Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234910
Ko je na sajtu?
Imamo 100 gosta na mreži

NEKO TREBA REĆI NEMCIMA DA JE OKUPACIJA SRBIJE ZAVRŠENA 1944. !


11.04.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Već je krajnje vreme da Srbija pošalje zvaničnu i jasnu poruku Nemačkoj, da je poslednji nemački okupatorski vojnik, osim zarobljenika, proteran iz Srbije decembra 1944. godine.

Uz Srbiju, broj država kojima je dosta arogancije nemačkih državnih činovnika u bilateralnim odnosima, na međunarodnim skupovima i parlamentarnim posetama je sve veći.

Naravno, nema dileme da je danas Nemačka evropska sila broj jedan i diktira ekonomsku politiku i odnose u Evropi i EU. Međutim, u poslednje vreme političari ove zemlje su sve nervozniji, ponašaju se bahato, podcenju i vređaju strane političare i zemlje. Čitam da je ovih dana poljska javnost ogorčena što se u nekom nemačkom filmu okrutnost hitlerovaca pripisuje poljskom Pokretu otpora. Sramota. Nedavno su Španci protestovali protiv nemačkog ekonomskog diktata u EU noseći ne baš prijatne poruke na demonstracijama protiv EU i Nemačke. To su prvi učini Grci prošle godine, pa Portugaci, Irci i još nekoliko zemalja. Nose se slike kancelarke Merkel sa hitlerovim brkovima, kukasti krstovi na nemačkoj zastavi, a od nedavno internetom kruže slike Merkelove sa drugaricama iz studentskih dana, kao od majke rođene. Svi kritikuju Nemačku, a Vučić se ushićen nedavno vraća iz Berlina.

              

Da li će se Aleksandar Vučić posle jučerašnjeg najnovijeg ispada nemačkog parlamentarca, koji je posle sastanka sa prvim potpredsednikom srpske vlade novinarima rekao da neće biti konferencije za štampu, jer im se, ili mu se žuri konačno „otrezniti“ , pitanje je sada !? Pošto je ostao u sali (ne)isprativši goste Vučić je rekao novinarima da će odgovarati na pitanja novinara, uz komentar: „da gosti ne otvaraju i ne zatvaraju sednice i slične skupove , već domaćini „!

Pitao sam se napred, hoće li se Vučić otrezniti i opametiti ( i ne samo on) od te nemačke arogancije u belim rukavicama, kojom nam svaka nemačka (parlamentarna) vaška godinama stavlja do znanja da oni „odlučuju“ o sudbini Srbije. Nema u poslednjih dvadesetak godina nemačkog ambasadora koji se nije bar jednom nediplomatski ispljuvao na nešto srpsko - Miloševića, srpsku vlast, srpske nacionaliste, Koštunicu, srpsko ovo ili srpsko ono. „Morate da poštujete evropske vrednosti, treba da srušite ruševine Generalštaba – (tragove NATO zločinaca), da vas deca ne bi pitala ko je to učinio, već treba da decu naučite da su vam čike činili i mislile dobro, kada su vas bombardovali“ , rekao je doslovce poslednji odlazeći nemački ambasador.

Za okupirane teritorije u Drugom svetskom ratu Nemci su imenovali regionalne komandante - Gaulajtere, pa su se gotovo bez izuzetka unazad dvadeset godina svi nemački ambasadori strasno uživeli u ulogu gaulajtera Srbije. Već mi je muka od najbrajanja raznih ultimatuma, ali i poslednjeg sramotnog spiska donacija i humanitarnih poklona koje je Nemačka isporučila Srbiji od bombardovanja 1999 godine uz napomenu, da je i največi trgovinski partner Srbije. To stoji, ali kada bi obračunali učinjenu štetu koju su nam Nemci učinili stvaranjem evropskog fronta mržnje prema Srbiji pre bombardovanja 1999, tokom samog bombardovanja, rušenjem mostova , infrastrukture , bolnica, škola (ljudski životi su nemerljivi ) onda su prema Srbiji Nemci i Nemačka u debelom minusu koji se meri desetinama milijardi. A mi još nismo završili obračun za nemačke zločine iz Drugog svetskog rata.

Što je najgore cinizam Nemcima nikad ne nedostaje. Kada su nam 1999. srušili mostove sa Amerikancima i Francuzima, onda su tražili da što pre očistimo Dunav od ruševina i osposobimo dunavski plovni put, jer nemačke i austrijske kompanije trpe velike gubitke zbog obustavljene plovidbe. Naivni Srbi poverovaše da će dobiti donacije da se sve rasčisti i podignu novi mostovi, navališe udarnički da sve dovedu u red i naravno behu zajebani, po ko zna koji put.

Valjda je sada svima jasno da posle Hrvatske, više nema nijednoj balkanskoj zemlji ulaska u EU. Čak se ovih dana čuju neke ideje iz EU ( čitaj Nemačke ) kako bi članstvo Rumunije i Bugarske u ovoj organizaciji ( zasluženo saučestvovanjem u NATO agresiji 1999) trebalo zamrznuti zbog problema u integrisanju ovih država u „Evropsku familiju“ . Inače u ove dve zemlje je od vremena ulaska u EU standard opao za pedeset ( 50% ) procenata.

Kako je konačno datum početka našeg pridruživanja odložen , do duše nezvanično, jer se čeka Vidovdan da bi nam to saopštili ( pazi kako slučajno pogodiše Vidovdan da nas opet ponize ) mogli bi Eurofanatici počev od Vučića i Nikolića bez obzira na njihove zvanične izjave, da zagnjure glavu u hladnu vodu i krenu hladne glave sa dostojanstvenom politikom i odnosima prema Nemačkoj ( kao Prle i Tihi ) .

Dakle gospođo Merkel, Beograd je oslobođen oktobra 1944 godine od okupacije Nemačke, a poslednji nemački vojnici decembra iste godine isterani sa teritorije Srbije. Zato nam ne šaljite više ambasadore gaulajtere, osim ako će da glume u novim epizodama „Otpisanih“ . Što se tiče računice ko je koliko kome dao i oteo, pričekajte jer spremamo konačni obračun.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP