Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991461
Ko je na sajtu?
Imamo 39 gosta na mreži

ВАНТЕЛЕСНA ИСКУСТВА И ФEНOМEНИ


19.12.2013. / pee-Академедиасрбија
Превео и приредио за објављивање на српском:
Слободан М.Маричић

Многи људи " вратили су се из мртвих " , након што су били по неколико минута , без знака живота , али су запамтили све што се догађало док су били мртви ? Понекад се људи сећају лебдења изнад својих беживотних тела те доктора и медицинских сестара , који су радили око њих .

 Лебдели су унаоколо и истраживали су нови осећај пре но што су се " вратили " у живот .
Иако без функционалног тела и мозга , они су некако били живи , свесни и имали су одређене осећаје . То нам све указује да они нису били само безживотни тела , већ субјект у некој интеракцији са оним што је " изашло " из тела у слободни простор .

Како би био у интеракцији са физичким светом , потребно ти је физичко тело . Путем тела , твој ум који се налази ван овога света може да учествује у игри званој живот . Када играш „видео игру у првом лицу“ , гледаш очима лика , могло би ти се учинити да се налазиш у глави тог лика , али ти заправо седиш испред рачунара . Исто тако , иако осећаш да се налазиш унутар своје физичке главе , заправо си лоциран негде далеко у другој димензији .
 
Када твоје физичко тело умре , то је исто као и смрт лика у видео игри . Ништа се не дешава твом стварном Ја , јер ако се сећаш , твоје тело - то ниси ти . Твоје право Ја , које је заправо твој ум и твој дух , учествује у свему овоме , може прекинути ову игру или можда започети неку нову с неким новим ликом . Али у овом животу имаш само један покушај, зато је битно да останеш жив колико год је то потребно како би одржао здравље и енергију на добром нивоу док се забављаш у игри животa.

Право Ја је рођено у твоме телу , у овоме свету , а све је то заборавило с обзиром да је оно само лик у игри . Не сећа се одакле долази , где иде , зашто уопште игра ову игру и која је њена сврха . Све је то добијено упаковано унутар дневних животних искустава . Али сада учиш ко си заправо : дух којему се не може наудити, па чак и ако се науди телу . Исто као и у игри , неке ствари које се догоде записане су раније односно, од самог почетка требале су се десити  .

За разлику од тела , твој ум није физички субјект . Не можеш га додирнути или извагати . Потребно је неколико слојева који ће повезати тај метафизички ум и физичко тело ( кроз које тај ум ради ) . Ти слојеви су познати као етерично и астрално тело . Они имају облик као
физичко тело , али су физички тек толико , колико је потребно да би утицали на физичко тело док су истовремено под утицајем ума . Иначе , етерична и астрална тела се не могу видети , али се могу открити посебним видом или посебним инструментима.Етерично тело изгледа као духолика сјајна копија физичког тела . То је узорак енергије који усмерава твоје биолошке ћелије на раст , али и на организовано понашање одржавајући те живим и здравим . Размишљај о етеричном телу као о магнетном пољу које привлачи гомилу металних комадића усмеравајући их у одређени узорак . Исту ствар чини ћeлиjaма   у физичком телу . Без етеричног тела , твоје физичко тело би се најзад распало . Људима који су у несрећама изгубили удове, често се јављају неки осећаји иако су остали без физичког уда  - они заправо осећају етерични део, који је остао нетакнут . Иако етерично тело прекрива физичко , оно се током сна може проширити и лебдети нешто изнад физичког тела .

Етерично тело је сачињено од животне енергије . Баш зато што је живо , свеже воће и поврће пуно је животне енергије . Сви знају да је свеже здравије од куваног , али не знају сви да узрок лежи у томе што се управо током кувања уклања етерична животна енергија хране .

Чак мање физичко него што је то етерично тело , али опет титравије и сложеније је астрално тело . Оно делује на етерично тело , исто као што етерично делује на физичко тело . Укратко оно утиче на облик и понашање етеричног тела . Разлика између етеричног и астралног тела је у томе што се етерично бави са животном , а астрално са емоционалном и креативном енергијом . Уместо да миче ћeлиje у твом телу , оно миче твоје осећаје . Доминанта врста осећаја одређује облик и боју твог астралног тела . Будући да се астрално тело налази у непосредној близини ума , начин на који изгледа изразито је симболичан . Тако ће љута или зла особа имати искривљено и ружно астрално тело, различите боје од оних које има тело некога ко је у хармоничном стању и са позитивним вибрацијама, иако ће физички изгледати сасвим нормално .

Да скратимо , ум делује на астрално , астрално делује на етерично , а етерично делује на физичко тело . На тај начин ум контролише тело . Ако цело време размишљате негативно , то ће утицати на ваше астрално тело , напунити ће га негативним емоцијама које затим утичу на етерично тело , чинећи га тамнијим и слабијим те као последица се може појавити болест у физичком телу . Да би остали здрави , не смемо стално живети под стресом ,
бескорисним негативним мислима те негативним емоцијама .

Такође , деца се лакше разболе него одрасли људи . Разлог делимично лежи у њиховом недовољно развијеном имунoм систему , а делимично у њиховом меком и слабом етеричном телу . Ако једеш живу – cвeжу храну као нпр. воће и поврће , усредсреди се на веселе ствари у животу које ће те испунити захвалношћу и престани се бринути о стварима које не можеш променити, па ћеш тако смањити учесталост којом те погађају разне болести , без обзира колико имаш година .

/ Извор : Теледиск /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP