Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97052
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561618
Ko je na sajtu?
Imamo 33 gosta na mreži

DIREKTORI KAO SVINJE


22.01.2014 / ree-Akademediasrbija

Direktori preduzeća u Srbiji uglavnom politički imenovani.........

 Ugledni britanski časopis “Ekonomist” u tekstu koji se bavio stanjem u Srbiji objavio je i izjavu Bratislava Grubačića, koji kaže da su direktori preduzeća uglavnom politički imenovani i da su “srećni kao svinje koje leže u toplom blatu”.

Mnogima ova izjava ne bi zaparala uši da Grubačić nije istaknuti član SNS-a i imenovan od strane Vlade u martu prošle godine za predsednika Nadzornog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA). Zahvaljujući toj funkciji, Grubačić mesečno prima oko 380.000 dinara.

- Nisam mislio na menadžment u firmama koji je postavila nova Vlada, ali ni na sebe, jer nisam toliko samokritičan - objašnjava Grubačić za “Alo!”. On navodi da svojom izjavom nikoga nije hteo da uvredi, a potom dodaje da je u jednočasovnom razgovoru sa novinarom govorio o ekonomskoj situaciji u Srbiji i o neophodnim reformama koje nas očekuju, a koje će za mnoge biti bolne.

- Najviše sam govorio o firmama u restrukturiranju. To su firme koje ne rade, ne plaćaju porez državi... Takođe, osvrnuo sam se i na menadžment u tim firmama. To je stari menadžment, postavljen pre formiranja ove vlade, i to uglavnom po političkoj liniji. To su direktori koji nisu spremni ni na kakve pomake i promene jer im je dobro i toplo tu gde jesu. Oni primaju platu iako ništa ne rade.

To sam ilustrovao rečenicom u kojoj se pominju svinje, ali više kao metafora. Zaista nikoga nisam hteo da uvredim - navodi Grubačić.

/Izvor : ALO /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP