Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110538
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6757636
Ko je na sajtu?
Imamo 65 gosta na mreži

ЗОРАН ЂИНЂИЋ И ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА ЛОЈОЛИНИХ "ДУХОВНИХ ВЕЖБИ"


17.03.2013. / pee-Академедиасрбија

Аутор: Слободан Недељица

13.Нови папа под именом Франциско II (Хорхе Марио Бергољо) изабран је 13. марта. Оно што је занимљиво, а пратило је ове догађаје, јесте то да је направљен изузетак у историји папства по три битна питања.

Први да се један папа (Бенедикт 16. ) повуче са те службе пре смрти. Забележено је неколико случајева у историји (али не и у савременој ери) да се папа повукао са престола, и у свим тим случајевима то је урађено под притиском јавним што су пратиле разне афере. Други преседан је да је папа изабран тако брзо. А трећи и најважнији, који је вероватно и узрок предходна два, је да је на место папе по први пут засео члан озлоглашеног језуитског реда.

Језуити (од лат. Јесус) су ред унутар Римокатоличке цркве, а познати су и као "Исусовци" или "Дружба Исусова". Они колоковијално имају и назив "Божији маринци", "армија Римске цркве" и сл. Овај назив су добили због њихове екстремне милититантно-фанатичне улоге кроз историју ширења римокатоличанства - мисионарења, као и учешћа у инквизицији. Језуити имају своје подређене организације као што су нпр. „Малтешки витезови“. Избор језуите за папу је потврда да су језуити преузели примат над осталим друштвима и редовима у Римокатоличкој цркви (као што су нпр. Доминиканци или Фрањевци) а самим тим и начин упрвљање и деловања цркве.

Први "Врховни Генерал Друштва Исусовог" и оснивач језуита, у 16. веку, је окултиста Ињиго Лопез де Лојола познатији под именом Игнасио де Лојола. По његовом делу "Образац завода друштва Исусовог" (лат. Формула Институти Социетатис Jeсу) су успостављени основни принципи друштва. Он је и аутор књиге "Духовне вежбе", помоћу којих је могао себе и друге да доведе у стање хипнозе, а касније да манипулише онима који су прошли његове "вежбе". Књига је обавезна литература и пракса у друштву. Данашњи "генерал" ("Црни папа") Језуита је Адолфо Николас (Адолфо Ницолас). Језуити имају своје образовне системе, а ту се убрајају основне и средње школе, колеџи, факултети и универзитети итд. Они заговарају екуменски дијалог (екумезизам - сједињење свих хришћана, а касније и свих религија под окриље римске цркве). Данас друштво спроводи своје мисионарске задатке широм света.

Има их у скоро свим земљама света укључујући Cpбиjу . Њихов манастир се налази у самом центру Београда, а да многи људи то ни не примећују. Језуити су веома присутни и на Косову и Метохији, а у Приштини се налази и "Гимназија Лојола".

Мала дигресија! Да ли је чудно што се међу највишим зградама Приштине налази највећа римокатоличка катедрала на Балкану, док на КиМ живи само око 2% католика? Да ли је чудно што је иницијатива за иградњу катедрале потекла од Ибрахима Ругове, муслимана који је прешао у римокатоличанство? Да ли чудно што све више младих Албанаца са КиМ посећује католичке цркве из "забаве". И да ли је чудно што Албанци стално прелазе у католичанство. Да ли је чудно да Црна Гора потпише конкордат са Ватиканом, иако у њој живи 98% православно становништво. Није чудно, јер језуити активно делују на КиМ и у Црној Гори.

Католички менталитет Зорана Ђинђића

Зоран Ђинђић је докторирао филозофију на католичком (језуитском) Универзитету у немачком граду Костанца. Он је писао о језуитима и Лојоли. Написао је и предговор књизи Игњација Лолоје "Начела језуита", у издању београдске Младости из 1987. године, под називом "Игнацио де Лоjола - духовни витез борбене цркве".

Његова супруга Ружица је у интервјуу загребачком листу "Глобус" сведочила да је Зоран имао више католички менталитет и да она сваког 24. децембра са Бранком Прпом, удовицом Славка Ћурувије, дочекује католички Божић, а ту су још Борка Павићевић, Горица Мојовић и Надежда Гаће. "Женско смо друштво које у Београду прославља католички Божић, после поноћи обавезно гледамо на Хрватској телевизији божићну мису" - посведочила је Ружица Ђинђић.

Ђинђићева подршка агресији НАТО на СРЈ

За време агресије НАТО, Ђинђић је побегао у Црну Гору, код папског штићеника Мила Ђукановића, свог истомишљеника и саборца, одакле је давао изјаве које подржавају агресију на Југославију.

Ђинђић је израелском листу "Хааретз" 2. маја 1999. дао интервју где је између осталог рекао: "Нема потребе за копненом операцијом и формалним освајањем Србије да би довело до конфликта између НАТО-а, Русије и Кине, и до међународне кризе. Најлогичнија ствар коју НАТО може да уради јесте да настави рат из ваздуха, који је врло ефикасан. Уништили су инфраструктуру у Србији и за десет дана до две недеље, овде ће бити врло тешко да се живи без гаса, струје, мостова и телекомуникација. Милошевић неће бити у стању да води рат дуже од десет дана или две-три недеље. "

Упитан да окарактерише какав споразум предвиђа, Ђинђић је рекао: "Прво, мировни споразум под покровитељством НАТО-а, који ће обухватати завршетак бомбардовања, повлачење српских снага са Косова и постављање међународних снага на Косово. Те снаге ће чинити Русија, Украјина и НАТО. У другој фази ће се вратити избеглице и биће спроведена истрага о губицима. Затим ће доћи до нове кризе, јер Милошевић не може пристати на истрагу ратних злочина ... Биће то јако тешка ситуација, али, кад је будемо пребродили, сматрам да ће ова земља моћи да крене напред у правом смеру. "

Изгледа да је Ђинђић унапред знао неке ствари које су се десиле. А, видимо да је имао и иста размишљања као и НАТО лидери у то време, што смо касније увидели из њихових изјава. У јулу 1999. године по завршетку рата, Зоран Ђинђић је био оптужен за угрожавање државне безбедности. Суђење је било затворено за јавност и не знају се детаљи. У септембру исте године Ђинђић је проглашен за једног од најважнијих политичара на почетку 21. века у избору часописа "Тajм".

Такође је занимљиво да је Ђинђић био велики пријатељ са Јошком Фишером (у то време министром спољних послова и потпредседником владе Немачке) који је подржао ангaжовање немачке војске у агресији НАТО на СРЈ, што је било прво учешће немачке војске у међународним сукобима после Другог светког рата .

Данас су већина важних чланова ДС и њима блиских странака припадници Малтешких витезова које контролишу језуити, што неки од њих и не крију као Јелена Триван, Горица Мојовић, Балинт Пастор ...

И, за крај - језуитска заклетва

Говори Супериор (надређени свештеник):

"Сине мој, и до сада си учио да се претвараш да си тобоже на њиховој страни, а заправо ниси.

Међу римокатолицима да будеш римокатолик и чак да будеш шпијун међу својом властитом браћом. Учио си да не верујеш људима, да се не уздаш у људе; међу реформаторима да будеш реформатор, међу хугенотима хугенота, међу калвинистима калвинист, међу протестантима да будеш протестант и стекнеш њихово поверење.

Тражи да проповедаш са њихових проповедаоница и да свом жестином своје природе објавиш нашу свету религију и папу; чак сиђи тако ниско, да постанеш Јеврејин међу Јеврејима, да би се могао оспособити да скупиш све информације у корист твог реда, као веран папин војник. Учио си да тајно сејеш семе непријатељства и зависти међу државама које су у миру и хушкаш их да проливају крв. Увуци их у рат и стварај револуције, грађанске ратове у заједницама, провинцијама и земљама које су независне и пуне просперитета, које уживају благослове у култури, уметности и наукама. Буди на страни оних који се боре у рату и ради потајно са својом браћом језуитима, који су можда на другој страни и отворено се супростављају оној с којом си ти повезан. Само тако црква може успешно, у тим неугодним условима, привести крају преговоре за мир ... с тим да циљ оправдава средства.

Учио си шта је дужност шпијуна: да сакупљаш чињенице и информације из свих могућих извора. Труди се да добијеш поверење породица протестаната и јеретика свих класа, како трговаца, тако и банкара, правника, затим у школама и универзитетима, парламентима, законодавним телима за, судовима и саборима. Да будеш све за све људе, за папину вољу чије смо ми слуге све до смрти.

Примио си све инструкције још као новајлија, па као новозаређени свештеник и као помоћник бискупа, као исповедник и као свештеник, али се још ниси опремио свиме што је потребно, да командујеш армијом "Лојола" у служби папе. Ти мораш да служиш у право време као инструмент и извршитељ казне, као што су наредили твоји претпостављени, јер овде нико не може радити ко није осветио свој рад крвљу јеретика, јер без проливања крви ниједан човек не може бити спасен. Зато, наоружајте се за свој посао и урадите своје спасење сигурним. Ти ћеш поред своје претходне заклетве покорности свом реду и оданости папи, поновити за мном:

Ја (име и презиме) сада у присутности свемогућег Бога, свете девице Марије, светог Михајла арханђела, светог Јована Крститеља, светих апостола, светог Петра и светог Павла и свих светаца и сакралних хостија неба, обећавам и изјављујем да ћу, када буде повољна прилика , водити немилосрдан рат, потајно и јавно, против свих јеретика, протестаната и либерала, као што сам усмерен и упућен, да ћу их истребити са лица земље и да нећу поштедети никога, без обзира на старост, пол и услове; да ћу их вешати и палити, пустошити, гулити кожу, давити и покопавати живе, парати стомаке и утробе њихових жена и разбијати главе њихове деце о зидове, да сатрем заувек њихову одвратну расу.

Пошто се то не може чинити јавно, ја ћу потајно употребљавати отровни пехар, стиснути конопац, челични бодеж или оловни метак, без обзира на част, ранг, достојанство или ауторитет особе или особа, било какви били њихови услови живота, јавни или приватни, онако како будем у било које време упућен од било ког заступника папе или старешине браће по светој вери, по друштву језуитском. "

/ Извор : „ Cpбeл „ /


Коментар :

Занимљив је али и многима познат Ђинђић као атеиста, симпатизер црвених бригадистa и љубитељ есктремних црквених мисли језуита. Уствари човек је био практичар који је у свом уздизању користио сва средства. Лично сам чуо његове речи  "... победили смо могу да нам пуше ... и у политици је дозвољено све .. а коме је до морала нека иде у цркву (ваљда српску православну). Е када га је црквени лоби за самоубилачку изградњу Храма светог Саве у време највеће глади снисходљиво и дупеувлакачким навикама свакој власти изабрао за председника одбора за изградњу храма, Ђинђић је постао верник - Православац.
Па сад шта ја да коментаришем даље, просудите сами.

Морам само да додам на крају, прелиставам данашњи Курир и видим вест да у вези престојећег устоличења новог Папе  ће тамо ићи и Васељенски патријарх - старешина свих православних цркава на свету. И онда један антрфиле где између осталих глупости пише - како су (озлоглашени)  Језуити најсличнији - Православцима. Е до мојега, немам више коментара.


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP