Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991488
Ko je na sajtu?
Imamo 59 gosta na mreži

NATO U SRCU, URANIJUM U KRVI !


12.04.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Dakle u vreme brojnih članaka u srpskim medijima  podsećanja i komemoracija povodom godišnjice početka i posledica NATO bombardovanja, eto nam (nekom u Srbiji ) "drage" NATO delegacije u - redovnoj poseti.

Niko više u Srbiji nije naivan da ne veruje u postojanje manipulacija sa javnim mnjenjem, ali većina građana ipak je upućena na informacije koje se plasiraju preko zvaničnih elektronskih medija i ono nešto novina koje podsećaju na lokalni Hamburški bild koji izveštava o kuplerajima i prostituciji na bulevaru Reperban. A tu se naravno ne govori ništa i ne piše o stvarima koje se tiču nacionalnog značaja. Ipak teško da danas može nešto da se sakrije i sve nekako dopre do javnosti.

Srbija se već deceniju zaklinje na vojnu neutralnost , posebno ističući da neće nikako pristupiti NATO alijansi, koji bi  je tamo dakako rado video. A baš ovih dana Dačić Pačić ode u posetu Rusiji da  izmoli nešto para ( par stotina miliona evra ) od braće Rusa, pa čak i to da i pored zakonskih zabrana uvoza automobila bez carine, po Putinovom odobrenju Srbija izveze desetak hiljada „našeg“ novog fiće. Pa onda novine nabrajaju šta će sve velika Rusija da kupi u Srbiji i tako nas ekonomski ojača : jabuke, kruške, šljive i ostalo što možemo da proizvedemo, a stanovnici Moskve pojedu za jedno posle podne i to ne praznično. I tu između nabrajanja suvih rebaraca i suvih šljiva spomene se usput stidljivo i vojna saradnja Srbije i Rusije.

E to je naravno tako lepo spakovano i rečeno da ne bi ove naše vodeće političare opet postojavali u Briselu. I usput ponavljam, rekoše stidljivo vojna saradnja, a ustvari tražimo najmanje deset Migova na kredu na neodređeno vreme, devet do petnaest antiraketnih sistema S300 ili napredije S330, nešto raketa koje mogu da dobace nešto više od naših granica i sl.

Obećavaše Vučić da ćemo uskoro krenuti i sa zajedničkom proizvodnjom oklopnih vozila, tenkova i šta još... Ali ništa, od tog.

I sad zanimljivo u vasceloj prestoničkoj i naravno provincijskoj štampi nema ni reči o jednoj drugoj poseti. Eto ti ga na, dok jedni polažu cveće na spomenike žrtvama NATO zločinaca, drugi primaju delegaciju Štaba združenih NATO snaga iz Napulja, baš onih koji nam krvavo jebaše majku 1999 godine. Domaćinski ih dočekaše naši najviši oficiri u srpskom ministarstvu odbrane. E sad, šta je bila tema sastanka, jal’ Kosovo, jal’ EU i NATO ili možda uputstva pre Dačićevu posetu Moskvi, to niko ne zna. Nekom to može sve da prođe i kao slučajnost, ali meni matorom to nikako ne ide u ono : ma eto poklopilo se.  A znate zašto sam siguran u to, pa na osnovu igrokaza na sajtu vojske Srbije. Ako je iko u moj porodici voleo vojsku i pored nekoliko vojnih lica koja doteraše do najviših činova, to sam uvek bio ja. I uvek me je čudilo što nikada neće da mi pričaju o svom nezadovoljstvu nekim stvarima u vojsci. E od negde dvehiljade  mi je sve jasno.

Pre samo desetak dana pisao o tome kako na dan početka NATO podmukle i zločinačke agresije na Srbiju i Crnu Goru sve do posle podne na sajtu vojske Srbije ni pomena o tom događaju. Naravno znao sam da će se vesti pojaviti  posle polaganja venaca i komemoracija . Tako je i bilo, oko 17 časova napuni se stranica vesti za taj dan gomilama fotografija sa vencima i cvećem, koje polažu generali, političari, strane diplomate i sl . – „žrtvama bombardovanja“ sa napomenom: “pogledajte našu galeriju slika“ . Ali u zabludi ste ako ste kao i ja pomislili da je to galerija fotografija posledica NATO bombardovanja, ne već galerija venaca, buketa i cveća poginulim žrtvama.

Naravno da je to humano, potrebno i civilizovano i sve drugo, ali nije ni humano, ni civilizovano, ni moralno, ni pošteno da se ne napiše ništa o samoj NATO agresiji ( do danas ). Jasno,da se ne bi zamerili svojim NATO mentorima u Briselu ili u Americi. Kakva sramota. I evo uređivačka politika sajta vojske Srbije se nastavlja. Pre tri dana poseti nas ta visoka NATO delegacija, ali vesti o tome na sajtu – NEMA. Nije se dogodilo. U srpskim medijima – NEMA. Zašto ? Kome se u Srbiji tresu noge kada se spomene NATO ili ko to gura Srbiju u NATO ? I samo zahvaljujući magazinu „Balkan“ saznadosmo i za ovu najnoviju srpsku sramotu. Dokle bre da to trpimo ?

        

DelegacijA iz NATO Savezničkog štaba združenih snaga u Napulju u Ministarstvu odbrane Srbije 09.04.2013. : Na slici Ljubomir Nikolić, Volfgang Rihter i drugi... veseli i nasmejani

/ Balkan Magazin, Foto /Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP