Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 150537
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7315150
Ko je na sajtu?
Imamo 12 gosta na mreži

САВЕТНИК ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ: ПРИОРИТЕТ JE ДА ИЗБАЦИМО КОСОВО ИЗ УСТАВА, А ОНДА ИДЕМО РЕДОМ…


15.11.2013. /  pee-Академедиасрбија

“Орвелијански превод” текста листа Данас “Марко Ђурић – Уставни закон после преговора са Приштином” на Српски урадио Миодраг Новаковић

 “Уставом Србије је јасно дефинисано да је АП Косово и Метохија део уставно-правног поретка државе Србије , па је потпуно нелогично и против-уставно да се настављају политички (читај издајнички) преговори који ће створити наводне предуслове за елиминисање АП КиМ из уставног поретка земље, трајно отуђивање наше територије и укидање грађанског статуса и држављанства стотинама хиљада наших српских суграђана са КиМ. О чему ће се изјаснити и петоколонашка Влада и бескичмена, “партократска” Народна скупштина, и по потреби све друге издајничке државне институције” – каже за Данас Марко Ђурић, саветник председника Србије и потпредседник српског дела Одбора за примену издајничког Бриселског споразума, одговарајући на питање да ли би ситуација била политички јаснија да је Уставни суд Србије (чији рад је директном интервенцијим спречио председник Србије Т. Николић), оценио уставност Бриселског споразума пре локалних косовских избора.

Он сматра да је овим одговором објаснио и због чега власт није смела да прво мења Устав (јер би то онда био очигледан акт издаје- овако ако успеју да преваре косметске Србе да сами себе укину у Уставу учествовањем у нелегалним шиптарским изборима- онда би могли све то могло лакше да прође у парламенту и код апатичне српске јавности), да би ишла на издајничке преговоре у Бриселу, кад је сам председник Србије признао да је платформа за КиМ неуставна- али се није либио да партијском послушнику и “правном слепцу” на челу уставног суда Србије Слијепчевићу нареди да обструише и одложи доношење одлуке Уставног суда Србије на најмање пола године.

— Марко Ђурић, саветник председника Србије, говори за Данас, аутор оригиналног текста је Јелена Тасић, ФБР превод М. Новаковић
13.11.2013.ДАНАС, СРБски ФБРепортер

*Због чега је Београд пристао на изборе са несређеним бирачким списковима и границама општина по косовским законима, које су преузете из Ахтисаријевог плана?

- Издајнички бриселски преговарачки процес у вези са изборима на КиМ није текао глатко јер се ради о томе да се свесно одричемо своје највредније територије и свог лојалног становништва у корист шиптарских терориста и НАТО окупатора, као што, уосталом, ни пут ка постизању „првог издајничког споразума“ није био раван и без препрека јер смо морали на крају да извршимо сва наређења из Брисела. Много тога још треба да се реши да би сви постигнути издајнички договори у потпуности заживели а наивном народу то потом прикаже као наш “успех”, а на том плану се редовно договорамо са приштинским сепаратистима око свих аспеката који предвиђају елиминацију, асимилацају и албанизацију  српске заједнице у сепаратистичкој покрајини. Конкретан пример је и ситуација са списковима, где смо кобајаги доведени пред свршен чин неколико дана пре избора. Спискови су тако прављени да се Албанцима на основу пребивалишта током 1999. омогући гласање на северу КиМ, а да се истовремено од скоро 300.000 Срба који би могли да испуне тај критеријум, на списковима нашло тек 13.000- што је за нас било веома прихватљиво. О овом заједничком издајничко-сепаратистичком слагању по свим аршинима издаје известили смо све укључене факторе, укључујући и бароницу Ештон. Желимо да у наредном периоду створимо повољније и регуларније услове за предстојеће парламентарне изборе те стране “државе” на територији наше државе, што не значи да је требало потпуно да одустанемо од борбе да шиптарска држава заживи и на југу централне Србије.

*Чему страх да би у северном делу Косовске Митровице градоначелник могао да буде косовски Албанац, поготово што ће многи Срби јужно од Ибра имати Албанце на челу општине, а албански одборници биће и у заједници српских општина (ЗСО)?

- Карактер међунационалних односа на КиМ је такав да доминација бивших терориста ОВК у локалном парламенту у општини у којој Срби чине убедљиву већину никако не може да буде добра вест за српске режимске интересе, јер онда би локални Срби имали непобитне доказе о нашој издаји. У другим деловима КиМ на кожи наших сународника, које смо продали у бесцење, видели смо какве позитивне импликације има то што власт држе терористи ОВК. Наши ОВК пријатељи су омогућили да Српски грађани буду лишени могућности да на регуларан начин и у демократској атмосфери одлуче о својој будућности, и из тог разлога они више не праве проблеме, ни нама, ни нашим сепаратистичким пријатељима из Приштине. То конкретно значи да је неопходно да амбијент на дан квази-избора омогући мирно и достојанствено остваривање бирачког права за све шиптаре који желе да га искористе и једном симболично безначајном броју албанизованих Срба, а за случај да се поново деси да поновљени избори доживе излазни фијаско послаћемо свеже “напредњачке” јуришне одреде разбијача гласачких кутија, да би све то накнадно заташкали. А то што већински Српски родољуби са севера КиМ на путу ка биралиштима своје албанизоване комшије снимају, записују њихова имена, вређају их, прете њима лично и њиховој деци- или гађају каменицама режимске разбијаче гласачких кутија, и физички насрћу на њих- то је на жалост цена коју издајници “на терену” морају да плате.

*Да ли власт, како тврди ДС, „експлоатише“ појам ЗСО, за који нико не зна шта значи?

- Институције не „експлоатишу“ ЗСО јер тај “ЗСО” у ствари и не постоји (то је само једна мало гломазнија месна заједница, са никаквим правима), већ кроз ту наводну  “мега месну заједницу” покушавају да осигурају нестанак српског живља на КиМ, које под хитно намеравамо да избацимо из Устава и државно-територијалног поретка Србије. ЗСО представља институционални оквир у коме ће Срби у нашој бившој јужној покрајини потпуно изгубити свој национални, грађански и уставни идентитет, док ће неки неминовно бити и физички екстерминисани или етнички почишћени- али шта ћемо то је цена нашег статуса кандидатата за “оно у шта никада нећемо ући”. За такво евентуално национално-самоубилачко понашање, наше српско косметско становништво биће потпуно подржано и потпомогнуто од стране издајничког Београда, сепаратистичке Приштине и злонамерне међународне заједнице, што се до сада нису усуђивали да спроведу ни наши “жути претходници”, који нас ових дана вређају једним веома препознатљивим слоганом “Издајници једни, украли сте нашу издају!!!“.

Комуникацију и координацију са Београдом, оствариваће и контролисаће Приштина на начин прецизно утврђен њеним статутом у свим аспектима, укључујући финансирање и практично функционисање албанизованих органа на северу. Та “месна заједница” ће имати малобројне локалне  надлежности: предвиђено (по принципу “обећање лудом радовање”) је да добије одговарајуће представнике у правосудним органима, никакву слободу у управљању и планирању инфраструктурним, образовним, здравственим и другим питањима на северној територији које ће сада бити под потпуном шиптарском контролом, имаће свог “албанизованог представника” пред сепаратистичким приштинским институцијама у Консултативној заједници општина, а моћи ће да слободно комуницирају (под условом да им то дозволи Тачи) са Београдом као и до сада.

*Због чега статут ЗСО није објављен пре избора, да грађани знају за шта гласају?

- Па наравно да је најбоље да гласају за “мачку у џаку”. Да смо га објавили, свима би било јасно де ће та заједница имати овлашћења на нивоу “месне заједнице” и то у складу са шиптарским сепаратистичким законима- и ко би онда ту био луд да гласа? Предвиђено је да се прво заврши лажирани изборни процес, па да Руководећи тим који полаже рачуне Тачију, након консултација са (не)изабраним легитимним представницима локалних заједница са већинским српским становништвом сачини нацрт статута ЗСО и достави га међународним окупаторима, чиме ће се новоуспостављена општинска (читај месно-заједничка) већа најдиректније и на нај-недемократскији могући начин укључити у припрему оквира за своје будуће изумирање под плаштом ЗСО (овде треба признати да је саветник Ђурић био, бар делимично, искрен када је ову фантомску про-шиптарску заједницу назвао “плаштом”- могао је слободно и “поњавом”).

*Како коментаришете то што је први потпредседник Владе Александар Вучић само два дана пошто је у Грачаници изјавио да „неће и не може да ратује за КиМ“, 3. новембра понудио да Београд заведе ред у северној Митровици?

-Па ако ви до сада нисте схватили колики је преварант и лажов наш потпредседник Владе, који није понудио представницима међународне заједнице улазак државних органа Србије у било какав рат 3. новембра (против својих пријатеља из Брисела и Приштине), већ је послао јасан сигнал да наш однарођени режим жели да сломи сваки уставобранитељски и слободарски отпор на северу КиМ, и брзо и ефикасно се обрачуна са свим српским родољубима на територији северног Косова- ако за то сагласност дају надлежни светски политички фактори, наравно противно свим одредбама Резолуције 1244 СБ УН- коју смо иначе ми припадници владајуће елите погазили по свим тачкама. Тиме је, уз бројне остале активности, још једном потврђена принципијелна криминализација и велеиздајнички карактер наших државних институција у текућем процесу и спремност на конкретно доприношење заокруживања илегалне шиптарске државности у оквиру легалног државног система Србије. Институције Србије ће у периоду до завршетка читавог издајничког процеса на КиМ 1. децембра бити максимално ангажоване у предузимању свих неопходних мера изван домена својих уставних надлежности како би плански и против-уставно отуђили тај највреднији део наше државне територије, и националне и верске баштине, а наше најлојалније грађане са КиМ учинили “апатридима” (обездржављеним грађима) и робовима Тачијеве “нарко државе”.

Ко је утицајнији?
*Ако премијер Дачић каже да „Срби на северу КиМ не слушају никог – Београд, Приштину, међународну заједницу, што није први пут, а да слушају ДСС, Двери и Образ“, а Ви тврдите да је посланик ДСС Марко Јакшић јачи од речи државног врха, патријарха Иринеја и владике Теодосија, да ли значи да ова власт треба да се повуче, јер у народу има утицајнијих од ње?

- Ниједан појединац не може и не сме да буде јачи од диктаторске државе (читај издајничког режима) која на својој легалној територији јавно и безобзирно крши Устав државе на чијем је челу (и спроводи “устав” једне непостојеће државе)  и законима гарантована људска и грађанска права својих држављаан са КиМ, и свака част др Марку Јакшићу који се за иста бори принципијелно и бескомпромисно- Али то (да нико не сме да буде изнад “издајничке клике”) се односи  и на друге режимске личности и групе, окупљене око “друга у црном” г. Вулина и његових “напредних” национал-социјалистичких (једна од дефиниција фашизма) “јуришних одреда” а.к.а. “разбијачи непослушних гласачких кутија”,  које су створиле климу напетости и страха како би прикрили режимско-шиптарски изборни фијаско 3. новембра. Порука Србима на северу је да ће Београд учинити све што је неопходно да се они избаце из Устава Србије што пре, и предају у руке ратном злочинцу, трговцу живим људима и органима, и нарко босу Хашиму Тачију, ради даљег процесуирања у његовим “ОВК банкама органа”…

 За Вас и све Нас “прочитао између редова” Миодраг Новаковић

/ ДАНАС, СРБски ФБРепортер /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP