Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97053
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561665
Ko je na sajtu?
Imamo 45 gosta na mreži

АУТОРАТИТАВНИ ЗАПАДНИ ИЗВОРИ О ПОСТОЈАЊУ И (ЗЛО)УПОТРЕБИ „КЕМТРЕЈЛСА“


16.08.2013. / pee-Академедиасрбија

аутор Миодраг Новаковић

УВОД

Мада смо ми на ФБрепортеру опширно писали на тему „кемтрејлса“ и „Хаарпа“, цитирајући углавном веома ауторативне изворе, и преводе оригиналних и кредибилних докумената, публикованих од стране светске и домаће научне јавности, државних (углавном западних) званичника, и реномираних медијских извора- сматрао сам за потребно да ову тему додатно обрадим у овој скраћеној (и верујем добро документованој) верзији…

 Повод за овај „разјашњујући текст“  је медијска рекција на наш чланак: 
“КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?, објављен 10.08.2013. Наш чланак је иницијално „исмејан“ од стране „озлоглашеног“ неоусташког медија „Електронске новине“ (познатог по својим изразито анти-српским ставовима) и лоцираног у самом центру Српске престонице, на следећој адреси: Е-новине, Кнез Михајлова 42, III спрат, Београд, у њиховом чланку под називом: „Бил Гејтс напао Ниш кемтрејслима“.

Само „исмејавање и иронисање“ од стране овог неоусташког медија, код нас у редакцији нормално не би изазвало никакву јавну реакцију, пошто свака негативна кампања која долази из редова „бојовника“ овог озлоглашеног и доказаног анти-српског гласила, нама уствари служи као „комплимент“ и доказ да смо „на правом путу“…

…Ипак, пошто је чланак овог „неоусташког гласила“ безрезервно пренешен на страницама интернет медија  “City of Nis”, који себе представља као „информативни портал града Ниша“, без покушаја са њихове стране да се верификује „карактер и намере“ писања извора (Е-новине), или да се читаоцима бар предочи оригинални ФБР чланак “КЕМТРЕЈЛСИ” ЈУТРОС ИЗНАД НИША- ИСТРЕБИЋЕ НАС КО БУБАШВАБЕ И ТО БЕЗ ИСПАЉЕНОГ МЕТКА !?, који презентује фото доказе о „запрашивању“ Србије у периоду од преко две године- одлучио сам се да овај начин додатно „демистификујем“ феномен „Кемтрејлса“, који је (као што ћете видети у наставку“ – од стране самог Америчког Конгреса, Ратног Ваздухопловства, НАСЕ и Ратне Морнарице, дефинисан као „егзотично оружје“ за насилну промену временских услова у атмосфери, и животну средину (укључујући популацију) наше планете…
 _____________________


Амерички и Канадски званичници потврђују (зло)употребу „Кемтрејлса“…
Угледни канадски аутор, и истраживач на горњу тему, Вилијам Томас је у својој књизи „Постојање Кемтрејсла потврђено“ (2001), описао сведочанства званичника, водећих медија, стручне јавности и грађана, везано за масовну појаву „кемтрејлса“ у атмосфери Северне Америке, и већине  Западних земаља.
Према овој публикацији, у зиму 1998, документовано је нагло увећање трагова „кемтрејлса“ на небу изнад Велике Британије, Аустралије, Канаде, Западно-европских земаља, и САД, који се по свом облику и патерну јасно разликују од млазних трагова комерцијалних и војних авиона.

Хиљаде сведока, међу којима- пилоти, полицајци и бивша војна лица (активнима, из редова НАТО формација, је јавно иступање по овом „питању“ забрањено) су својим исказима, фотографијама и видео снимцима такође на аутентичан начин поткрепили доказе о постојању и илегалној употреби “кемтрејлса” широм света.
Вилијамс посебно апострофира „кемтрејлс третман“ Западне Канаде, градова Викторије, Ванкувера, интериора Британске Колумбије, Moose Jaw, Едмонтон,  и већи део Онтарија…
15 марта 2001 канадски радио уредник С. Т. Брендт је интервјуисао главног менаџера Контроле летења америчке федералне авио асоцијације (ФАА), задужене за надзор ваздушног простора изнад северо-источне територије САД. ФАА манаџер је изјавио да му је наређено од стране америчке ваздухопловне војне команде да преусмери комерцијалне летове, да би „ослободио коридор“ за ескадрилу „Страто-танкера“ и „летећих авиона-пумпи“ (KC-10- за претакање горива у ваздуху) америчког ратног ваздухопловства (УСАФ). ФАА манаџер је уреднику Брендту потврдио да је та ескадрила потом ушла у ваздушни простор Канаде.
Овде треба нагласити да сваки од тих „Страто-танкера“ типа 650 носи око 70 тона „горива“, док танкер KC-10 носи око 150 тона горива. Током разговора са уредником Брендтом, ФАА манагер је признао да је мисија америчке војне ескадриле „летећих танкера“ била “модификација времена“.

РУКОВОДИЛАЦ АМЕРИЧКЕ КОНТРОЛЕ ЛЕТА ИЗАШАО У ЈАВНОСТ СА ИСТИНОМ, ТЕК КАД СУ МУ СУПРУГА И ДЕЦА ОБОЛЕЛИ ОД „КЕМТРЕЈЛСА“!?
Веома је интересантан разлог, зашто је менаџер америчке Контроле лета (ФАА) пристао на радио интервју. Наиме, ФАА манаџер је пристао на интервју са радио уредником Брендтом тек након што је његова супруга изненада оболела (дијагнозована) са тешком астмом, за коју није било генетских,или других предиспозиција, као ни претходне „историје те болести“- она је добила изненадне нападе астме одмах након запрашивања Њу Хемшира од стране 30 америчких војних летећих танкера, које је забележено од стране америчке Контроле Лета, 12 марта 2001. ФАА манаџер је такође нагласио да су у том периоду и њихова деца имала озбиљне дисајне сметње, укључујући обилно крвављење из носа њиховог сина- бебе, који је тим поводом био хоспитализован!

Слични и други акутни медицински симптоми су у том периоду били забележни широм Канаде и САД, где су људи масовно посећивали болнице и хитне службе са симптомима поремећаја варења, болова у стомаку, дисајних проблема, упале плућа, срчаних проблема, наглог умора, вртоглавице, тешких мигрена, краткотрајног губитка памћења, губитка концентрације, крвављења из носа, болова у врату и притиска у очима…
За разлику од класичног грипа, код пацијената изложених „кемтрејлсима“ температура тела (ако је било повишене температуре) нагло пада. Стручњаци сматрају да су те (углавном) гљивичне инфекције проузроковане када алуминијске честице (ослобођене као резултат „запрашивања“) током проласка кроз атмосферу, покупе „гљивице“, бактерије и вирусе, за које је утврђено да постоје и репродукују се у „горњој атмосфери“…
…Приликом својих истраживања, професор Емеритус Роберт Фолк са Универзитета Тексас,  је установио (током лабораторијских тестова)-  да посебан тип „метал-конзумирајућих“ бактерија у пракси „метаболизирају алуминијум“.
————————

КАНАЂАНИ ПИШУ КОЛЕКТИВНУ ПЕТИЦИЈУ СВОМ ПАРЛАМЕНТУ ДА ЗАУСТАВИ „КЕМТРЕЈЛСЕ“
Након што је званично документовано запрашивање атмосфере изнад канадских градова од стране стратешких авио-танкера америчког ратног ваздухопловства (УСАФ), у новембру 1999, становници града „Еспанола“ у Онтарију, предали су свом Парламенту петицију захтевајући престанак тих летова и детаљну истрагу о позадини тих активности. У петицији канадски грађани су навели да је као резултат запрашивања у зони од преко 70 квадратних километара (града „Еспаноле“) дошло до наглог пораста разних обољења код деце и одраслих особа. Своју тврдњу су поткрепили лабораторијским тестовима кишнице у том периоду, који су забележили концентрацију алумунијских честица седам пута већу од оне дозвољене канадским федералним стандардима!
—————————-
У марту 2001 америчка државна контрола лета је уредно документовала запрашивање своје територије „кемтрејлсима“ од стране властитог ратног ваздухопловства. ФАА званичник је то описао као појаву гигантских „белих“ издувних гасова, који су се на ФАА радару показали као „светлећа измаглица“ огромних размера, што се наравно десило након прелета америчких стратешких танкера.

             

                 унутрашњост путничког авиона преуређеног у танкер са отровним супстанцама

                                                           (фото архив академедиасрбија)

Према овом званичнику, такви магловити (светлећи)прикази на радару су конзистентни са вештачки створеним „облацима“ насталим након запрашивања атмосфере сићушним „талкум-алуминијским“ честицама, које избацују посебно опремљени (углавном војни) авиони танкери- у оквиру програма америчког ратног ваздухопловства УСАФ под називом „Контролишимо Време“ (Owning the weather) стварајући том приликом ефекат „помрачења“ (aerial obscuration).
——————————
У горе цитираном периоду „запрашивања“ канадског ваздушног простора од стране америчког ратног ваздухопловства (УСАФ) забележни су бројни здравствени проблеми у већим (углавном пограничним- са САД) канадским центрима попут Торонта, Ванкувера, али и мањим местима, где су лекари анализирали узорке косе са више пацијената, да би лабораторијске анализе недвосмислено указале на неколико пута већу концентрацију алуминијума, од оне која је званично дозвољена…

…Ипак и након тако очигледних доказа, приликом интервјуа са аутором Томасом, представник Канадске армије, из заједничке (америчко-канадске) базе Комокс у Британској Колумбији, је категорично негирао постојање било каквих заједничких (претходно описаних) „ваздухопловних операција“!?

                

                           млазнице за распрскавање отрова налазе се на обе стране авиона

                                                               (фото архив академедиасрбија)

Овај деманти канадског војног представника је „демантовао“ други канадски званичник- Менаџер за планирање и животну средину међународног аеродрома Викторија (главног града Британске Колумбије) је јавно потврдио, да је запрашивање „кемтрејлсима“ део заједничке канадско-америчке војне операције. Он је дао такву изјаву након захтева огромног броја локалих становника да се објасни узрок појаве (у периоду од више година) необично широких белих млазних трагова, у вијугавом облику, и „цик цак“ путањи, који би се потом нелогично укрштали, покривајући тако огроман ваздушни простор (што је потпуно супротно “карактеру” трагова које остављају редовни летови у својим дезигнираним ваздушним коридорима). Овакав штури званичан одговор је (за локалну радио станицу) коментарисао становник Викторије господин Тери Стјуарт: „Одбили су да ми дају било какве специфичне детаље. Нешто ту не штима“…
 —————————–
ЕФЕКТИ НА ЗЕМЉИ
„Честице избачене из великих млазних авиона у стратосферу имају делују као нуклеуси на које се „лепи“ влага (вода), стварајући тако облаке са кишом“. Одмах након америчке војне мисије „модификације времена“ у марту 2001, северо-источна обала Северне Америке је била под „нападом“ вансезонског снежног невремена, које изазвало велике штете и људске жртве у северо-источној Канади, где су на крововима кућа забележни снежни наноси дебљине и до 2,5 метра, што је резултирало у неким случајевима у „колапсирање“ кровова на стамбеним објектима (са многобројним повредама и фаталним последицама).
—————————
Званично се производња (распршивање) алуминијских честица, до које долази током редовних (нормалних) летова комерцијалних  и других авиона- не сматра опасним по здравље људи на земљи. Али према писању „Медицинског Журнала Нове Енглеске(једна од америчких држава)“ и такве “дозвољене” микро честице у атмосфери су штетне по здравље и могу да доводу до преране смрти оних који су изложени запрашивању!?

Додатна истраживања 1993. од стране угледног америчког Харвард универзитета су прецизирала- да су чак и честице пречника мањег од 10 микрона претња здрављу становништва- што је контрадикторно званичном ставу америчких државних органа!? Научници Харварда су непобитно доказали да се смртност становништва на земљи пропорционално увећава са повећаном концентрацијом ових честица (званично „дозвољене величине“)…
Ако и све ово до сада изложено није „активирало аларм“ код „неверних тома“, онда би то свакако требало да учини цитирање  званичног документа (који аутор Вилијам Томас наводи у својој књизи), издатог од стране „Међународне комисије за праћење промене времена“.  У том документу овај међународни панел, састављен углавном од Западних званичника, разматра као контрамеру Глобалном отопљавању- намерно запрашивање атмосфере увећаним алуминијским честицама (чији би пречник био увећан и до десет пута у односу на постојећи, званично „безбедан“) величине између  10 и 100 микрона!? Овде је вероватно сувишно напоменути, да би таква „мера“ у пракси била готово сигурна „смртна казна“ за милионе људи, изложених оваквом планском „запрашивању“ из ваздуха.
___________________
 
ЗВАНИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

„Кемтрејлси“ део програма за обуку пилота Америчке војне ваздухопловне академије… Амерички конгрес „озваничио“ Кемтрејлсе као Оружје, у свом закону “HR 2977- Space Preservation Act, 2001”
 Још 1990. Америчко министарство одбране је увело обавезан предмет „Кемтрејлси“ у оквиру програма хемије, за питомце Америчке војне ваздухопловне академије (УСАФА).
У то време, сам термин „кемтрејлси“ је дефинисан од стране цивилних стручњака као вештачко изазивање „необичне млазне кондезације“.
—————————
Угледни Оксфордски речник (Oxford Dictionary) је такође обезбедио званичну дефиницију „кемтрејлса“_
„Кемтрејлси су уочљив траг на небу након проласка авиона, за који постоји сумња да садржи хемијске и биолошке елемент-, којима се намерно запрашује атмосфера, у оквиру тајних (владиних) операција“
——————————
АМЕРИЧКИ РАТНИ ПИЛОТИ СТУДИРАЈУ „КЕМТРЕЈЛСЕ“ ИАКО ОНИ ЗВАНИЧНО НЕ ПОСТОЈЕ !?

Иако је сам предмет „Кемтрејлси“ у оквиру америчке академије (УСАФА) више „академског типа“, и не бави се конкретном применом „кемтрејлса“ као оружја, веома је значајна примена, и увођења овог термина, у програм обуке америчких војних пилота, јесте само по себи индикативно…
Ипак, увид у УСАФА „Кемтрејлс приручник“ показује да питомци изучавају употребу “Bunsern burner“-а (у функцији продукције „кемтрејлса“?). Овај приручник демонстрира производњу две „млазнице“, где је друга млазница означена као „Кемтрејлси“ која производи хемијски индуциране „перзистентне кондензације“.
Сам “Bunsen burner” је познат хемичарима коа уређај за производњу јединачног пламена, који се нормално користи за грејање, стерилизацију, или спаљивање.
Графички приказ тог уређаја у оквиру овог војног Кемтрејлс приручника показује као главни продукт гас метан (CH4), који се ослобађа приликом сагоревања природног гаса!?
———————————–

АМЕРИЧКИ КОНГРЕС 2001УСВАЈА ЗАКОН КОЈИ ДЕФИНИШЕ „КЕМТРЕЈЛСЕ“ КАО „ЕГЗОТИЧНО ОРУЖЈЕ“…
На иницијативу америчког конгресмена Дениса Кучинића, републиканца, амерички конгрес усваја закон “HR 2977- Space Preservation Act”, чија намена је да заштити животну средину у САД од штетних утицаја „кемтрејлса“. Иронично, највећа претња животној средини САД управо долази из тајних програма властите владе, која као што смо то документовали у овом чланку, управо сама активно учествује у илегалној и “геноцидној” операцији запрашивања планете „кемтрејлсима“!? У сваком случају, овај, али и остали претходно цитирани документи, недвосмислено доказују постојање „кемтрејлса“ као оружја за насилну промену времена и консеквентно уништење животне средине наше планете…
———————————————
ВИКИПЕДИЈА- НАГЛИ ПОРАСТ КОНЦЕНТРАЦИЈЕ МЕТАНА ОД 2008…
Према дефиницији Википедије метан је „алкални елемент“ који је главна компонента природног гаса. Сматра се највећом претњом Озонском омотачу, његова забележена концентрација у атмосфери 1998 је била забележена у количини од 1745 ппб (parts per billion, ppb- nmol/mol) да би у наредних десетак година „мировала“, до 2008 када је „скочила“ на 1800 ппб.
——————————–
Амерички “Бристол универзитет” је публиковао недавно научни рад у часопису „Природа“ (Nature)- своју процену (анализу) да ће неконтролисано емитовање метана коштати светску економију преко три билиона долара (они се овде очигледно нису бавили ефектима по здравље људи, и планете?).
———————————-
ДЕЈН ВИГИНТОН- АКО НЕ ЗАУСТАВИМО „КЕМТРЕЈЛСЕ“ ЗЕМЉА ЋЕ „НЕСТАТИ“ ПОЛОВИНОМ ВЕКА
Један од највећих и кредибилних бораца против тајне примене „кемтрејлса“ је гео-инжињерски експерт Дејн Вигинтон, који је сам провео године истражујући алтернативне видове енергије, делом у оквиру компаније „Bechtel Power Corp”, и поседује, поред стручне експертизе, и знање „инсајдера“ по овим питањима.
9 децембра 2012 Вигинтон је гостовао на радио станици „Прекинимо са лажима“ (End The Lie) код водитеља Медисон Руперта. Том приликом Вигинтон је потврдио да данас и званична испитивања  показују веома опасан ниво повећања метан гаса, који се ослобађа са дна океана, као резултат директне примене „кемтрејлса“.

Он је навео да је се запрашивање  „аеросолима“ из ваздуха врши већ скоро 60 година, али да је нагло увећано почетком 1990-их. Вигинтон је током емисије изнео аргументе како „кемтрејлси“ ефективно уништавају Озонски омотач, стварајућу услове за соларну радијацију да продре до дна океана, и у том процесу ослободи огромне количине метана, који потом додатно оштећује атмосферу Земље.
Дејн Вигинтон је посебно апострофирао- да у последње време постоји тренд код званичних органа и јавних институција у Америци да се „новим наукама“ прикрије погубан ефекат „кемтрејлса“, и ту сврху се производе лажни научни радови, као и нова „прилагођена терминологија“, чак се и ревидирају и фалсификују школски уџбеници…
Истраживања Дејна Вигинтона преноси и портал „Арктичке Вести“ (Arctic News) у свом чланку од 13 октобра 2012. Вигинтон упозорава на ерупције метана на океанском дну у северној хемисфери, које су изазване намерним запрашивањем металним „нано“ честицама (кемтрејлси) из ваздуха. Он упозорава да ако се настави са оваквим трендом, наша планета буквално неће опстати након 2050 године!?
Вегинтон прецизира да је „експулзија“ метана у атмосферу са дна океана нагло повећана од августа 2010. По њему метан се на тај начин избацује у стратосферу и мезосферу, где долази до процеса „оксидације“ метана, која потом на висини од 76 до 85 км изнад наше планете производи у великом броју „светлеће облаке“, који су осмотрени северно од Норвешке, па све до Колорада у САД. Истовремено америчка државна свемирска агенција НАСА је потврдила да су у ранијем периоду „светлећи облаци“ били видљиви само у области Јужног пола. За њихову појаву у северној хемисфери нису имали званично објашњење!?
——————————-
ЗАПРАШУЈУ ЗЕМЉУ И ИЗ СВЕМИРА…

Везано за горњу појаву „светлећих облака“ у северној хемисфери, интересантан је податак који сам пронашао на Википедији:
Истраживачка лабораторија Америчке ратне морнарице и „Свемирски програм“ Америчког министарства одбране су 19 септембра 2009 извршили намерно запрашивање атмосфере (из орбите) користећи се отпадним „честицама“ из млазница НАСА ракете “Black Brant XII”, која је у ту сврху лансирана са НАСА рампе у „Wallops Flight Facility” са намером вештачког стварања „светлећих облака“ у земљиној атмосфери!? Ово „запрашивање“, односно његови ефекти су забележени месецима након лансирања ракете и праћени су од стране америчких војних инсталација са земље и сателита у свемиру. Америчка влада није обелоданила праву сврху ових „експеримената“ са животном средином наше планете. У то време ову појаву „светлећих облака“ су забележили многи амерички и светски медији, без могућности да правилно информишу јавност о чему се ту ради!?
——————————-
 
ЕПА- ЉУДСКИ ПРОУЗРОКОВАНА ЕМИСИЈА МЕТАНА ЈЕ ВЕОМА ШТЕТНА…
На свом званичном сајту, Америчка државна агенција за заштиту животне средине- ЕПА, признаје да је количински други (по емитовању у атмосферу) гас, управо метан, и да је његова неконтролисано емитовање последица деловања „људског фактора“. По ЕПИ метан окупира 9% свих негативних емисија у САД које су настале као резултат деловања „људског фактора“. Ова агенција признаје да је у периоду од 100 година негативни утицај метана на атмосферу 20 пута већи него угљен диоксида (CO2), који заузима прво место по количини емисије. ЕПА наводи да глобално 60% емисије метана резултат „људског фактора“ . Напомена, пошто се овде ради о америчкој државној агенцији, за очекивати је да они овде неће навести „кемтрејлсе“ као узрок ових поремећаја, такође је за очекивати да ће покушати да умање утицај  „људског фактора“ на поремећаје у животној средини у оквиру САД, али чак и овакав статистички приказ ЕПА-е индиректно илуструје у пракси постојање и употребу „кемтрејлса“… 

 
ЗАКЉУЧАК
На крају,након читања (и проучавања) овог материјала- да ли „кемтрејлси“ постоје, и да ли намерно изазивају вештачке и штетне промене по нашу животну средину, и нас саме- закључак препуштам вама самима.
———————-
Верујем да је овај чланак успешно д(п)оказао да програм „кемтрејлси“ као врста „свемирско-биолошког“ оружја итекако постоји, и да је бар у последњих пар деценија, свакако нашао практичну примену широм (против) наше планете.
Уосталом то питање је било  толико важно и осетљиво чак и за саме чланове Америчког конгреса, да су поводом тога изгласали и закон који недвосмислено дефинише „кемтрејлсе“ као ОРУЖЈЕ…

Такође је то питање толико важно (бар за онај милитантни део америчке државе) да су га и званично уврстили у школски програм своје најелтније (пилотске) војне академије…
Очигледно је да се у последње време по овом питању оглашавају и разне стране владе и парламенти, да је илегална примена „кемтрејлса“ забележена и од стране државних ауторитета (Контрола Летења, исл.) више страних држава…
По мени, дилеме- да ли их има, и да ли су штетни „кемтрејлси- овде нема. Али као што већ рекох на почетку овог поглавља, коначни закључак је на вама…
———————————–
Написао Миодраг Новаковић

РЕФЕРЕНЦЕ:
http://saive.com/PDF/Chemtrails-Secret-Confirmed-Will-Thomas.pdf
http://chemtrailsplanet.net/2013/03/31/confirmed-the-word-chemtrails-first-published-by-the-air-force-academy-in-1990/
http://saive.com/911/DOCS/Chemtrails_Chemistry_Manual_USAF_Academy_1990-OPT.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Noctilucent_cloud
http://www.examiner.com/article/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails
http://chemtrailsplanet.net/2012/12/09/extinction-level-methane-releases-caused-by-aerosol-geoengineering-chemtrails/
http://epa.gov/climatechange/ghgemissions/gases/ch4.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Methane

/ СРБски ФБРепортер /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP