Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110538
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6757640
Ko je na sajtu?
Imamo 65 gosta na mreži

НЕК НАМ ЦРКНЕ КРАВА ДА УВОЗИМО И МЛЕКО


27.02.2013. / pee-Академедиасрбија

Маријан Ристичевић:

Поводом вести о повећаној дози алфатоксина у млеку настала је права збрка у јавности подржана сукобима различитих нивоа власти и различитих странака.

Сви су потегли своје аргументе, ко када је умро покојни Пантелија, свако је исукао своје папире, своју лабараторију, медицинског стручњака и удружења потрошача! Одмах на почетку да кажем, да оно што тврди, "бранилац деце" Горан Јешић, о повећаном нивоу алфатоксина у неким узорцима, је истина. Поједине врсте млека су изашле из дозвољених доза. Млеко није најквалитетније али неистина је да је опасно по здравље и животе људи! До пре нешто више од годину дана сматрало би се да је готово десетак пута здравије по питању алфатоксина! Дозвољена граница је са 0,5 2011. године смањена на 0,05, а што је десет пута мање од дотадашњег нивоа и оних који још увек важе ван ЕУ, рецимо у УСА. Хоћу да кажем, да исто млеко које је Јешић давао деци 2011. је било здраво и безбедно али сада више није, а у Америци било супер,  а он тамо иде често.

Крава Ружа из Барајева, а коју сам ја хранио на Фарми, забринута је ових дана због квалитета сопственог млека и има намеру да убудуће за своје потомство, теле Шаренка, користи млеко из Инђије. Да га набавља од познатог пољопривредног стручњака, који је пажљиво студирао и у својој 28-ој години био студент треће године пољопривредног факултета. После 8 година кренуло га, чим је постао председник општине, прорадиле му вијуге, прорадило знање, професори престали да га мрзе, па је преостале две године експресно завршио!

Морао сам краву Ружу да разочарам. Да јој саопштим да је поменути господин, врли чувар здравља становништва, у Инђији на водозахвату саградио фабрику за рециклажу оловних акомулатора! Отпадне воде се испуштају у упојни ров иза фабрике а испод су бунари регионалног водозахвата па се на том месту ни дрва не сму стругати а камоли нешто градити. Фабрика није прикопчана на канализацију, она је регионална, па би се рецимо уливањем у Дунав с тешким металима потровала риба што би довело до забране. А људе, кога је брига за људе, ако потрује и становништво нас око 50.000 кога је брига. Било је битно, да се поменута парцела прода за градњу јер је, само неколико месеци раније, Јешићев коалициони партнер постао власник те парцеле. Цена је наравно за тих пар месеци порасла 20 пута, па се ето лепо зарадило, али уз обавезу, да се фабрика сагради и да проради и поред чињенице да је иста забрањена у Бугарској.

 Да би то урадили променули су просторни план, водозахват је напросто нестао, избрисан је и то без обавезне сагласности Владе Републике Србије, негде 2008 године! Да бламажа Дулића и осталих буде веће, Фабрика за рециклажу је саграђена годину дана раније, 2007. без грађевинске дозволе, водопривредних услова, водопривредне сагласности и са проценом утицаја на животну средину за сасвим другу парцелу! У близини се прави још неколико фабрика чија делатност може битно да загађује животну средину, као што су цинкарна, фабрика лепкова, фабрика за прераду кланичног отпада, регионална депонија, а све на земљишту које је било у власништву локалних власти, које је на чудан начин доспело у њихове руке неколиоко месец раније, а из државног друштвеног и задружног земљишног фонда. Тако сад Инђија има 4 зоне међусобно раштркане по систему где год власт купи земљу ту се зона гради, а комунално опрема о трошку грађана.

Свакако се питате што сам до сада ћутао.Па нисам, још у пролеће 2007 обавестио сам и локалног и специјалног тужиоца и СБПОК о свему! Тај који је поводом пријаве од мене узео изјаву ништа није урадио, али је напредовао код жутих, и не само код њих!

Пошто код нас људи па и краве пију млеко из инђијског водовода еколози кажу да ће нам животни век бити скраћен просечно за 10 одсто и да је то прави геноцид!

Толико о кредибилитету Горана Јешића инaчe почасног грађанина Сребренице, који је ваљда решио да се реваншира српском становништву у Инђији.

Грађанима се у име свих земљорадника извињавам што је, због суше, ниво алфатоксина прелази границе данас, и што производи нису квалитетнији, али терба да разумеју да су и даље безбедни за употребу и неугрожавају животе људи! Мисли ли неко да је у околним земљама боља ситуација? Наравно да није! Лицемерно је, оволико плашити људе а у својој општини, да би се напунили џепови локалне власти, направити највећу тровачница на Балкану!

У овом тексту имате спој две највеће афере последњих дана а то су грађевинско земљиште и млеко! Војводина полако клизи по црногорском рецепту, кида шавове према Србији, ДС преузима гласачко тело Ненада Чанка ко Мило Славку Перовићу. Ову кампању око млека посматрајте и у том светлу! А Влада Србије ћути и покушава и мене да ућутка! Чисто да знате све предмете, везане за ово и десетак других пљачки, предао сам Александру Вучићу, и то у три наврата. Резултат видите сами.

/ Извор: ПРАВДА /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP