 11. 9. 2011.

[9] Раковић, Г. – Пастор – Вратите имовину окупаторима, Курир, 6. 9. 2022.

[10] Варга: И аутономија Војводине у Резолуцији Европског парламента, Аутономија инфо, 22. фебруар. 2013.

/ ФОНД СЛОБОДАН ЈОВАНОВИЋ /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP