Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897476
Ko je na sajtu?
Imamo 36 gosta na mreži

GREH PREMA RUSKOJ BRAĆI !


26.7.2010. / Akademediasrbija

DA SE NE ZABORAVI  !

Odlomci iz pisma ruskog dobrovoljca Sergeja Suhareva ......

…Mnogi ruski dobrovoljci su se borili ovde, a mnogi su ubijeni… Srbi su ih sahranili časno.

Ja sam na mnoge stvari koje je činilo srpsko rukovodstvo posle rata zatvarao oči. Mislio sam, naravno, izgubili su rat…

Ali prema nama Rusima, sada već bivšim dobrovoljcima, odnos je nedopustiv. Preostali ruski momci nisu bili u mogućnosti da nađu svoje mesto u srpskom društvu. Imamo iste privilegije kao i Srbi, ali ne možemo da ih koristimo.

Jednostavno blokiraju svaki naš administraitvni korak. Nama su jednostavno nezvanično posle rata rekli – mi ne znamo ko je vas dobrovoljce zvao ovde, vratite se odakle ste i došli, nama je bilo potrebno rusko oružje, a ne vi… ali niko nam to nije rekao onda kada je trebalo da se ratuje.

Mogli su i da nas ne prime u svoju vojsku. Nekim ruskim dobrovoljcima u formi regularnih, izdali su falš srpska lična dokumenta, što je njima posle uzrokovalo ogromne probleme.

A sada, kad Srbija i Bosna i Hercegovina imaju orijentaciju ka EU i NATO, započeo je trijumf izdaje, tiranije i korupcije.

Vlada Republike Srpske na nemoralan način je sebi podigla plate, a svim drugim zaposlenima koji primaju plate iz budžeta smanjila koliko god je to mogla. Pa ovaj slučaj je jasan – to je za banana republike kao što smo mi.

Stvari su krenule još gore, a to boli. Formirana je komisija koja invalidima menja stepen invaliditeta. Po mišljenju te komisije broj ratnih invalida je volšebnim načinom počeo da se povećava. Povećava se broj onih sa amputiranim rukama, nogama, povećava se broj onih sa oštećenim vidom. Uopšte, te komisije su verovatno pronašle gen za regeneraciju ljudskog mesa.

Ja razumem da je kriza i da je država pred bankrotom, ali to nije rešenje.

        
                                       
                                  Sergej Suharev - ostali su samo mrtvi ruski dobrovoljci

Srpske vlasti su počele da nas izjednačavaju sa vehabijama. Idu na ruku Amerikancima. Ruskih dobrovoljaca više nema u Republici Srpskoj , razišli se, ostali su samo mrtvi.

Odlučio sam da ne idem nigde. Hoće i meni da smanje invaliditet sa 2. na 4. grupu.
Trebam se odupreti svim legitimnim sredstvima protiv odluke te komisije. Ispitaću lekare sa svetskom reputacijom za dijagnoze i mišljenje o tome kojoj grupi invalida pripadam. Uzeću i vojnog advokata.

U toj komisiji su koristili neuro-lingvističko programiranje, a to ne samo da je nedozvoljeno, nego je i krivično kažnjivo. Ako svi samo ćute, ovo bezakonje će se nastaviti.

Ja moram da pobedim u ovom sporu, zbog toga, da bi pokazao našoj deci, koja su napuštena – da je moguće suprotstaviti se tome saglasno zakonu. Na toj komisiji, meni je predsednik komisije na svoje prste ukazao – rekli su da je za tebe u novinama napisano da ti uopšte nemaš prstiju, a kod tebe su samo nokti stradali. A u stvari kod mene po dve falange na četiri prsta nedostaju. Znači, kod mene oni rastu samo na jednu falangu. A oštećeni vid ih uopšte ne interesuje. Nisam podlegao na tu provokaciju.

Mene je uvredilo da sa njima treba trgovati za to. Ali ja neću ni s kim trgovati, ali ni svoje ne dam. Ja ću ih tužiti i tako ću ispraviti svoju grešku. Zaista, ja nijedno svoje pravo nisam ostvario, čak ne uživam ni besplatnu medicinsku negu i osiguranje, a da ne pominjem druge beneficije. Mislim da nisam zaslužio takvo poniženje Srba – kao famozni rast prstiju i sve ostalo. Bio sam lojalan građanin Republike Srpske, i to mi je hvala.

Ako Vi koji ovo čitate, imate neki predlog – pišite mi. A ako ima nezadovoljstva pišite slobodno predsedniku vlade Republike Srpske na e-mail: kabinet@vladars.net ili ministru za rad i zaštitu prava ratnih vojnih invalida na: mpb@mpb.vladars.net.

Ako Vi njima napišete, tako im dajete do znanja, ono što i u Rusiji znaju, kakva se samovolja u Republici Srpskoj provodi.

Kako se odnose Srbi prema nama, koji smo žrtvovali sve svoje za njih; kako Vi onda mislite da će oni ubuduće da se odnose prema svemu ruskom(?) Verovatno će da iščupaju spomenike poginulim ruskim dobrovoljcima. Tako da se ne mešaju kada NATO napadne na Rusiju…

Ja sam odgovoran za svoje reči i žao mi je što su sa mnom tako postupili. To je bila njihova greška i nadam se da će je ispraviti.

Sa poštovanjem i bratskom ljubavlju,

Suharev Sergej

sergej.suh@sbb.rs
sergej.suh@mail.ru

NAPIŠITE  PISMO ZAHVALNOSTI I IZVINJENJA RUSKOM BRATU SERGEJU U IME HILJADU POGINULIH RUSKIH DOBROVOLJACA !Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP