Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110538
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6757786
Ko je na sajtu?
Imamo 85 gosta na mreži

НАТО ОКУПИРАО КИМ У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ БЕРЛИНСКОГ КОНГРЕСА


19.03.2013. / pee-Академедиасрбија

Преносимо у целости саопштење Владе РСК у прогонству:

Западноевропске државе и Турска ће, на Берлинском конгресу 1878. године, деловати против српских интереса и потписати закључке који су се, прецизно, применили против српских националних и државних интереса и у време разбијања Југославије од 1990. до 1999. године.

Србија у 19. столећу, није имала на Западу ниједног савезника – тачно онако као и у време разбијања Југославије крајем двадесетог столећа. Европа ће 1878. онемогућити ослобођење Босне и Херцеговине од Турске, забранити уједињење Србије и Црне Горе и Рашку ће уступити Турској, да се две српске државе не би граничиле, а против Црне Горе и Србије ће покренути медијску хајку. Поред осталог, власт Обреновића у Србији је оптужена за комунизам! Запрепашћују оригинална дипломатска документа из тог времена. У њима, буја општа хајка против Срба – и оних у Србији, и оних у Црној Гори, и оних у Босни и Херцеговини, и оних у Македонији, и оних на Косову и Метохији, и оних у Српској војној Крајини и Далмацији.

Француски историчар Андре Бар је закључио, да је у питању германски противруски и протисрпски план, за шта је, тада, Западна Европа придобила и Русију, те ће у својој књизи о томе навести и овај дипломатски документ из Петрограда:

1. Немачки амбасадор у Петрограду, 4. априла 1878, јавља свом министру за иностране послове, Бернарду Енсту фон Билову, о спремности Русије да подржи Аустроугарске интересе – против Србије:

„Ви знате, рекао ми је генерал Николај Павлович Игњатијев, да ми имамо тајну конвенцију с Аустријом, по којој је искључено стварање велике словенске државе на Балкану… Дакле, према нашем схватању – наставља Игњатијев – ограничење се односи само на Србију и Црну Гору“.

О противсрпским одлукама Берлинског конгреса 1878, постоје документа у књизи штампаној у Србији, па је право чудо да та документа не користе ни српски државници, ни српске научне установе, ни српски гласила, а у њима се јасно сведочи, да се и данас (од стране Запада) спроводе закључци донесени против Срба на Берлинском конгресу 1878. године. Ево неколико дипломатских извештаја из документације Берлинског конгреса 1878, који су такви, као да су писана о данашњој ситуацији на Косову и Метохији, Републици Српској Крајини и другим српским етничким и историјским земљама:

2. Британски министар иностраних послова, сер Р. Солесбери, шаље упутство свом амбасадору у Берлину, лорду Оду Раселу:

„Важно је, да у расправама на Конгресу подржите све легитимне предлоге, који имају за циљ јачање и добро Аустроугарске Монархије“.

3. Британски амбасадор у Цариграду, Х. Лајард, пише (17. 6. 1878) министру сер Роберту Солсберију:

„Велики везир је изразио наду да Црној Гори и Србији неће бити допуштено да задрже целу територију и да се, на крају, уједине у једну државу“.

4. Телеграм британског министра амбасадору у Цариграду, објашњава све – потпуну сагласност великих сила против Србије и Црне Горе и против ослобађања Срба у Босни и Херцеговини и у Старој Србији (Рашкој, Метохији, Косову и Македонији):

„Ова подршка Аустроугарској је била у потпуности осигурана, као резултат наше обавезе да Конгресу предложимо политику, која се односи на Босну, а за коју су готово све силе, у овом тренутку, дале своју сагласност. Ми смо обећали да ћемо, кад се о питању Босне буде расправљало, изнети пред Конгрес мишљење које ужива подршку Њеног Величанства, да ће окупација ове области од стране Аустроугарске бити у интересу Турске, како с војне, тако и с финансијске тачке гледишта.

Тиме ће се, такође, спречити сједињење две словенске државе – Србије и Црне Горе – које Турска неће бити довољно кадра да држи раздвојене. Ово уједињење би довело до стварања словенске конфедерације, и, на крају, до велике словенске државе – од Пирота до Јадранског мора“

/ Извор: Влада РСК; Српски националисти /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP