Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 96900
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6557229
Ko je na sajtu?
Imamo 58 gosta na mreži

ADIO DUŠANE I ZORANA ?


31.10.2013. / ree.Akademediasrbija

Piše : Slobodan М.Maričić

Problem koji bi mogao biti uzrok pada ili raspuštanja vlade Srbije ....

 Poseta predsednika Nikolića Rusiji i razgovor sa Putinom razrešiće gordijev čvor, koji dugo nije mogao sam da preseče prvi potpredsednik vlade Vučić, a premijer nije hteo.

Problem nije (bio) jednostavan, jer se radi(lo) o „koncepcijskom sukobu“ miljenika premijera i miljenice njegovog prvog zamenika. Naime Zorana Mihajlović ministar za energetiku i drugo, već godinu dana ima na meti poslovanje Srbijagasa, lošu ekonomsku situaciju i gubitke u tom preduzeću za šta krivi direktora Dušana Bajatovića. U tome joj je nedavno zdušno pomogla i televizija B92, koja je poznato (sa)učesnik u svakom projektu sabotiranja ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Rusije. A projekat razvoja Srbijagasa svakako jeste zavisan od razvoja Gasproma i Južnog toka, tj. Rusa. Ovome sukobu je posvećen specijalni „ Insajder“ – Tv emisija koja inače par godina „ otkriva najmračnije tajne“ propadanja srpske privrede i kriminala, sada već „planetarno“ poznate novinarke Brankice Stanković, koju je tako uspešno lansirao B92 , kao i uvek uz pomoć stranih mentora.

Elem ministarka Mihajlović se baš propisno „okačila“ na problem Srbijagasa i pomoć poznate razbijačke TV joj je dobrodošla baš u pravom trenutku. Koliko je ko ukrao, poklonio ili pogrešno izračunao manjak para u toj firmi ostaje da utvrde nepristrasni stručnjaci, a od „teranja veštica“ gospodja ministarka bi trebala malo da se odmori.

Sa druge strane direktor Bajatović, kako narod kaže „ ne obavada “ ni malo na ministarkine kritike, u stilu kao da je on  jedini bogomdati upropastitelj ove nekad uspešne firme. U tome ima podršku svog partijskog šefa Dačića ili ti premijera, koji takodje ne zarezuje gospodju ministarku.

Tako su se netrpeljivost i sukob pulena dvojice partijskih vodja i poglavnika i doglavnika vlade toliko razbuktali, da u vladi samo pršti od varnica, što preti da će vatra medjustranačkog sukoba morati da plane.

Nakon posete Nikolića Rusiji i njegove izjave od koje će morati da se izrode neke posledice, najverovatniji je ishod, da će iz vlade leteti gospodja ministarka Mihajlović, a sa direktorskog mesta gazda Dule Bajatović. Tako bi „vuk bio sit i ovce na broju“ .

Kako se govori već neko vreme, Nikolić je nedavno savetovao Vučiću da se odrekne gospodje ministarke koja je postala previše glasna u kritikama srpsko-ruskih gasnih aranžmana - Južnog toka i Srbijagasa. Medjutim, Vučić je navodno rekao da Dačić treba da smeni svog partijskog druga Bajatovića, a da Mihajlovićka samo savesno radi svoj posao. Tek stidljivo je neko prokomentarisao da je gospodja „ američki djak i kadar “ i da je bila član ili je još uvek nekih dobroplaćenih medjunarodnih odbora, koji traže način da tajno eliminišu projekat „Južni tok“ kroz Srbiju.

Slučajno ili namerno se na patriotskim sajtovima javljaju komentari, kako je iza svega niko drugi do Aleks , koji je poznato svojevremeno takodje završio neke kurseve u Americi, pa se sada „probudio“ ( znate ono kad priča Lazanski).

Iz vojske se čuje da niko ništa ne radi na planu gromko najavljene akcije osavremenjivanja srpske vojske MIG-ovima, raketama i ostalim PA sredstvima, što je najavljivao Vučić jesenas i proletos. Vojska je u bedaku i ostavka Vučića sa mesta  ministra odbrane stručnjacima izgleda kao vešto izvedena akcija „vidi, rasturi i beži“, pošto zamenik bivšeg ministra vojnog izgleda da prvih godinu dana mora prvo da „snimi situaciju“ dok ne progovori ili predloži neke odluke.

Sada kada se čiča Toma oglasio u Moskvi i obećao Putinu da će se u Srbiji rešiti problemi koji kvare odnose Srbije i Rusije, teško da se ne dogode neke velike promene.
Prva mogućnost je najavljena smena „dva kadra u sukobu“ što je rešenje sa najmanje gubitaka. Druga je kažu upućeni, dobrovoljna ili iznudjena ostavka premijera Dačića, ali neki govore da je možda na pomolu prvi javni sukob Nikolića i Vučića, kako se tumači proruskog „Tate“ i pro-europskog i proameričkog „ partijskog sina“ . „Tata“ se javno izjasnio za koju je stranu, dok „sin“ već dugo prilično sumnjivo - ćuti. 

Rasplet sledi već posle Kosovskih izbora, ukoliko nas „sin i tata“ ne iznenade nekim tajnim planom odustajanja od izbora zbog „ neregularnosti“ . Ha, kao da je do sada na Kosovu sve bilo regularno, kako sa srpske, tako i šiptarske i savezničke im, strane.

A premijer, pa najbolje mu je za budućnost da radi ono što najbolje zna, da peva Miljacku, ali još bolje - Volga, Volga ......


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP