Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121603
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6887572
Ko je na sajtu?
Imamo 42 gosta na mreži

VULIN ILI BEZOČNO LAGANJE


02.10.2013. / ree-Akademediasrbija
Piše : D. Gosteljski

„Srpska unutar Kosova i van Srbije…“. Propaganda Vlade Srbije na Kosovu i Metohiji bila bi smešna da nije toliko tragična.

 Aleksandar Vulin, šef Kancelarije za Kosmet, sada se „genijalno“ dosetio kako da motiviše (čitaj prevari) Srbe, posebno one na severu te srpske pokrajine. Ponudio im je Srpsku! Dakle, ponudio im je nešto što zvuči kao dejtonski entitet – Republika Srpska. To zvuči, maltene, kao država. To jeste, poručuje Vulin između redova, izađu li Srbi masovno na izbore, imaće svoju „legitimnu“ i „međunarodno priznatu“ vlast u okviru Zajednice srpskih opština. A ta Zajednica, eto, biće „nova“ Srpska.

Onako uzgred, tek da se Vlasi ne dosete, Vulin demantuje podatak da je Srbija uputila na Kosovo (ne na Kosovo i Metohiju) 150 pripadnika „srpskih specijalaca“, čiji je zadatak da otkriju teroristu (po Dačiću i Vučiću – Srbina), koji je kukavički, iz zasede, pucao na vozilo Euleksa. A sa druge strane, Ketrin Ešton, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost i potpredsednik Evropske komisije, upućuje reči hvale na račun srpskog premijera Dačića. Kaže, Ivica Dačić ju je prvi, slomljenim i tužnim glasom, obavestio da je ubijen litvanski carinik Euleksa. Potom joj je ponudio pomoć u pronalaženju teroriste-ubice (da li Srbina?), koju je Eštonova sa zahvalnošću prihvatila. Logičan sled svega je, da se pomoć u pronalaženju čoveka koji je pucao na vozilo Euleksa nikako nije mogla ponuditi samo u verbalnoj formi.

Vlast u Republici Srbiji nastavlja da ubeđuje Srbe na Kosmetu da je u njihovom interesu da u što većem broju izađu na novembarske izbore koje organizuje kosovska natovsko-šiptarska paradržava. A zašto bi to bilo u srpskom interesu? Navodno, ako Srbi masovno izađu na šiptarske izbore, oni će postati legitimni entitet (Srpska) unutar Kosova. Međutim, sigurno je nemoguće da srpski trijumvirat (Dačić, Nikolić, Vučić) ne zna da na takav način unose ogromnu zabunu i nesigurnost među Srbe na KiM-u. Iako je veliki deo Srba na severu pokrajine potpuno svestan da izlaskom na izbore, koje organizuje zločinac Hašim Tači, oni praktično prestaju da budu deo Republike Srbije, jedan broj tih ljudi izaći će na birališta u novembru.

Dakle, na Tačijeve izbore izaći će dovoljno Srba, koji će takvim izborima dati legitimitet. S druge strane, Šiptari će učiniti sve što je u njihovoj moći da na sever Kosmeta dovedu što veći broj svojih sunarodnika. Centralna izborna komisija u Prištini ima mogućnost da manipuliše izbornim listama, maltene, kako im volja. Takvu bojazan iskazao je i Krstimir Pantić, Vučićev čovek od „poverenja“ na Kosovu i Metohiji. Epilog takvih izbora biće takav da će sigurno značajan deo vlasti na severu KiM-a preći u ruke kosovskih Albanaca. Time će se stvoriti jedna nova moćna poluga za otkidanje severa Kosmeta iz suvereniteta Republike Srbije, koju će Hašim Tači i njegova teroristička vlada, bez sumnje, umeti da iskoriste. Biće to poslednji korak Prištine na putu ka međunarodno priznatoj nezavisnosti natovsko-šiptarskog Kosova. Da su tu stvari precizno režirane, pokazuje i najnoviji susret Hašima Tačija, premijera paradržave Kosovo, i Ban Ki Muna, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, koji je „snažno podržao Kosovo“ i „napredak u dijalogu sa Srbijom“.

Najodvratnije u svemu je licemerje sa kojim nastupaju zvaničnici Republike Srbije. Kako god da se završe izbori na terorističkom natovsko-šiptarskom Kosovu, premijer, predsednik i „najmoćniji“ čovek najnemoćnije države u Evropi (Dačić, Nikolić i Vučić) na kraju će „krokodilski“ lamentirati nad tužnom sudbinom Srba na KiM-u, za koju će oni sami biti krivi. Nisu poslušali savete i „preporuke“ Vlade Republike Srbije (koja se borila za njihovo dobro) i time su sami sebe izagnali iz države Srbije.

O tome najbolje govore reči gorepomenutog šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji bezočno poručuje Srbima u južnoj pokrajini:
„Vodite računa o tome, Srbija će ostati ovde onoliko koliko Srbi na Kosovu i Metohiji budu želeli da ostane!“

Iz gornje Vulinove rečenice jasno se vidi sva dubina ponora u koji srpska aktuelna vlast gura ne samo Srbe s Kosova i Metohije, nego i čitav srpski narod. Umesto da se drže Ustava i zakona republike Srbije, srpski vazalni trojac (sa kormilarom u Briselu) pokušava da ubedi Srbe da obični građani mogu da budu krivi za sudbinu države. U ovom slučaju moglo bi se konstatovati da se ovde radi o najprimitivnijoj formi odbrambenih mehanizama. Srpski trijumvirat se otvoreno i potpuno identifikuje s neprijateljem (agresorom), jer samo neprijatelj može da kaže: sam si kriv što sam ti zapalio kuću i razorio porodicu!

Ponekad se dobija utisak da bi za Srbiju bilo bolje da je vode deca, nego ova aktuelna vlast, koja svesno (namerno) krši Ustav države. Kako drugačije objasniti reči predstavnika Vade Srbije, koji, ne trepnuvši, kaže:
„Ovo su izbori na kojima odlučujemo o sudbini Marije, i o sudbini svakog našeg deteta. Ovo su izbori na kojima nema popravnog. Na ovim izborima ne može neko da proda svoj glas za 20 evra ili za paket socijalne pomoći ili da proda svoj glas za vaučer. Ako ga bude prodao nek zna da je prodao budućnost svoje dece.“

Cilj ovakve (bolesne) projekcije jeste da se u Srbiji stvori atmosfera da za propast države nisu krivi oni koji se nalaze na njenom čelu. Za svoju propast kriva je nevina žrtva, koja nije htela da prizna da je kriva! Tako nešto teško može da se nađe u istoriji bilo koje zemlje na svetu. Zar se država dobija ili gubi izlaskom ili neizlaskom na izbore? Pa i ako je tako, za izlazak ili neizlazak nikada nije kriv narod, nego aktuelni državni vrh. Vlasti koje sebi prave ovakvu primitivnu odstupnicu za već uračunati neuspeh zaslužuju sveopšti prezir naroda.

Ali, uz prezir, takva vlast bi morala da odgovara za svoje antidržavne aktivnosti (bez obzira da li su te poteze vukli iz neznanja, podaništva ili iz straha), jer se kršenje Ustava zemlje oduvek smatralo činom veleizdaje u svim državama sveta. Zašto bi u Srbiji bilo drugačije?


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP