Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991538
Ko je na sajtu?
Imamo 66 gosta na mreži

OPROSTI MI KETRIN, ALI NEĆU BITI FIN


26.03.2013. / Akademediasrbija

Piše Slobodan Maričić

Fascikle o navodnim “pregovorima” su spakovane, svetla se gase a zavese spuštaju . A neki se u Srbiji još nadaju čudu neviđenom........

Jedan sjajan aforizam u vezi medija i žurnalizma koji sam skoro pročitao kaže : „ Pravo novinara slobodnih medija da iskažu svoje mišljenje jeste samo pravo, ali ne i garancija, da oni uopšte imaju neko svoje i relevatno mišljenje“ .

Godinama izmedju ostalog, čitam najrazličitije komentare i diskusije na raznim internet forumuma i definitivno zaključujem da je Internet prevazišao sve slobodne medije, a da se na Internet forumima često mogu naći kvalitetnija razmišljanja, nego u značajnom broju knjiga, recimo na poslednjem Sajmu knjiga ne samo u Beogradu. Medjutim, za ostali dobar deo foruma, blogova i internet sajtova uopšte, važi gornji aforizam, zbog neverovatnih gluposti koje objavljuju. Pri tome ne mislim samo na netačne i neproverene informacije, već doslovce na čiste  gluposti. Ovo se naravno ne odnosi samo na domaće, nego i na strane “internet medije”.

I tako u vezi sa nedavnom kampanjom  engleskih medija i internet foruma da su Srbi rasisti, a na osnovu nerazjašnjenog incidenta na fudbalskoj utakmici dve mlade reprezentacije u Beogradu, podigla se velika prašina na evropskoj medijsko - fudbalskoj sceni . U ovu “pljuvačinu” po Srbima se podeljeno uključilo i  više medija iz drugih zemalja podsećajući u većini da su upravo Englezi odnosno njihovi navijači do skoro, pa i dalje zgražavali evropsku javnost brutalnoću po evropskim prestonicama . Ni mi ne volimo nikom da ostanemo dužni, pa su naši kritičari povadili primere iz sportske istorije, ko su zapravo rasisti i to tako uspešno, da su čak i sami engleski sportisti potom počeli kritički govoriti o primerima rasizma upravo u engleskom sportu, što je imalo odjeka da se engleska, sada već sveopšta kampanja protiv Srba malo utiša.

Međutim, da „izađem” iz sporta i da se vratim naslovu, sa osvrtom na našu ne baš srećnu istoriju odnosa sa Englezima i mnoga mešetarenja u našoj istoriji. Zvanična politika Engleza i istorijski odnos prema Srbima je bila i danas je generalno imperijalistička, podmukla, pokvarena , rasistička i neprijateljska.

Nije potrebno ići daleko u prošlost, već ću podsetiti  na dogadjaje iz Drugog svestkog rata pre svega englesko planiranje i pripremu Puča 27. marta 1941. godine, samo da bi buknuo Balkan i tako oslabio pritisak Nemaca na Englesku i Francusku, koje su bile na korak do propasti. Taj Puč nam je iz korena promenio istoriju za vreme i posle Drugog svetskog rata, naravno na gore. Njihovo dalje mešanje u tok rata na Balkanu, uticaj na Kralja Petra II. i Čerčilov cinizam, obećanja i laži, produžili su se kroz posleratne decenije odnosa sa Jugoslavijom i Srbijom i to posebno sa brojnom srpskom emigracijom ne samo pored i oko Kralja koji su trajno prebegli u Englesku. Taj odnos je bio uvek  tako zlonamerno perfidan, da ga prosečan Srbinnije ranije ni danas  ne primećuje.

Ne mogu zaobići primer onoga ludog engleskog generala ili političara, koji je prilikom savezničkog “osvajanja “ Kosova i Metohije 1999. godine hteo da se  napadne vojni kontingent Rusije na prištinskom aerodromu i praktično započne Treći svetski rat.

Kada bi anketirali naše građane većina bi verujem, izjavila da su odnosi Srbije i Engleske bili uvek korektni ili zadovoljavajući. Da, tako to izgleda, jer i nemamo nekih direktnih političkih odnosa, osim što nam osobe britanskog porekla poput Ketrin Ešton u Briselu i na drugim visokim funkcijama pakuju mišolovke u koje se hvataju neiskusni srpski političari.

Kako nam Englezi opet pomažu

Možete mi zameriti da često spuštam profesionalni nivo mojih komentara, ali kritikujte me slobodno. Tvrdim na osnovu Lambrozove teorije, da su Englezi najveći ( politički) kreteni i kreature u Evropi, a posle Nemaca najaktivniji  vekovima u istorijskim političkim spletkama i smicalicama protiv svih ostalih nacija na ovom kontinentu i naravno prema Srbima.

Malo o više o ovoj osobi koja je upravo ( bila) medijator između pregovarača Srbije i Kosova , koja je kako kaže naša strana, u poslednjem susretu „ pokupila fascikle „ čime označila da su za nju pregovori okončani.

Ona je iz plemićke porodice i puno ime joj je Ketrin Ešton baronesa od Apholanda , (Catherine Ashton, Baroness Ashton of Upholland ). Kao „spasonosno“ rešenje ona je 2009, na samitu 27 zemalja Evropske Unije u Briselu na iznenađenje mnogih postavljena  na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost. Do tada je Ketrin bila činovnik - političar Laburističke partije koja je u politiku ušla 1999. godine pod premijerom Tonijem Blerom. Završila je sociologiju na koledžu Bedford sa prosečnim uspehom i kako je prilikom postavljenja komentarisao britanski Ekonomist, ni za jednu dužnost u svojoj političkoj karijeri Eštonova nije izabrana več – postavljena. Mnogi su tada kritikovali izbor visoke predstavnice, dok je ona tada sam za sebe izjavila : “Ja smatram da sa svojim sposobnostima potpuno ispunjavam uslove za tako odgovornu funkciju, jer posedujem sve što je potrebno „ Kakva skromnost ? Protivnici su joj odmah odgovorili da je prepotentna i da nije dovoljno obrazovana, da ne zna ni jedan strani jezik, niti evropske političke prilike.

Zanimljivo je da je Ketrin prva osoba u njenoj široj plemičkoj porodici koja je uspela da završi fakultet. Udata je za Petera Kelnera koji potiče iz građanskog staleža. Ona je do izbora u svojoj relativno kratkoj političkoj biografiji zauzimala mesta koja se mogu okarakterisati visokim mestima političke administracije, bez referenci inicijative i političkog doprinosa u međunarodnim pregovorima, važnim susretima i događajima. Tako dakle ona nema razvijenu političku kreativnost i sposobnost medijacije, već isključivo prenosi naloge pretpostavljenih i mentora. Konkretno i sama njena portparolka Maja Kocijančič nedavno je rekla da : “ Ketrin Ešton nema sopstveni plan za rešavanje problema Severa Kosova, već se ona u posredovanju oslanja isključivo na zaključke Evropskog saveta.“ rekla je Maja Kocijančič za medije. Da li onda možete nekako zamisliti u čemu je njena uloga medijatora koji ima bukvalno zapisano šta treba da radi u varijanti, A ili varijanti B, C , itd. Imala je i nekoliko ozbiljnih gafova , gotovo skandala posebno u pregovorima Palestinaca i Izraela gde je takođe posredovala. Dakle i to je još jedan dokaz da su kosovski pregovori ( bili ) „Nemoguća misija „

No nas interesuje Srbija i pitanje zašto je takav već vekovni odnos Engleza prema Srbiji zbog čega se ipak moramo vratiti malo dalje u istoriju. U vreme kada se Balkan politički prekomponovao posle oslobođenja od Turaka, jasno je da je Engleska želela i prostor za svoju nogu na Balkanu. Na žalost raskrnica evropskih puteva - Balkan i raskrsnica balkanskih puteva – Srbija, „promakoše” u raspodeli uticaja Englezima i svi pokušaji do danas, da Srbija postane „kolonijalni saveznik” velike i moćne britanske imperije ostadoše jalovi. Srbi dadoše ogroman doprinos da se sruši katoličko carstvo - Habzburška monarhija, pa se  takođe  ni Nemci ne ovajdiše tada mnogo na Balkanu.

Tako eto semena za njihovu nabujalu mržnju, dok smo im mi Srbi zavideli što piju čaj svako posle podne, a mi dugo nismo mogli ni kada smo bili bolesni.

Koliki je engleski ego

Ego ofucale britanske imperije je ogroman , od britanskih do Foklandskih ostrva – svega 4000 kilometara ! Oni su spremni da za Foklande ratuju i danas znajući da im Argentina nije vojno dorasla, prete i zveckaju oružjem .  A tu na dohvat njihove ruke na Balkanu je Srbija, hajdučka, buntovnička, neposlušna i „rasistička”, koja im stalno „brčka” po planovima i projektima uređivanja starog kontinenta i Balkana , misle i kažu Englezi.

Kad već ne mogu da isprovociraju neki rat sa nama, ostaje im da nam se kurvinski svete i ne samo da nas politički diskvalifikuju, već i da nam podmeću i svađaju sa drugima. A za to imaju dosta pomagača - slugeranjskih nacija i naroda u Evropi i još više u našem okruženju, koji iz različitih motiva istrčavaju napadajući nas i za najbesmislenije povode.

Dakle mi smo danas Englezima trn u nozi koji ih boli skoro više, nego onaj što im je Nemačka sa Francuskom preuzela primat u vođenju glavne reči u Evropi.

Nešto van politike, mada je na kraju sve politika. Šta mislite , da je engleska kraljica Elizabeta uživala gledajući kako Novak Đoković pre godinu, dve trti sve redom na Vimbldonu, osvaja Vimbldonski pehar - krunu tenisa i postaje prvak sveta . Nezamislivo za mnoge – Srbin prvak sveta u tenisu.   Da podsetimo više od stotinu godina to nije pošlo za rukom jednom Englezu, iz nacije iz koje su se plemići „reketirali” u vindzorskom dvorištu još za vreme nekog Henrika u 15-tom ili 16 veku.

A neki Srbin je prvak sveta u tenisu iz zemlje, koja je teniski reket videla nešto pred rat , dok je tenis inače izmišljen tamo pored Bakingemske palate. Kažu svedoci, da je Kraljica tada na boljem srpskom, nego što govori naš princ Aca rekla : ovaj Kara-Đoković je pravi rasista, neda našem Mareju da (mu) digne pehar. I na svakom truniru pet šest Srba i Srpskinja ulazi u 16 najboljih. A Engleza - po pravilu  jedan. Šalu na stranu, zaista ni Đoković nije bolji – gori od ostalih Srba za Engleze.

Pomislićete da ja ne volim Engleze... Ne da ih ne volim, nego još i više, jer kako se može voleti nacija puna pedera, počev od onih matorih lordova, predsednika sirotinjskih fondova koji siluju decu po domovima za napuštenu decu, likova sa kretenskim facama koji šetaju Evropom i dele lekcije o demokratiji, tu naciju kojoj Amerikanci stanu malo na rep, a ovi odmah kevću na Evropu, naciju koja nam je više puta skrenula tok istorije nizbrdo, samo da bi spasla svoje dupe ili izvukla neku korist . Možete misliti da preterujem da vas neko može mrzeti zbog sporta, tenisa ili tako nekih sličnih stvari, ali razmislite ne malo, nego mnogo o pričama o tajnim društvima, masonima, tajnim službama na Balkanu i dalje.

Eto, nisam nikad ni sanjao da ću se sad pozvati na Hitlera, ali evo vam na Indexu našeg portala zanimljiv tekst u kome Hitler koji je inače bio opsednut Englezima, govori o razlozima propasti Kraljevine Jugoslavije i englesko – masonskoj ulozi u tome.

Englezi su svesni da polako gube ne samo imidž jedne od velikih vojnih sila, već slabe i na ekonomsko - političkom planu, pa kako rekoh i u ... tenisu. A setite se koliko do juče svuda prisutne, jedne od najpoznatijih istorijskih fotografija : Čerčil – Ruzvelt –Staljin.

Dakle Čerčil Kaputt, Merkel Zig heil.....

Oprosti mi Ketrin.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP