Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 99324
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6607167
Ko je na sajtu?
Imamo 54 gosta na mreži

НИКОЛИЋ ЛАЖЕ, СРБИЈА ЈЕ КАПИТУЛИРАЛА !


13.03.2013. / pee-Академедиасрбија

Речима да је Приштина попустила, Николић покушава да замаже очи народу пред очигледном истином да је Србија капитулирала каже Марко Јакшић...

Срби са окупираних територија кажу да је Београд капитулирао у Бриселу а аналитичари из Приштине да је Ахтисаријев план највише што Срби на окупираним територијама могу „да добију“.

Потпредседник Скупштине заједница српских општина и насеља на окупираним територијама Марко Јакшић оценио је да је Србија синоћ капитулирала у Бриселу и да су ради виртуелног пута у ЕУ издати национални и државни интереси.

Јакшић рекао је Срни да председник Србије Томислав Николић изјавом како је „Приштина попустила“ покушава да „замаже очи српском народу“, тврдећи да ће у наредној рунди преговора Београда и Приштине бити постигнуто решење које ће значити очување државних интереса.

„То није тачно, Николић се синоћ одрекао Косова и Метохије“, каже Јакшић, који је и посланик ДСС-а у Скупштини Србије.

Он је подсетио како је Николић на предизборном митингу у Косовској Митровици дао гаранције да ће поништити споразуме које су постигли Борислав Стефановић и Едита Тахири и вратити Косово и Метохију у састав Србије.

„Нажалост, он не само да није поништио споразуме већ је исте доградио и административне прелазе претворио у граничне“, додао је Јакшић.

Он сматра да је Споразумом о интегрисаном управљању прелазима заокружена косовска независност, а да је синошњом поруком Николић прихватио да угаси српске институције на окупираним територијама и интегрише тај дио српске територије у једнострано проглашену државу Косово.

Према Јакшићевим речима, Срби на северу покрајине се надају да ће Уставни суд поништити постигнуте споразуме и да ће Николић пре стављања потписа на „документ о предаји Косова“ расписати рефереднум о измјени Устава.

„Јасно је да више од 70 одсто Срба у избору ЕУ или Косово и Метохију каже ‘не’ ЕУ и зато сам уверен да ће синоћњи договор остати само усмени и да неће бити примењен, јер то искључиво зависи од српског народа на Косову и Метохији“, поручује Јакшић.

Директор КИПРЕД-а Иљир Деда оценио је данас да су институције „Косова“ учиниле максимални компромис прихватањем решења из плана међународног посредника Мартија Ахтисарија и да нема простора за даље компромисе, па тако ни нове измене договорене између српског државног врха и Кетрин Ештон.

Деда је за Радио Косова рекао да се високој представници ЕУ Кетрин Ештон мора јасно ставити до знања да што се тиче унутрашњег уређења окупираних територија више нема простора за било какав други компромис.

„Ештонова ће доћи са својим моделом пред представнике Београда и Приштине и предложити компромис између два супростављена става. Ештоновој треба јасно ставити до знања да је, што се тиче унутрашњег уређења, Косово прихватило компромис 2007. године планом Ахтисарија и да нема простора за било какав други компромис“, рекао је аналитичар.

Према њему, додатни компромис око асоцијације српских општина може значити стварање трећег нивоа власти на окупираним територијама и довести у питање функционалност „државе Косово“.

Председник Србије Томислав Николић изјавио је у Бриселу да очекује да на основу резултата састанка са високим представником за спољну политику ЕУ Кетрин Ештон у наредних десет дана буде постигнут договор Београда и Приштине.

Српски председник је рекао да је Приштина спремна да попусти, али није прецизирао у чему.

/ Извор: Васељенска /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP