Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 146152
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7075050
Ko je na sajtu?
Imamo 50 gosta na mreži

ЛЕКЦИЈА ЉУДИМА И ПОТРОШАЧКОМ ДРУШТВУ


06.06.2013. / Академедиасрбија

Пишe: Слободан Маричић

Погледајте овај кратки невероватни филм где једно дете даје лекцију свим одраслима. Ово је дирљиво и узнемирујуће, јер говори о истину коју потискујемо дубоко у себи. Можемо ли нешто да поправимо?

   https://www.youtube.com/watch?v=_CkDM3jWg4o&feature=youtube_gdata_player

 Сматра се да смо ми хуманоиди, најинтелигентнија бића на планети, јединствена и интелигентна људска раса, напреднији и на вишем степену развоја од свих животиња и биљака. На жалост за то нема баш упечатљивих доказа, јер смо са осталим живим бићима на планети успоставили 0,05% могуће комуникације. Наука сматра да за то нема нарочите потребе. Ми се налазимо на врху ланца исхране и оно од чега можемо направити производ којим би се хранили постаје више или мање занимљиво за научнике и прехрамбену индустрију.

Погледајте око себе, завирите у свој фрижидер, уђите у прву самоуслугу или продавницу меса. Шта видите тамо? Гомиле "резерних" делова од нижих бића са земље, гомиле меса најразличитијих животиња, од њихових младунаца, прасиће, јариће, јагњад, срне, јаребице, зечеве и друге десетине и стотине врста живих бића.

Ми имамо мега фарме где узгајамо друга бића - стоку за храну и одевање, индустријске и друге потребе нас људи "узвишених" - оних којих себе сматрају "хуманим".

Зар не убијамо мале и велике животиње само да би узимали њихова крзна? Да ли знате колико је потребно убити телади, да би се у једном лукзузном аутомобилу направила кожна седишта? Чак пет!!!

Да ли је лов спорт ? Многи мисле да јесте. Убијати мале и велике животиње у лову, је један од највећих и неопростивих људских злочина. Знате ли да срна плаче, када јој убију лане?

Свака крава којој узимају теле за продају, три дана лије сузе и тужно риче. Питајте сељаке ако не верујете.

Знате ли да вук неће да остави убијену вучицу коју је одабрао за "животног партнера" у време парења? Радије ће умрети са њом од немилосрдних ловаца?

Најужасније у свему код те посебне сорте људи - ловаца је страст да покажу колико су успешни у убијању. Помислите на собе познатих и непознатих ловаца, који своје куће или собе украшавају главама убијених животиња. А сада помислите и на то како би се осећали у боравишту неког „алиена“, где су на зиду главе људи различитих раса, деце, жена као трофеји? Ужасно, зар не?

Па имамо ли онда право да се бунимо ако је истина, да из својих летећих машина ванземаљци лове људе и телепортацијом их шаљу у своје кланице за експерименте, исхрану или за резервне делове?


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP