Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 96698
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6545056
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

DAČIĆU VRATI SLIKU GENERALA NEDIĆA


20.07.2013. / Akademediasrbija
Slobodan М.Maričić

Čini mi se da je Predrag Marković za vreme svog mandata organizovao da se slike svih predsednika vlade koji su stolovali u srpskoj Narodnoj skuštini postave u holu ovoga zdanja. To nikome nije smetalo naprotiv, mnogi posetioci su ih razgledali i komentarisali istorijske dogadjaje iz njihovog vremena.

 I onda je došao za premija Pačić, ne voljom naroda već političkom kombinatorikom. Sa svojim glupostima i aferama da se pred prošle izbore ispod njegove slike napisalo : „ Ovaj će vam biti premijer Srbije”, verujem da ne bi dobio ni polovinu glasova sa kojima se danas trti. Sve mi je verovatnija kao istinita čini opaska matorog Krkobabića, da su glasove koaliciji koju je predvodio SPS obezbedili penzioneri, a to su znamo najbrojnija glasačka grupa.

                

                                                                         Dačićeva narodna kuhinja

Posle imenovanja , a ne izbora kako rekoh političkom kombinatorikom „ ti meni, ja tebi”  bucko seda u stolicu u kojoj su nekad sedeli velikani srpske političke scene. I bucko na iznenađenje mnogih ali bez reakcija, naređuje da se iz dugog reda srpskih premijera skloni slika istorijske ličnosti, armijskog generala Milana Nedića predsednika vlade Srbije za vreme nemačke okupacije, zverski ubijenog u prvim danima završetka rata od komunista.

Ubi tako Dačić Pačić po drugi put  jednog srpskog heroja Prvog svetskog rata sa svim najvišim srpskim i stranim odlikovanjima, onako komunistički , kao što njegovi pajtosi iz SPS danas menjaju posle pedeset godina od osnivanja naziv škole 1300 kaplara u ime nekog njihovog  zaslužnog komuniste ili SPS-ovca. Ne znam ništa o njemu, ali znam da su nemci ubijali 100 za jednog. Danas SPS-ovci ubijaju 1300 za jednog.

                                                         

Ko je uopšte taj bucko koji nas danas zajebava svojim mudrolijama i zasmejava javnost svojim izjavama na nivou malog Đokice. Dečko koji je došao negde iz provincije u veliki grad, bio poslušan i završio školu, studirao i došao do diplome , a u vreme Slobodana Miloševića bio poslušan omladinac koji se posle pripravničkog staža lepljenja plakata, nameštanja stolica i  vođe tapšačke grupe ubacio među klimoglavce , koji su nazvani mladi jastrebovi , bez kljunova i kandži. Ili možda mislite da je neko u vreme uspona Slobodana Miloševića mislio svojom glavom ? Nije ni komandant jagnjeće divizije ministar La Kosta sa onolikom glavurdžom, a kamoli  Pačić. La Kosta  jeste pobenavio,ali poštuje još onoga koji ga je uveo u politiku, zna kako je nastao SPS i sa njim izrasla kamarila lapatora, medju kojima i bucko i on.

Kako je vajnom premijeru Dačiću palo uopšte na pamet da on odlučuje čija će se slika skinuti ili staviti u navodnom narodnom zdanju ? Pa to je zato što je Skupština Srbije navodno narodno zdanje, a poslanici svako malo kenjaju, kako su izabrani voljom naroda. Ajde da se zajebavamo na tu temu, pa da pitamo šta građani misle o onima koje su navodno birali.

I Dačić sa svojim poznavanjem istorije i istorijskih prilika u vreme okupacije ( a pokazao je to na Kalemegdanu  pred stranim diplomatama:  „ Ovo je dakle Kale,  to je, znači, brdo, jel... A ovo je sve znači, Kalemegdan, da. I tu su bili Turci. Znači, to je Kale  Megdan, znači – Kalemegdan „  E sad šta je prevodilac i kako prevodio ovo znanje  srpskog premijera iz istorije, to samo on zna )  naredio da se skine slika čoveka koga su za vreme rata Srbi nazivali „srpskom majkom”,  jer je bukvalno otkupio iz logora u Nemačkoj skoro osamdeset hiljada srpskih ratnih zarobljenika, organizovao za sve vreme rata narodne kuhinje da niko ne bude gladan, spasavao od ustaša iz NDH srpsku decu „plaćajući” žitom i mesom.  Generala koji je u Aprilskom ratu komandovao jednom armijom i koji nije hteo da se preda ni posle naredbe Vrhovne komande. Jedinog predsednika vlade u okupiranoj Evropi, koji je odbio da organizuje i pošalje na ruski front bar jednu  jedinicu iz Srbije, koja će se boriti zajedno za nemcima, ustašama, balijama, italijanima, bugarima i svim drugima na Istočnom frontu. 
Tako je mali Staljin „očistio” srpsku skupštinu od kako je rekao,  izdajnika i kvislinga, ili slično.

Mogao si Dačiću da pričekaš da se završi postupak po zahtevu za rehabiulitaciju Milana Nedića pa da onda sprovedeš tvoju čistku. Ali ne, ti si hteo da postaneš malo veći nego što jesi možda velik kao Nedić. A to je naravno nemoguće ni fizički (mnogo si mali i okrugao) a još manje istorijski , jer ćete kada odeš u ćuzu svi ismejavati i zaboraviti, a armijskog generala Nedića svi pošteni Srbi uvek sećati.

               

Dobro mali Staljine, neće ni tvoja goreti do zore,  jer će Vučić tebe takođe počistiti prvom prilikom ili narod, tebe i njega zajedno.
E onda će narod da vrati nazad sliku srpske majke Generala Nedića, a parlament Srbije okaditi deset popova od tebe i takvih kao ti. Naravno, ostaće posle tebe tvoja slika u skupštinskom holu, jer to je demokratija, ali mislim da će se teško naći neka tvoja slika čista obraza.

A dotle, tresi se Dačiću svako jutro kada se probudiš u strahu, šta će pravi “kapetan od srpsku lađu” koja inače tone, da odluči spram tebe,  igraćeš do kraja na tudju muziku, znači.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP