Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897593
Ko je na sajtu?
Imamo 38 gosta na mreži

ВУЧИЋЕВО КАЈАЊE У НЕМАЧКОЈ


23.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Пуј – пике, сад не важи – кратак коментар о Вучићевом кајању.....

 Александар Вучић дао је покајнички интервју у Немачкој, где је рекао да „своје заблуде признаје“, да „није преко ноћи постао еврофанатик, већ постепено“, и да се највише боји „нашег менталитета“.

Ево одговора једног читаоца...

И шта сад', пуј пике не важи? Е па, не иде то баш тако или не би требало да иде тако! Додуше, народна амнезија, на коју ти рачунаш иде ти у прилог, али има и нас који мало дуже памтимо и тешко заборављамо. Елем, да ли ти мислиш да је могуће тек тако проћи, провући се са јефтином причом o накнадној памети?

Твоја ондашња памет, да те подсетим, тебе није коштала. Напротив, све то време ти си живео јако лепо и комотно, примајући лепе плате из државне касе. За то време, политика коју си ти заступао и држава чији си министар био многе je животе послала на пут без повратка. Ратови, санкције, изолација, визе, политички прогони неистомишљеника, коре од банане, медијски мрак (мањи од данашњег!), глад, немаштина, бензин из флаше, цигарете са картонских кутија, празне продавнице и пуне амбасаде, јад и беда на сваком кораку!

А ти? Ти си за све то време сазревао, ушушкан у државну касу! И сада причаш о признавању заблуда? Понављам, твоје заблуде нису коштале тебе, већ овај несрећни народ и ову несрећну Србију! Слику о себи, коју захваљујући маркетиншким триковима и медијском мраку успеваш да створиш, није ништа друго још једна задата улога коју играш, а која ти се дебело исплати.

Јер, на крају крајева, ако си заиста свестан својих вишедеценијских заблуда које си дебело наплаћивао, и ако си такав каквим се сада представљаш, основни ред би био да у државну касу вратиш све што си стекао онако срчано заступајући те заблуде! Верујем да би износ био довољан за, рецимо, тај смешни Београд на води!

(Владан који памти, 21. januar 2014 14:27)

/ Извор: Б92 /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP