Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 96694
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6545026
Ko je na sajtu?
Imamo 48 gosta na mreži

VUČIĆ I SUD – POŽURI POLAKO


12.10.2013. /  Akademediasrbija
Piše : Slobodan М.Maričić

Tu pre neki dan, reče Vučić javno da postoji neka urota, po kojoj je Miškovićeva žalba na optužnicu ekspresno stigla u Viši ili neki drugi sud, dok žalbe drugih građana Srbije čekaju na red i po godinu dve da bi bile zaprimljene.

 Kako shvatih Vučića, sve treba da odleži dok dodje na red i stoga pomenu on i „ protekciju“ uz pomoć Demokratske stranke koja pomaže Miškovićima. Tja, vrlo nezgodno za elaboraciju. Recimo narod bi želeo, bar tako ja mislim, da što pre vidi Miškovića na Sudu, kako objašnjava magiju pravljenja para.
I ja lično bih voleo da da čitam šta će da priča o onim obećanim tajnama kome je sve davao i koliko para, za svašta. Na žalost mislim da je sada rezultat 1:1 i da Vućić ima dosta ujedinjenih protivnika uz Miškovića.  Zato me ne bi čudilo čak ni to da se optužnica odbaci, iz razloga  jer nije štampana na italijanskom već na nemačkom papiru. Advokati kojima je obećano pet miliona evra za odbranu, ima da izmisle petstotina razloga za opstrukciju sudjenja. Tužioci pak imaju drhtavicu jer ako ih ne puste u neku radnju koja pripada Miškovićevom lancu bez kraja, ili im ne otkažu lizing za kola kupljena preko Delta Lizinga, računaju na još gomilu drugih zajebancija koje im se mogu napakovati. Vučić je već dosta puta rekao da se neće mešati u rad tužilaca i sudova , znači ako se bude držao toga, na čiju oni pomoć i zaštitu mogu da računaju ? Zato već vidim ono rešenje : učila me majka pamet u glavu, a dupe uza zid.

                                           

                                                                          krenuo pa skrenuo

Ponovo na Vučićevu opasku ovoga puta iz drugog ugla. Slučaj Dulić. Pa gledao sam ga deset puta ulazi, pa izlazi u Sud, pa se on kao prvi na listi za istragu zloupotreba razvlači koliko računam već pune dve godine i više. I šta. Pa uvek je nasmejan, trčka uz stepenice, jednog pa drugog suda, tužilaštva te bi čovek rekao da mu prija . A optužbe su jake, bar su tako rekli kada su ga prvi put apili.
Čitao sam zaista svašta, zašta je Dulić delio i trošio pare sa ugradnjom 3 pa 1 meni. Nisam znao da mu je rodjeni brat gradonačelnik, valjda Kanjiže. Nije baš neki grad, ali svuda ima posla za pametne.
E sad je li mu bivša ministarka Dulić takodje rodjaka, nisam siguran, ali me ne bi čudile makar i dalje  rodjačke veze. Zanimljivo je kako u maloj banji može da bude mnogo krokodila i svi da budu siti. Ipak više me zanima šta bi Vućić imao da kaže recimo na Dučlićev slučaj, ide li to sporo ili brzo i ko tu zajebava, jer ne samo ja več pola Srbije bi htelo konačno da čuje naprimer ono: U ime naroda , pet metara godišnjeg odmora  sa okruglom nanogicom od deset kila za drpljenih toliko i toliko pakovanja po hiljadu evra. Ili nešto slično. Zajebano pitanje za Vučića, aaa ?

                             

                                                        pije, bije i hvali Vučića - ko bi reko'

Nije, ima još jedno baš zeznuto pitanje. To je analiza ili razvlačenje Vučićeve izjave iz trećeg ugla.
Imamo slučaj Čanak. Znate to je onaj što voli da crta geografske karte Vojvodine i izdaje pasoše vojvodstva Vojvodine ili slično. Hobi mu je slikanje sa pištoljem ili  sa kopljem u viteškim pozama na konju okružen Valkirama, uvek obučen u neke crne odore. To je znate ona germanska mitologija sa brkovima. Voli da se voza motornim sankama po novosadskim ulicama kada se ugreje od sevdaha sa tamburice. A voli i da se voza sa simptičnim mladim, dostojanstvenim i veselim devojkama kojima ne smetaju ni godine džentlmena niti druge stvari, koje buše gde burgija neće.

              

                      Bratanice dodjite kod stričeka !                               Mi smo male bratanice !

E sad imamo slučaj da je dotični Čanak umešan u kafansku tuču ( kažu nije jedina u kojoj je potezao pucaljku) , i uz pomoć nekog svog delije prebio drugog gosta iz kafane. Sve je to pred kamerama Čanak džentlmenski priznao i rekao da ga je odrao od batina, jer mu je uvredio bratanicu. Čak je i podneo ostavku na poslaničko mesto u skupštini, jer se našao uvredjenim što ga je štampa ocrnila kao kafanskog siledžiju, iako je on samo branio u dva ujutru bratanicu u jednoj novosadskoj kafani. Posle smo videli slike bratanice, i to ne jedne nego čak dve, kao i slike dotičnog nesrećnog gosta Lešanovića koga je Čanak olešio sa telohraniteljem. Ono teranje u p. materinu beogradsku, pa još nešto na nacionalnom planu, nećemo ponavljati, pisano je dosta po novinama.

I sad pitanje za Vučića, šta se sada dešava i sa ovim trećim primerom, (ustvari sa zadnja dva) gde se takodje radi o krivičnom delu, koje je načinjeno isto pre dve godine i nešto. Koliko i kako mediji pišu, nema čak ni pokrenutog postupka u policiji protiv Čanka, a do suda je daleko, kao do Evropske unije ili Vojvodine republike.

I ko sada u tom trećem primeru opstruiše ili srpski,  zajebava narod ? Šta je kriterujum realno brzo procesuiranje kriminalaca ? Šta je sporo ili šta je neobično brzo? Jer iza svega se , nismo ni mi od juče, krije neki rodjak, pobratim, kum, kuma, partijski drug, bratanica ili ortak iz biznisa. I baš je simpatično ili simptomatično, ne znam kako se kaže, da unazad jedno pola godine , možda i više, Kaba – dahija  Čanak( to je ono po staro srpskom predsednik okruga što izdaje dokumenta) hvali Vučića , sve više i više, prosto je ushićen rezultatima rada prvog potpredsednika vlade.  

E sad ima li ko da sve ovo pita Vučića ili da mu pošalje na kabinet . Eto ja sam napisao, a vi ga pitajte, valjda i vas zanima ovo „čišćenje“ Srbije od kriminala. I prenesite mu pohvale i pozdrave od Čanka.    


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP