Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99660
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6609967
Ko je na sajtu?
Imamo 63 gosta na mreži

СРПСКИ И ПОЉСКИ НАРОД СУ БРАЋА


05.03.2013. / pee-Академедиасрбија

Српски народни покрет 1389 преноси на српском верзију интервјуа које је Миша Вацић дао за Пољски националистички портал.

- Шта вас везује за организацију СНП 1389 ?

Везује ме идеја, идеологија покрета. Вера у остварење оног зашта се боримо.

Које су вам идеје ?

Имамо 3 главна циља, и 10 програмских тачака:

Ослобођење и уједињење свих српских земаља у једну српску државу.

(под појмом свих српских земаља подразумевамо: целокупну територију данашње Републике Србије са њеним покрајинама Косовом и Метохијом, као и Војводином, Републике Црне Горе, Републике Македоније, Републике Српске и Федерације БиХ, као и простор окупиране РСК с територијалним проширењима и северни део Републике Албаније.)

Социјална правда – Један од основа како би се економски покренула Србија је хапшење и национализација имовине тајкуна и политичара који су се богатили пљачком народа и који су уништили српску привреду, а раднике оставили на улици да умиру од глади. Такође, инсистирамо на национализацији српских фирми које су купиле стране компаније, упропастиле и довеле до стечаја и на затварању страних банака које пљачкају народ и дају кредите под најнеповољнијим каматама у Европи. У политичкој практици залажемо се за тзв. императивни мандат,

Насупрот прозападним странкама у Србији ми се залажемо за глобалне интеграције друге врсте, пре свега за сарадњу са Руском Федерацијом и осталим земљама БРИК-а, као и са свима који се, попут нас, супротстављају назадним вредностима Новог Светског Поретка. (под појмом НСП-Новог светског поретка подразумевамо:ЕУ/Европску унију, НАТО и ММФ/међународни монетарни фонд)

Наша ПРОГРАМСКА НАЧЕЛА су: Родољубље,Православна вера, слога, очување државног суверенитета и територијалне недељивости Србије, Породичне вредности, Социјална правда, Ћилирично писмо и чување чистоте и богатства српског језика, Српска(европска) традиција наспрам "еуропске модернизације" и борба против наркоманије, геј покрета и осталих девијантних појава и видова понашања.

Наш циљ је да сваким новим даном учествујемо у изградњи и стварању једне лепше Србије, и свесни смо да све то није могуће учинити одједном. Насупрот политичким странкама и њиховим дневно политичким интересима, ми ћемо радити зарад добробити државе и народа, а не странке и пoјединаца, из дана у дан градити камен по камен Србију духовности, уметности, науке, образованости, васпитаности, традиције, достојанства, материјалне сигурности, психофизичког здравља, радости и спорта; радићемо на решавању највећих друштвених проблема као што су: алкохолизам, исељавање младих стручњака, бела куга...

- Ослобођен је Харадинај 29.11.2012. шта мислите о томе, какве су вам реакције ?

Ослобађење Харадинаја , као и ослобађање хрватског злочинца Гoтовине или муслиманског Насера Орића, је очекивана ствар. Пошто Српски народ не признаје Хашки суд, као суд, већ као политички трибунал неправде, који је основан само да би Нови светски поредак казнио Србе, за пркос који смо пружили.

- Каквa је ситуација на Космету ?

Ситуација на Косову није добра, али није ни тако лоша. Статус Кво, нама тренутно одговара, јер Србија је слаба, још се опоравља од 12огодишње издајничке прозападне власти. Америка је и даље главни играч на Балкану, али наше време ће доћи када ојачамо још мало, а Вашингтон, Лондон и Брисел пред налетом Русије ће морати да своје апетите на Балкану смање. Тако да се уздамо у успешно решење Косовског проблема(ослобођење) у будућности, уз помоћ наших природних и историских савезника, из слободног света, међу које убрајамо и пољски народ.

- Да ли мислиш да Словени треба да се солидаришу ?

Сви словени треба да се што више приближе, и да на сваки начин створе дали државни, или неформални народни фронт, против англосаксонског-германизма новог светског поретка, који је одувек све Словене видео као робове и нижу расу.

С тим да нама је данас потребна нова идеја заснована на сувереном братству словенских народа, без западно Европског патроната.

НЕОСлавенизам је политичко-културолошки програм будућности.

- Шта би предложио заједничкој иницијативи/акцији ?

Што више акција заснованих на принципима НЕОСлавенизма. Размена знања , искуства и информација, међусобна путовања. Протести, маршеви, митинзи, кампови. Све што нам је у складу са истим интересом и заједничким системом вредности.

- Да ли организација којој припадате сарађује са Кампом Велике Пољске и како вам се то чини ?

Сарађујемо и то врло добро, до сада они су били у пар наврата код нас у Србији, чак и на барикадама на Косову, и Церском маршу. Док смо ми били њихови гости на великом Варшавском машру за Независност Пољске. Доста информација размењујемо и наша сарадња ће расти, потписали смо и уговор о сарадњи.

Камп велике Пољске је организација врло слична нашој и мислимо да је то пут за младе пољске националисте.

- Шта би поручио Пољацима?

Пољским патриотама би поручио да су Српски и Пољски народи браћа, да имамо заједничке непријатеље у западним државама, Новом светском поретку. У страним идеологијама либерализма, комунизма и нацизма. Да треба чешће да долазе у Србију, и да на сваки начин гледају да се боре за своју отаџбину, јер само тако могу помоћи и својој словенској браћи у остатку света.

/ ПОPТAЛ СНП 1389 /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP