Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 110506
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6747709
Ko je na sajtu?
Imamo 57 gosta na mreži

ТОМА ФИЛА РАЗБИЈА СПЦБеоградски адвокат Тома Фила формирао је групу која треба да помогне у превазилажењу спора између Македонске православне цркве - Охридске архиепископије (МПЦ-ОА) и Српске православне Цркве (СПЦ). Фила је за македонску телевизију "Канал 5" навео да заједно са македонским амбасадором у Србији, Љубишом Георгиевским, предводи лоби групу формирану у Београду. У тој групи се налази тридесетак интелектуалаца, дипломата и бизнисмена, који предводе иницијативу, како је навео, да врх СПЦ попусти и дозволи аутокефалност МПЦ-ОА.

Фила, који је и саветник поглавара СПЦ Иринеја, сматра да су преговори између двеју црква једини начин за решавање спора.

"Све македонске и српске владике су постали у време бивше Југославије. Они се познају међусобно и зато морају решење да траже у дијалогу", рекао је Фила.

Он је додао да је Јован Вранишковски озбиљан део спора, али је убеђен да се одлука апелационог суда у Македонији који терети Вранишковског за проневеру црквених пара док је био македонски владика, донета да би се компликовали односи пре Илиндана. Тада по традицији македонски државни врх треба да посети манастир Прохор Пчински.

"Уколико је мој председник одлучио да дође у манастир он би био дочекан с високим црквеним почастима", изјавио је Фила мислећи на македонског председника Ђорђа Иванова.

Фила има двојно државјанство - македонско и српско, ali већ дуже времена ради и живи у Београду.

Македонски архиепископ Стефан није рекао када би евентуално почели преговори између СПЦ и МПЦ. Он није потврдио спекулације македонских медија да би то могло да буде у октобру.

Он је јуче новинарима рекао да ће се то питање отворити онда када за то дође време.

"Ова летња врућина не дозвољава много путовања. Разговори ће вероватно бити у свежијем времену", рекао Стефан упитан када би се наставали разговори.

Skinuto sa sajta : Srpski nacionalisti.com

Komentari na članak :

То цинцарско говно је решило да по налогу западних газда настави са разбијањем СПЦ. Да ли тај смрад зна да у Србији живи око 300.000 Срба пореклом из данашње БЈРМ, који носе слична презимена као његов председник у Скопљу ? А да изрода има свега 25.000 према попису од пре десет година, што значи да их данас има дупло мање. Број ''црногорских'' Срба је далеко већи (па је и број Црногораца у Србији скоро три пута већи од Македонаца скоро 70 хиљада ) и такође због тих људи требамо зауставити овај шљам, јер следећа је Милова секта. Екуменистичка издајничка олош неће победити, никако не смемо признати секте МПЦ и ЦПЦ !!!

--------

Браћo и сестре, ја желим Вам рећи, да оптужујем Европљане. Оптужујем Европљане да су највеће убице и највећи отмичари на планети. Нема места на планети где су Европљани створили мир и хармонију. Где год су отишли створили су пустош и пропаст. Оптужујем их да су највећи отмичари на овој планети. Оптужујем их да су највеће убице ... да су највећи разбојници и поробљивачи ... Они не могу порећи те оптужбе. Ми смо живи доказ тих оптужби.

Ми нисмо Европљани, ми смо жртва Европе.


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP