Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 115212
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6814102
Ko je na sajtu?
Imamo 96 gosta na mreži

NAPADNUTI SRPSKI MEŠTANI PRILIKOM PROSLAVE USTAŠAZbog incidenta koji se dogodio u selu Donja Suvaja kod Srba uhapšena je 21 osovba izjavila je  portparolka zadarske policije Sandra Poljak-Jurčić. Incident se dogodio juče kada je nekoliko desetina hrvatskih veterana, učesnika proslave 15. godišnjice akcije hrvatske vojske Oluja, napalo nekoliko Srba, meštana i gostiju kafića Monako. Četvorica Srba koji su sedeli u kafiću Monako napalo je više hrvatskih ratnih veterana, koji su se vraćali sa proslave Oluje. “Jedan 31-godišnjak, koji je sjedio na terasi spomenutog kafe bara s još tri osobe, podigao je tri prsta u zrak, a potom je pokazao i srednji prst. Iz vozila je izišla jedna osoba koja se verbalno sukobila sa 31-godišnjakom koji je pobjegao, a potom je iz vozila izišlo još nekoliko osoba, koji su gurnuli na pod dva stola”, objašnjava Sandra Poljak-Jurčić.

“Dvije su osobe koje su sjedile za stolom pale na pod, ali nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici utvrdili su identitet 21 osobe, a nakon utvrđivanja identiteta ostalih osoba i dovršetka kriminalističkog istraživanja protiv svih će biti podnesen optužni prijedlog”, navela je portparolka zadarske policije.

Ovo nije jedini incident koji se dogodio u Hrvatskoj u poslednja 24 sata. Na sinoćnoj proslavi u Čavoglavama, rodnom selu proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona, pevane su ustaške pesme, prodavana rakija sa likom Ante Pavelića, a napdanuta je i novinarska ekipa televizije HRT. Desetak posetilaca kamenovalo je novinarku Ivonu Ramadžu i kamermana Krešimira Morića. Vređanje, pretnje i gađanje kamenjem trajalo je sat i po, kada je došla policija i spasla ekipu, koju su od linča branili i članovi organizacione ekipe.

Šibenska policija nije privela napadače, jer je, kako su procenili, u masi bilo 60.000 osoba. Inače, proslavi u Čavoglavama prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Samo dan pošto je postavljena jedina spomen ploča koja ukazuje da je u Oluji bilo i zločina, skinuta je sa izlaza iz Knina. U hrvatskoj Inicijativi mladih za ljudska prava, koji su ploču postavili, kažu da ih niko nije obavestio o uklanjanju. Pošto uprava grada Knina ne želi spomen ploču, iz Inicijative najavljuju da će ovo obeležje pokloniti udruženjima žrtava Oluje.Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP