Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 97053
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6561635
Ko je na sajtu?
Imamo 33 gosta na mreži

ПРАВА ИСТИНА О УБИСТВУ СРПСКИХ МЛАДИЋА У КАФИЋУ "ПАНДА" У ПЕЋИ


23.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Саопштење расформиране ЈСО

Данас је у шиптарским дневним новинама „Курир“ објављен злонамеран тескт, наручен од стране шиптарског лобија, у којем се сатанизује расформирана Јединица за специјалне операције (ЈСО) и њен бивши командант Милорад Улемек Легија, тврдећи да он стоји иза убиства српских дечака у кафићу „Панда“ у Пећи, децембра 1998. године.

 Невешто написан текст од стране полуписмених новинара, обилује бројним нелогичностима и говором мржње. Овај невешт покушај извртања истине долази ни мање ни више него од врха државне власти, која је овога пута отворено стала у одбрану шиптарских терориста и убица српске деце. За обављање овог прљавог посла, челни људи српског тужилаштва и Владе Србије, примили су позамашну своту долара лично од Рамуша Харадинаја.

Следи изјава једног припадника бивших "Муња", који је био тамо и који је учествовао при хапшењу шиптарских терориста који су извршили тај гнусни злочин.

„Сада као Пећанац јавно кажем следеће: Јебем ја матер све и једном новинару у републици Србији који објављује оваке лажи и неистине. Дечаке у Панди су тога дана 14. децембра 1998. године у 20 сати и 15 минута у кафе бару „Панда“, код гимназије у Пећи, убили шиптарски терористи Јабланичке оперативне зоне Рамуша Харадинаја.

У кафић су ушла два маскирана терориста, док је трећи чекао у возилу испред. Са врата су отворили рафалну паљбу и на лицу места убили Радевића, Трифовића, Обрадовића и Гвозденовића. У болници су од задобијених повреда преминули и Станојевић и Ристић. Њих двојица су пребачени прво у Пећку болницу, а одмах потом и у Клинички центар у Приштину, али им није било помоћи, подлегли су повредама. У кафићу се налазило још људи, и неки су били рањени што лакше, што теже. Рањен је био газда кафића Сабовић Мирсад и Владица Лончаревић.

Одмах после напада је блокирано насеље Капишница, сви прилази Пећкој болници, и сви улази и излази из града. После сахране те деце, која је одржана 16. децембра, су припадници Секретаријата унутрашњих послова Пећ, 17. децембра, извршили рацију у насељу Капишница и ухапсили Агрона Колчакуа, рођеног 1972. У Пећи. Резултат те акције је, уз наведеног, још десет ухапшених лица, сви Албанске националности. Колчакуу је при скривању помала још једна особа која је ухапшена.

Пре тога су припадници полиције ухапсили још три терористе Рамуша Харадинаја. То су: Газменд Бајрамији, Џевдет Бајрами и Верђеђа Влазними, сви из Пећи који су као суизвршиоци учествовали у нападу на кафић „Панда“. Ујутру, 17. децембра је извршена акција у селу Глођане (иначе родном селу Рамуша Харадинаја) и притом ликвидирала две особе обучене у маскирне униформе са видљивим ознакама терористичке ОВК на рукаву, наоружане аутоматским оружјем и минобацачима калибра 60 мм.

Откривен је штаб терориста у коме је пронађена већа количина оружја, униформи и документације а исто тако је пронађено већи број возила која су била украдена и одузета Србима из Пећи, Дечана и околине.

У поподневним сатима 17. децембра, је полиција у Пећи и самој општини Пећ, ухапсила још 23 особе повезане са злочином у „Панди“ и другим злоделима. Биланс ове акције је био 34 ухапшена лица и сви терористи непосредно одговорни за убиство дечака. Начин извршења овог злочина је идентичан нападу на Српску кафану „Чакор“ у Дечанима и јасно показује да је дело једне те исте групације шиптарских терориста.

Ово је права и пуна истина самог дешавања у „Панди“ и после „Панде“. Замолио бих све да оставе дечаке да почивају у миру и да им са оваквим неистинама не преврћу кости.“


/ Објављенo 17.јануар 2014. нa cajтu JCO /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP