Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 100432
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6616162
Ko je na sajtu?
Imamo 42 gosta na mreži

КОЈА СМО МИ ГОВНА“, ТО ЈЕ ЛОЗИНКА СРПСКИХ ЕВРО-АТЛАНТСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА


29.07.2010. / pee-Академедиасрбија
Данијел Цвјетићанин

Уколико прихватате да су „глиб“, „блато“ и „муљ“ метафоре Србије, ако сте схватили да је свако убиство оправдано под условом да су убијени Срби, ако поздрављате поделу на господаре и потлачене, онда смо спремни за Европу (и НАТО) као банана земља, наравно, јер такво је место за нас предвиђено

Сада је постало јасно да придруживање Европској Унији није онолико близу колико су нас у то убеђивали наши страни пријатељи и домаћи евро-атлантски активисти из владиног и невладиног сектора. Зато ће наши скоро намагарчени лидери морати за следеће изборе да смисле неку још будаластију, а довољно примамљиву, жваку за бираче. За сада су се посветили НАТО - идеји о обнови османлијске империје, али ме је страх шта ће бити када и та мода протутњи?

На терет обвезника

Дошло је време да размотримо систем вредности који треба (колико сутра) да делимо са нашим евро-атлантским пријатељима, да не кажем „господарима“ - пошто у евро-атлантском вокабулару реч „пријатељ“, као и велики број других речи, имају два сасвим супротна значења. Није могуће сакрити да се домаћи евро-атлантски активисти (да ли сами, или опет по наговору) упорно труде да перцепцију српског народа, у свету, али и код куће, оцрне до крајњих могућих граница. „Која смо ми г…“, по њиховом мишљењу, треба да постане не само лозинка Друге Србије, него уобичајени поздрав и знак распознавања међу Србима код куће, али и на свим меридијанима. Кључне речи Друге Србије „глиб“, „блато“ и „муљ“ изузетно доприносе борби против „ширења безнађа у Србији“. Као и обиље вести, у „Политици“ и другим водећим листовима, о доласку пролећа и психичкој депресији која је захватила голубове лепезанере на Дорћолу.

Супротно општем веровању, бројни евро-атлантски активисти своје апанаже добијају из џепова пореских обвезника, а не од својих страних ментора (који су им омогућили повлашћену позицију), што је у складу са важним принципом минимализације трошкова. Послушничке клике и режими увек се финансирају средствима пореских обвезника, а ако та средства нису довољна, ментори (и господари глобуса) ће им омогућити допунске приходе из међународног шверца цигарета, дроге, оружја, људи (и њихових органа) и сл.

Насиље и терор

Правилан однос према насиљу (и терору) основна је евро-атлантска вредност, коју морате да прихватите, пошто она најдубље задире и у питање људских права. Можда вам није јасно каква је разлика између каменовања жена у Саудијској Арабији и Ирану? Разлика је у томе што извори нафте из ове две земље нису на једнак начин контролисани од стране западног капитала. Зато је каменовање у Ирану злочин (због којег ће Иран бити бомбардован атомским оружјем), док је каменовање у Саудијској Арабији бизарно испољавање традиционалних обичаја, које ће, временом, ишчезнути.

Исто тако, мора вам постати јасно зашто масовно прогањање и убијање Срба у БиХ нема никакве сличности са убијањем Бошњака и муслимана. Ако сте схватили да је свако убиство (бар делимично) оправдано, под условом да су убијени Србин или Српкиња, онда сте спремни да поделите евро-атлантске вредности са својим западним пријатељима.

Али ни то није најважније. Најважније је да разумете да се већој сили не треба противити и да је право јачега увек прече. Ако делите ову евро-атлантску вредност, остале ћете сасвим лако из ње извести. А можда ћете се и сами придружити домаћим евро-атлантским активистима, који „храбро“ пљују у лице сопственог народа уз дискретну подршку пријатеља са томахавком, који им вири иза леђа.

Императив успеха

Да ли сте приметили да је императив успеха једна од основних евро-атлантских вредности? Недавно завршено светско првентство у фудбалу је то најбоље показало. Питам се да ли би фудбалери Шпаније, да су били технички инфериорнији (као што су то били играчи Холандије), крампонима насртали на груди и срчане мишиће холандских фудбалера? У тим борилачким скоковима видело се да победа, чак и у игри, мора бити постигнута по сваку цену. А мислите да је у питању било више од игре?

Али успех се не интерпретира на једнак начин за сваку земљу (и привреду). За неке се сматра да је успех да купе предузећа, или друге ресурсе у иностранству, док други добијају похвале ако све своје ресурсе продају. У евро-атлантској оптици, највећи привредни успех који би могла да постигне Русија састојао би се у томе да природне ресурсе Сибира стави под контролу светских економских лидера, који најбоље знају како да их искористе на добробит слободног света. А највећи успех Кине (или Индије) био би да заустави свој брз индустријски раст и извоз, пошто је опстанак људи на планети Земљи неодржив уз тако брз раст индустрије. Сва је прилика да Кина и Русија не деле поменуте евро-атлантске вредности. Погодите зашто?

Ма мора да постоји нека проклета доскочица у изразу „делимо исте вредности“! Можда је потребно да прође извесно време док се навикнемо да иста „вредност“ за једне треба да значи једно, а за друге нешто сасвим друго (и супротно). Но најважније је да свако добро зна своје место. Подела на господаре и потлачене огледа се на сваком делићу простора и у сваком тренутку. Делите ли и ову вредност? Одлично! Хајдемо онда у Европу (и НАТО) - као банана земља, наравно, јер такво је место за нас предвиђено.


ДА ЛИ СМО ГОВНА - СТВАР ЛИЧНОГ ОСЕЋАЊА

Звонимир Трајковић

Захваљујем Данијелу Цвјетићанину на овом тексту, добром опису и поређењу шта су евро-атлантских вредности, како их на западу тумаче, како се ми Срби треба у те вредности да уклопимо у „банана“ или „будак“ стилу, али му не прихватам да смо говна. То је само метафора личног осећања а ја се тако не осећам, као и велика већина у Србији – а немамо ни разлога.

Нисам гласао за „жуте“ и њихове евро-атлантских вредности“, нисам члан ниједне од странке владајуће коалиције а ни са њима хармонизоване опозиције коју ову земљу и народ бесомучно лажу, деру и черече за рачун својих западних ментора који су их довели на Власт. Не станујем на Дорћолу и у кругу двојке, а ни на Дедињу и Сењаку, нисам у НВО сектору који са грбаче овог народа здушно пљује по њему. Не делим ни Србију на „Прву“ или „Другу“ јер та подела нити шта значи нити има икакве логике, јер је Србија једино подељена на ону антисрпску владајућу, лоповску, мафијашку… и да закључим говнаву, и ону другу поносну, већинску и у својој беди достојанствену. Ова поносна и достојанствена се не чује јер јој није дата реч ни на једном пољу друштвеног деловања, а подразумева се ни у контролисаним медијима, па се стиче само утисак да она не постоји. Само те две Србије постоје, оне се битно разликују, а говна се могу пронаћи само у оном делу тренутно владајуће Србије.

Да будем још прецизнији. Људи (мало незаслужена реч) сликовито описани као говна, тренутно воде Србију, и то се мора одвојити од осталог дела народа. Та говна, наметнута петооктобарским пучем од стране запада су инсталирана на власт, да Србију воде баш овако како је воде и доведу тачно овде где је она данас. Стога господине Цвјетићанин наши лидери од стране запада нису намагарчени, већ одрађују обавезе које су да би уопште дошли на власт давно прихватили. А што се ваше опаске тиче да ће за следеће изборе морати да смисле неку још будаластију, а довољно примамљиву, жваку за бираче – мислим да за то неће бити потребе. Говна се на изборима не могу очистити јер смрад и даље остаје, па следећих избора неће ни бити - биће само усраних мотки којима ће са власти бити најурени. Ако сматрате да је српски народ те говнаре на власти гласао да га у овакву пропаст воде у великој сте заблуди. Парама, медијима, изборним крађама, куповином гласова, лажним обећањима и преварама, као и свим остали махинацијама домаћих и западних говнара накарикана је већина која омогућава долазак на власт. Србија за говаре није и никада неће гласати. То је збирни продукт евро-атлантских „газди“, којима управо говнари требају на власти, да би Србијом могли да газдују. Ту је и суштинска разлика између нас, Русије или Кине, ако занемаримо војну снагу тих земаља да се одупру евро-атлантским „вредностима“. Зато мислим да ми нисмо говна, а и Србија није говнава.

Ово време требате посматрати као елементарну непогоду, „поплаву“. Кад наиђе „поплава“ прво испливају говна а одмах се шири и зараза. Кад санација почне говна се прво и чисте. Темељно и детаљно како би се смрад и зараза сузбили. Приближавамо се времену када ће у овој нашој земљи морати да се уради темељна санација. И говна ће бити темељно очишћена, јер је огромној већини смрад постао неподношљив.

Извињавам се читаоцима оне деведесет-постотне поносне и достојанствене Србије на неприкладним речима које сам у овом коментару користио, али сам подстакнут насловом на исти начин покушао да одговорим. Могуће да се постојећа владајућа гарнитура и све оно што се у Србији догађа, можда сликовитије и не може описати, осим оваквим речима.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP