Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121608
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6887605
Ko je na sajtu?
Imamo 63 gosta na mreži

ВУЧИЋЕВ ЦИЉ: ПОЧИСТИТИ ДАЧИЋА !


03.2013. / pee-Академедиасрбија
Пише : Д. Декић

Један човек зна када ће бити избора у Србији, али ни он још увек није сигуран. Овим речима је извор „Вести“ из једне од партија владајуће коалиције дефинисао све чешће медијске приче о ванредном изласку грађана Србије на биралишта за републичку власт.

 Избори јесу све извеснија опција, али су, каже наш саговорник, обрти у комбинаторици када и како их расписати готово свакодневни. Тренутна опција Александра Вучића јесте да их распише крајем године. Није искључено да и када преломи изборни датум, вицепремијер одлучи да игра „на фактор изненађења“, чак и за коалицине партнере. У прилог скором гласању грађана иду и све гласније најаве напредњака о беспоштедној борби против корупције која неће штедети ни странке у власти.„Иза тога се крије удар на социјалисте, односно све афере које због коалиционе симбиозе СНС и СПС још увек стоје у фиоци“, каже наш извор.

Он додаје да је удар већ кренуо с истрагом у Србијагасу чији је директор потпредседник СПС Душан Бајатовић, а да неће бити поштеђени ни партијски кадрови у руководству Галенике и других предузећа где је било малверзација. Према речима нашег саговорника, циљ је премијер и лидер СПС, да се „истера на чистац“ прича без епилога о 130 дискова који су наводно доказ о вези Дачића са Родољубом Радуловићем, познатијим као Миша Банана, блиским сарадником нарко-боса Дарка Шарића.

Да је Вучић већ кренуо у предизборну кампању показује његов готово свакодневни обилазак места по Србији и најављено чишћење неактивних партијских кадрова у локалу. Вицепремијер је и гласно изговорио да Србији излазак на биралишта није потребан јер би зауставио реформе, али ипак није искључио могућност ванредног изласка на биралишта. Разлог је пронашао, како тврди, у немогућности да се ради у атмосфери у којој се сваки дан напада, маше изборима и неупитни легитимитет доводи у питање.

Социјалисти се, према речима портпарола Ђорђа Милићевића, избора не плаше и за њих су увек спремни, али сматрају да има важнијих послова у интересу грађана Србије. „Не желимо да верујемо да у читавој причи има политичке кампање коалиционих партнера. Захтев за ванредним изборима дошао је од опозиције, али је познато да се расписују када Влада нема резултате или је без већинске подршке, а ниједан од тих услова није испуњен“, каже он.

Тома стао уз Ивицу
Увелико се спекулише да је Дачић у одбрани од Вучића, који га је посвађао с лидерима УРС и ДС Млађаном Динкићем и Драганом Ђиласом, савезника нашао у председнику Републике Томиславу Николићу, маргинализованим у СНС-у од стране Вучића. Николић је узвратио ударац Вучићу стајући на страну геј ативиста којима је забрањена Парада поноса.

/ Васељенска ТВ /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP