Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 117492
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6827266
Ko je na sajtu?
Imamo 69 gosta na mreži

SVETSKI SRPSKI POSLOVNI VODIČ


 

 

SVETSKI SRPSKI POSLOVNI VODIČ, ili

Ko je ko medju poslovnim Srbima u svetu

 

 

Autor :   Slobodan Maričići
Izdavač : Media Marketing Internacional , Beograd
Urednik izdanja: Ilija Dimitrijević
Naslovna strana : Delta-dizajn, Beograd
Priprema i štampa : Ofset-pres, Zemun
Saradnici : Milena Marinković, Frankfurt/Majn
Andrija Kasa, Ofenbah, Zorana Baletić, Toronto
Petar Djordjević ,Čikago, Vera Dronjak, Rio de Žaneiro
Otac Milan Zbiljić, Sidnej, Dr. Zoran Smajić , Singapur
Snežana Stanić, Beograd
Tiraž : 5000
Beograd : 1992.
Prvo-izdanje
ISBN 86-909277-0-0 NBS

 

Napomena :

Izdavanje ove knjige podržao je i blagosiljao Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve 6. avgusta 1991. godine (br.1287/Zap.1137)

Njegovo Kraljevsko visočanstvo Kraljević Tomislav Karadjordjević, lično se založio u ostvarivanju kontakata u svetu, kako bi izdanje ove knjige bilo što potpunije.

SPONZOR-BEOGRADSKI SAJAM

 

 

Stara srpska pesma kaže :

„Niko nema što Srbin imade" Da, to je tačno.

Zaista je mnogo karakteristika našeg naroda kojima se možemo ponositi. Medjutim, mnogo je više toga što nam nedostaje, a pre svega praktičnih navika i potreba za svakodnevni život i zanimanja.

Istraživanjem je ustanovljen karakterističan odnos Srba prema Srbima: da mi na žalost još ne znamo ili nećemo da se jedni prema drugima odnosimo na pravi način kao drugi narodi.
Radije se sećamo prošlosti, a nedovoljno mislimo o sebi i našoj budućnosti. Koliko nas je uopšte u svetu, gde nas sve ima i čime se bavimo? Koliko smo poznati i uticajni? Možemo li se medjusobno pomagati i kako? Neko nam je podmetnuo, a mi prihvatili neistinu, da su nam u životu i poslu bliži, bolji i korisniji svi drugi samo ne Srbi . Mnogi se neprestano trude da nas što više razjedine i da nas bude što manje. A i sami ne činimo sve što je potrebno i moguće da nas svuda bude što više, u biznisu, kulturi i politici.
Zato je ovo zaista istorijski i značajan pionirski poduhvat, da se na jednom mestu nadje što više Srba i srpskih firmi iz sveta, koji nešto znače u sredinama u kojima žive i rade. Bez obzira koliko je to daleko od nas, od drugih Srba i od Otadžbine. Zašto? Zato jer je došao zadnji čas, da Srbi kao istorijski narod, moraju sebi obezbediti mesto i u budućnosti. A da bi urodili plodom svi naši zajednički napori, da svetu pokažemo ko smo i šta smo, mi se moramo pre svega medjusobno upoznati. Naši poslovi i zanimanja kojima se bavimo su osnov egzistencije nas i naših porodica, ali time i budućnosti naših potomaka i egzistencije svih Srba medju ostalim narodima sveta kojima pripada budućnost. Zato moramo uvek i svuda u poslu i životu biti upućeni pre svega jedni na druge u dobru i u teškoćama, ma gde se u svetu zatekli.
Okrećući ledja Srbinu, okrećemo ledja budućnosti srpskog naroda.
Ovaj Poslovni vodič će od ove godine, izlaziti redovno godišnje i treba da pomogne upoznavanju i poslovnom povezivanju Srba i srpskih firmi i institucija širom sveta.
Dobrodošli u prvo izdanje Srpskog svetskog poslovnog vodiča i time u istoriju srpskog svetskog biznisa.

Zahvaljujem svima koji su u protekle dve godine pomogli savetima i doprineli realizaciji ovog projekta.

Posebno zahvaljujem Svetom Sinodu srpske Pravoslavne crkve na Blagoslovu, kao i Kraljeviću Tomislavu Karadjordjeviću na pomoći svojim kontaktima u svetu.

Autor : Slobodan Maričić

 


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP