Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 147466
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7161035
Ko je na sajtu?
Imamo 56 gosta na mreži

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ - НЕТ ПАТРОЛА ВЕРАНA МАТИЋA !


04.10.2013. / pee-Академедиасрбија

Нет-патрола заједнички антисрпски пројекат Б92, режима и Европске комисије за цензуру интернета......

 Еpa срама, богоотпадништва и издаје коју Србија проживљава последњих 13 година поприма гротескне димензије. Наиме, Веран Матић и његов Фонд Б92, у народу омражени због своје антисрпске пропаганде коју некажњено спроводе користећи националну фреквенцију већ дужи низ година, добили су од српских власти уговор, у јануару ове године, којим су овлашћени да реализују пројекат „Центар за безбедни интернет“, а као један од првих корака је најављен субпројекат „Нет патрола“.

„Нет патрола“ је, како се каже на сајту Б92, „веб сајт за пријаву недозвољеног садржаја на интернету“, међутим ово и јесте оно што је гротескно и оно што одражава потпуну изопаченост и јавашлук, како Министарства за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације, тако посебно Министарства унутрашњих послова које је и надлежно за борбу против високотехнолошког криминала, па на крају и целе Владе Србије.

Ако су Верана Матића ставили да уклања говор мржње са интернета и да се бори против педофилије, онда грађане Србије не треба да чуди ако ускоро „Дачић и сви његови људи“ одлуче да Дарко Шарић води борбу против трговине наркотицима. Пројекат „Центар за безбедни интернет“ се спроводи у оквиру иницијативе „Кликни безбедно!“ коју је покренуло Министарство за спољну и унутрашњу трговину и телекомуникације Републике Србије, а све је под покровитељством Европске комисије.

У јануару, када је било потписивање уговора између овог министарства и Фонда Б92, пројекат је промовисан као механизам борбе против педофилије и сексуалног злостављања малолетника и деце на интернету, али пар месеци касније, на сајту Б92, у оквиру огласа за посао у „Нет патроли“, може се видети да је делокруг деловања проширен и на „сузбијање ширења тероризма, ксенофобије, расне и етничке мржње у сајбер простору“.

Ово пост-уговорно пpoширење делокруга рада Верана Матића – које се провлачи тихо и без такве помпе као кад је реч о „заштити деце на интернету“ како је промовисан пројекат у јануару – треба са посебним опрезом узимати у обзир знајући да је Б92 главни центар информационо-медијског ратовања против српског народа и Србије. Управо су сфере које су наведене у опису проширеног делокруга рада Центра за безбедни интернет суштинске области информационо-пропагандног рата против Срба, где се Срби нпр. лажно представљају ксенофобичним народом, иако је Србија на топ-позицији мултикултуралности и мултиетничности у целој Европи.

А ако се узме у обзир да на сајту „Центра за безбедни интернет“, који је још увек у фази израде, поред Фонда Б92 на енглеском језику стоји – нејасно да ли је опис Фонда Б92 или још један учесник пројекта – „коалиција невладиних организација из целе Србије“, при томе знајући какав плаћенички шљам од организација делује блиско са Б92, можемо наслутити у ком правцу ће ићи „борба против ширења тероризма, ксенофобије, ширења мржње…“.

МУП Србије – као неко ко би требало да надзире целу ствар и да гарантује да овај систем неће бити злоупотребљен, самим пристајањем да Веран Матић, промотер изопачених геј прајд идеологија које су се у Србији промовисале у сарадњи са најпознатијим холандским педофилима Франк Ван Даленом и Јоб Кохеном a  да највећи дистрибутер антисрпског говора мржње, буде на челу овог пројекта – потпуно је изгубио кредибилитет да нас убеђује како овај нови „државни механизам крајње позитивног циља“ неће бити злоупотребљаван, јер то већ јесте. И то на најскандалознији начин.

Пројекат „Нет патрола“ се последњих дана агресивно и помпезно промовише на порталу Б92, што је и разлог због којег се усред вртлога око Космета бавимо опет уопште Вераном Матићем, његовим кривичним делима и незаконитим деловањем Б92. Просто речено, непријатељ нам пуца иза леђа, па да му станемо на врат на време.

Фонд Б92 је, по свим савременим теоријама и сазнањима о методама и начинима рада страних агената под руководством УСАИД мреже Стејт Департмента, класичан потез једне УСАИД организације, у овом случају медијског система Б92. Наиме, организације и медијски центри који су у јавности препознати или су својим задатком у позицији да буду брзо препознати као „унутрашњи непријатељ“ једне земље обавезно проналазе начин да се представе друштвено корисном и добронамерном организацијом. Тако се кроз последње Викиликс депеше открило да су УСАИД организације у Венецуели коришћене као страни агенти са задатком рушења режима покојног Хуга Чавеза, али и најважније да су те организације добијале одређени новац намењен искључиво за креирање пројеката хуманитарног рада и позитивног друштвеног деловања са циљем креирања савршене маске суштинске мисије свога деловања.

Као одговор на овај текст и акције СНП НАШИ које ће уследити у борби против наставка политичког насиља и медијске незаконите агресије Б92, Б92 ће по већ виђеним методама заобићи тему својих кривичних дела и своје потпуне некредибилности да буду укључени у пројекат попут „Нет патрола“, а организацију СНП НАШИ ће оптужити за ширење говора мржње према „неподобном“ добротвору Б92 и то тако наравно што ће у први план избацити своје хуманитарне акције попут „Битка за бебе“. Међутим, то најбоље говори о овом УСАИД савезнику Стејт департмента и суштинском смислу његовог хуманитарног рада и стварања Фонда Б92.
Веран Матић је иначе наводно подигао кривичну пријаву против СНП НАШИ због нашег указивања јавности на антисрпску пропаганду коју спроводи Б92. Кривична пријава је смешна потпуно, јер Веран Матић може на том суђењу да добије СНП НАШИ само уколико утврди да он није дистрибутер најогавнијег говора мржње и дискриминације према православним Србима, те да није прималац новца и донација које стижу из Беле куће, а то је немогуће, јер СНП НАШИ за своје тврдње имају необориве материјалне доказе и данас знати у Србији да је Б92 „унутрашњи непријатељ“ је ствар опште културе.

СНП НАШИ једва чекају да се суоче са Б92 на суђењу, јер ће лажљиви адвокатски тим Б92 бити посрамљен и потучен до ногу, као што је потучено и посрамљено било и републичко јавно тужилаштво у оквиру не тако давно завршеног и неуспелог процеса забране СНП НАШИ, а актуелна кривична пријава Б92 против СНП НАШИ ће бити раскринкана као очигледан покушај замене теза и наставак дугогодишње кампање антисрпског говора мржње. Биће то тежак и суморан дан за овај антисрпски медијски центар и још једна величанствена победа СНП НАШИ у борби против НАТО Алијансе и њених локалних слуга.

Колико се озбиљно пришло послу уз два „српска министарства“ и једну „европску комисију“, најбоље сведочи чињеница да сајт за „Центар за безбедни интернет“ ни после три месеца од потписивања уговора још увек није направљен, него је „у фази израде“. То је та европска ефикасност ваљда. Ок, можда им треба још једно министарство да се укључи, па ће ићи брже, али за сада су очигледно израђени само грађани Србије.

Како год, ми нећемо чекати да се сајт „Нет патрола“, него ћемо одмах предочити, већ више пута тужилаштву и МУП-у Србије достављени, доказни материјал о „високотехнолошком криминалу“, тешким облицима говора мржње и дискриминације према Србима које, већ дуги низ година, али и дан данас, потпуно некажњено, спроводе Веран Матић и Б92.

/ Извор: СНП Наши /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP