Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 123009
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6927285
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

KUPITE KIŠOBRAN, PIŠANJE PO SRBIJI SE NASTAVLJA


12.05.2013. / Akademediasrbija

Piše : Slobodan Maričić

Tokom predstojeće nedelje u Ankari treba da se održi trilateralni sastanak na predsedničkom nivou izmedju BIH, Srbije i Turske.

To su dogovorili ministri inostranih poslova ovih zemalja na sastanku u Sarajevu 8. maja. Naš ministar Mrkić je u stilu najcrnjeg poturice izmedju ostalog rekao : Bosna Srbija i Turska čine sve što je potrebno za formiranje zajedničke budućnosti i prosperitet regiona svojim kolegama Zlatku Lagumdžiji i Ahmetu Davutogluu.

Izjava od koje boli glava i će da boli glava pre svega Srbiju. Kakav bre prosperitet sa Bosnom, kakva bre budućnost sa Turcima ? Svakako da se ovaj Mrkić koga nazivaju iskusnim diplomatom pre susreta konsultovao sa nekim šta će da izjavi u Sarajevu.

Medjutim, kako mi možemo da napredujemo i gradimo bolju budućnost bez R.Srpske, za koju je turčin Davutoglu rekao da je treba ukinuti, što odavno traže muslimani u BIH.

Ali ne lezi vraže, istoga dana nakon “prijateljskog samita” u Sarajevu , nezvanični glasnogovornik turske državne politike list “Hurijet” prenosi izjavu tog istog turčina ministra Davutoglua, koji u Hurijetu kaže : “Predsednik Sirije Bašar el Asad igra opasnu igru i sprema ratne zločine, koji podsećaju na one koje su počinili Srbi u Bosni.” On je uporedio strategiju armije Asada oko grada Homsa, i rekao:” da je ista sa etničkim čišćenjem devedesetih godina u Srebrenici i istočnoj Bosni, sa ciljem da se stvori srpska teritorija očišćena od Bošnjaka. “

Pa o čemu je onda Mrkić razgovarao sa Davutogluom u Sarajevu i još važnije o čemu će Nikolić sledeće nedelje da razgovara sa turskim predsednikom Abdulahom Gulom u Ankari, kod koga je već bio u februaru ? Da je pravi Srbin – predsednik Srbije Nikolić bi demonstrativno trebao da zbog navedenih izjava otkaže posetu Turskoj i da traži izvinjenje. Ali djavola će on to uraditi, kada im je isti mentor – Amerika, jer Turci ne govore niti čine nešto van scenarija koji im prave Amerikanci. A scenario je, što više smutnje na Balkanu i cepanje srpskog etnosa u Hrvatskoj, Srpskoj i Makedoniji, a potom pravoslavnog korpusa Grčke, Srbije i Bugarske kao prirodne brane nadiranju Turske i islamizacije Balkana. Inače ovo je samo još jedna od provokativnih i uvredljivih izjava Davutoglua na račun Srpske i Srbije.

Pa šta nam je činiti ? Glasati da padne ova izdajnička vlada ili kupiti dobar kišobran da nam svaka vaška ne piša po glavi. Rušenje vlade će ići teško, jer i vlada i onaj deo naroda koga nije malo, a koji misli da je život - farma, jedva čekaju da počne ponovo prikazivanje serije Sulejman Veličanstveni, pa ćemo onda imati valjda, čak četiri turske serije „Dno dna” .

I da se na kraju podsetimo načela demokratije u Srbiji : „ Sjaši Kurta da uzjaši Murta” , a to mi zvuči nekako turski. Ali ako skinemo Murtu, onda nam sleduje – Karam Djordje, tako bar kaže istorija.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP