Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97052
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561607
Ko je na sajtu?
Imamo 31 gosta na mreži

ВУЧИЋ : А САД НА ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ !


22.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Лидер СНС АЛександар Вучић дефинитивно је јуче преломио да заједно с београдским изборима, заказаним за 16. март, иде и на ванредне парламентарне изборе, открива Информер!

 Први потпредседник Владе, како сазнаје Информер, коначну одлуку о изласку на биралишта донео је јуче после почетка преговора Србије са Европском унијом, који је оцењен као историјски тренутак за државу.

ЕУ није против

Како за Информер потврђују извори из врха власти, Вучић више нема дилеме и дефинитивно је пресекао Гордијев чвор:

- Ово је коначна одлука! Нема више назад! Грађани ће 16. марта истовремено бирати и градску и републичку власт. Вучићева одлука биће и званично саопштена у наредним данима… – тврди саговорник Информера.
Занимљиво је да су представници ЕУ јуче први пут званично рекли да превремени избори неће представљати проблем или препреку европским интеграцијама наше земље. Да Европа нема никаквих проблема с ванредним изборима у Србији, потврдио је и комесар ЕУ за проширење Штефан Филе:

- Одлука о томе у потпуности је у рукама српских политичара. Не сумњам да ће Србија одлуку о евентуалном расписивању парламентарних избора донети у демократском оквиру и у складу са законским принципима. Надам се да превремени избори неће одвратити пажњу политичких лидера од европских интеграција и дијалога Београда и Приштине – поручио је Филе.
Шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић, упитан да прокоментарише ове наводе, истиче да нови избори неће угрозити српски пут ка ЕУ, мада није потврдио да је одлука о изборима донета.

- Уколико дође до избора, сигуран сам да ће нова влада максимално убрзати те процесе. Србија жели да гради партнерски однос са ЕУ на темељу међусобног уважавања – наглашава Бабић.
Унутрашња ствар Србије

На другој страни, шефица СПС у Скупштини Дијана Вукомановић сматра да Филе није подржао ни заговорнике ни противнике ванредних избора.

- Ово је неутрално „наранџасто“ светло, које сигнализира да је на нама искључива одговорност да ли ће Србија кренути ка Европи или застати и остати у балканској авлији, где се свако свађа са сваким – каже Вукомановићева.
Истраживач јавног мњења Владимир Пејић оцењује да је ЕУ поручила да су избори унутрашња ствар Србије.

- Очигледно је да светске силе нису против избора и да то не сматрају препреком реформама или наставку европских интеграција. Спољни фактор као препрека изборима више не постоји. Сад је на СНС да званично саопшти одлуку, мада мислим да су врата изборима увелико отворена – закључује Пејић.

Чеда Јовановић: Време је за пад Владе

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјaвио је да је почетком преговора са ЕУ „претао и последњи разлог за опстанак ове и овакве Владе“.

- Време је да земљу изведемо на изборе како бисмо изабрали оне који су способни да Србију много брже изнутра мењају, између осталог и кроз процес преговарања са ЕУ. Србију морају да воде они који ЕУ не схватају као банкомат за социјалну помоћ и који су способни да заштите интересе државе – истакао је Јовановић.

/ Извор: Информер /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP