Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110506
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6747647
Ko je na sajtu?
Imamo 53 gosta na mreži

SRBIJO, LAZARE, ŠTA TI JE TO TREBALO ?


20.08.2013. / Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Pojma nemam ko je Lazar Krstić, nikad čuo. Odmah da (se) pitam kako Vučić nadje Lazara ? Naravno da ne verujem da ga je Vučić „našao” , već mu ga je neko od njegovih američkih „ prijatelja” preporučio.

I to neko ko je razmišljao o srpskoj krizi, sa željom da nam pomogne . Hahaha. Odličan vic, da nije za plakanje. Nema Srbija u Americi nekoga ko želi da joj stvarno pomogne. Nema Srbija ni u svetu nikoga, ko želi da joj pomogne. Kome to nije jasno, džaba čita ovo. Dobro, Lazar će biti ministar finansija Srbije, a  ja mislim da smo zbog toga najebali. Dečko je završio Jejl, univerzitet koga prate mračne priče i tajne i šta ? Pa tamo se ne uči kako se pomaže zemljama u problemima i razvoju. Tamo se uči kako se vlada masama, kako se podjarmljuju zemlje, prave ekonomske i političke krize i koriste za potrebe američkih interesa , dakle Amerike i sveta kojim upravljaju masoni, iluminati, i druga tajna društva.

Ajde neka se sada malo nasmeju oni, koji ne veruju teorijama zavere. Ali teorije zavere ustvari više ne postoje, već samo činjenice o otkrivenim tajnama i zaverama na globalnom nivou. Primeri Dejvida Ajka, Ansanža i Snoudena naprimer su neosporni primeri da tajni planovi, tajne vlade i tajni poslovi zaista postoje na globalnom nivou.

I nama došao Lazar. Pa dečko treba da okrene pamet naopako, da bi se usmerio na poslove pomoći i preporoda Srbije. Koji moj je on i gde naučio o finansijama jedne zemlje sa bednom ekonomijom i finansijama, kao što je Srbija. Alo, on je učio druge stvari, naprimer upravljanje krizama ( čitaj kako ih još uvećati ).  Nama treba neki lik sa iskustvom od dve tri decenije, Srbin iz Srbije koji prati našu situaciju godinama. Pa imamo već iskustva sa mladim „genijima” iz inostranstva . Eto ga Boža Djelić, lopina i folirant, koji nam je odrao kožu sa ledja, obogatio se i upropastio sa pajtosima ekonomiju i finansije.

Mladjan Dinkić, mladi ekspert koji nas jebe u mozak od petooktobarske revolucije. Kada zezne stvar , što se dešava iz godine u godinu, on nadje novo „spasonosno” rešenje, kojim nas još više zajebe. Pa čovek je sam priznao javno, da je lagao pre izbore da će svaki gradjanin dobiti hiljadu ili ne znam koliko evra od akcija. I nikom ništa. Izabraše ga za ministra svega što zveči ili šušti u bankama. Koliko je trebalo da neko shvati da se radi o folirantu, koji je od mesta asistenta (čemu treba da zahvali svojoj mami, kao Boža tetki) postao finansijski mag, guverner, ministar, Bog i batina srpske privrede. Ja sam pravnik, mator i možda malo prolupao, ali pitam glasno kakav je to uspeh dovesti stranog „investitora” dati mu neku fabriku i sve djuture sa zalihama, izbaciti radnike, i novom vlasniku dati bespovratno deset hiljada evra za svakog „ novog-starog”zaposlenog ? I sad koliko je takvih novih vlasnika maznulo lovu, prodalo opremu iz fabrike i nestalo preko noći ? Niko ne zna, osim Dinkića. Dakle, eto nam primer Dinkića do skoro najvećeg stručnjaka za finansije u Srbiji, na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, koji nam ne otkri tajnu desetak, dvadesetak milijardi na Kipru. 

Koliko je zaposleno mladih pravo iz školskih klupa ili sa fakulteta posle petog oktobra. Dobiše savetnička, upravnička ili direktorska mesta od „demokratskih vlasti”. A ti mladjani nisu znali šta je heftalica ili registrator, knjiga prihoda, ulaz i izlaz. Neki su nešto naučili, pa raduckaju i kraduckaju, što bi rekao Velja Ilić. Drugi su se skrpili, vozikaju džipove i ribe i naravno zabole ih za rezultate, jer su im pajtosi na vlasti. Mnogi koji će pročitati ovo reći će , e baš ga pretera. A jel imate vi uvid u to da li sam preterao? Naravno da nemate. Pogledajte narod na ulicama. Pogledajte penzionere, prazne radnje i džepove. Pa pogledajte u toku dana u kafiće i ko sedi tamo i amo ? Kao šatro neki poslovni ljudi, koji šetaju ribe, skupa odela i neke fascikle, kao projekti za razvoj, a džipovi se podrazumevaju.

Pa ajmo dalje , naprimer Vučić. Taj dečko je kako sam kaže dvadesetak godina u politici. Šta je srpska politika vidimo na TV u prenosu iz srpske skupštine. U dva sata sve je jasno. Najbolji u generaciji, govori dva tri jezika, poznaje ovog, onog... To isto priča i Dačić. I sad Vučić posta ministar odbrane, zamenik premijera šef tajnih službi , more najjači čovek u državi. Ne plaši se za život, jebaće kevu tajkunima.... i narod počeo da veruje. Ali narode on je običan politikant, koji se razume u sve te poslove isto kao i svaki drugi njegovog kalibra. I Dačić bi to mogao isto, pa eto mogao je i Šutke i šta je napravio od vojske, isto ono što je Dačić napravio od policije. Imaju dobru spiku, dobre dilove i mentore u inostranstvu i odrade neke poteze, ali ne one koji nama, narodu, donose korist.
Jel poče Vučić ono : udri po lopovima, hapsi, zatvaraj, sklepa Miškovića, preti ovome onome.. I šta sada, jedan po jedan izlaze svi iz ćorke, još ćemo mi njima i da platimo što su bili u buvari. Stade ta velika akcija Vučića. Eto nama aviona iz Rusije, eto raketa, nema ništa nama bez Vučića ministra vojnog. Iiiiii ? Gde su ti avioni, kamioni, rakete za vojsku ? Pa nema narode od Vučića ni raketa protiv grada, a kamoli protiv-avionskih.

E na žalost, dopustismo i da o tome ko će biti novi ministar finansija odlučuje Vučić. Mislim da je o tome trebao da odluči neki savet, neki stručnjaci iz Narodne banke, ne znam tačko ko, ali sam Vučić, nikada ? Sad jebiga. Zato mislim, da je ovo završni udarac, a šta će nam posle pravdanja: nisam znao ovo, nisam mislio ono, rekli mi to i to.... džaba.

Lazare, Lazare nisi ni ti naivan, znaš ti svašta, ali ne i ono što treba da zna srpski ministar finansija. Evo moje glave, seci ako nisam u pravu. Tako bih voleo da se varam i da  Vučić i Lazar urade nešto korisno za Srbiju, ali mi mojih sedam banki govore da smo pred rupom, neko pre neko kasnije.   


 Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP