Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991519
Ko je na sajtu?
Imamo 75 gosta na mreži

AKO JE „ULICA“ U N.SADU GLAS NARODA, ONDA JE TO I U BEOGRADU !


20.04.2013./ Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Nezadovoljni građani Srbije svih boja i većine opozicionih stranaka, spremaju se da sutra u 14 sati poruče vladi Srbije šta misle o briselskom sporazumu.

Koliko je za videti, građani su većinom nezadovoljni parafiranjem sporazuma sa šiptarima u Briselu i to žele da poruče vladi i najvišem rukovodstvu Srbije. Vlada treba navodno da se sutra uveče sastane i „odluči“ hoće li se potpisati parafirani sporazum.

Potom Vlada treba da predloži i Skupštini usvajanje nakon čega bi verovatno predsednik Nikolić potpisao sporazum koji faktički priznaje uspostavljanje države Kosovo, činom prihvatanja da vlada i skupština Kosova u ustavu predvide osnivanje Zajednice srpskih opština na Severu (bivše) srpske pokrajine. Tako u pravnom tumačenju, srpski entitet stvara se u drugoj državi, sa određenim stepenom autonomije.

Dakle u Beogradu će se održati navedeni skup srpskih gradjana, koji će nešto poručiti pregovaračima, premijeru, Vladi, Predsedniku Srbije i Skuštini Srbije.

E sad je pitanje kako će svi prozvani iz vlasti reagovati na sutrašnji skup, tačnije na poruke toga skupa. Ako poruke budu negativne i protiv potpisivanja sporazuma, da li će vlada i ostali reći da ih mišljenje „ulice“ ne obavezuje i da oni ( vlast)  rade u najboljem interesu naroda....

Verovatno će u tom slučaju biti i kvalifikacija : snage mraka, navijači huligani, nepoštena opozicija, zavedena omladina itd... što sve zajedno, bilo njih 10 hiljada ili 100 hiljada na ulici nema uticaja na stav Vlade.

ALI ....

Pre desetak dana održao se sličan skup nezadovoljnih građana u Novom Sadu koji su bili protiv Rezolucije o položaju Vojvodine itd. I šta se desilo, Bojan Pajtić predsednik pokrajinske vlade i neki drugi političari iz Pokrajine poručili su pre skupa da „neće ulica odlučivati ... bla,bla, bla „ na šta je usledila salva mišljenja iz stranke SNS i satelita, kao i najviših vladinih predstavnika, da takvi mitinzi i protesti nisu „ulica „ već demokratsko izjašnjavanje mišljenja naroda „ koje ima pravo  da  traži promenu politike, smenu nesposobnih, izdajnika... koje se mora uvažiti.... bla, bla, bla !

ŠTA ĆEMO SUTRA ?

Hoće li sutra  u slučaju ocene građana na tom demokratskom  skupu da je sporazum protivan njihovim i interesima Srbije i da ga ne treba potpisivati, Vlada usvojiti ovaj stav ulice, pardon „ demokratsko mišljenje naroda“ ? Šta će biti ako se i kada se sutra čuju poruke : Izdajnici; Ne damo Kosovo; Nećemo sporazum; Dole Vlada Dačić – Vućić; Nikoliću ostavka..... ???

Sutra ćemo dakle videti šta je glas naroda u Beogradu, koji nije u organizaciji SNS-a i kako će ga oceniti vlast.

Sutra ćemo videti je li Vlada i državni vrh i dalje to,  ili je postao samo još jedan u nizu antinarodnih režima koji će se raspasti kada prvi potpredsednik vlade da ostavku, jer on  sve vreme govori: „nisam se rodio kao političar i neću umreti kao  ..... „  ,"Ako vidim da me narod neće, sam ću podneti ostavku i neću čekati da mi je traže“. Jel tako ?

 E pa videćemo sutra.

 Moj predlog vlastima  je : Organizujte referendum i časno izbegnite sramotu !Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP