Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234830
Ko je na sajtu?
Imamo 78 gosta na mreži

ВУЧИЋ: СТВАРАМ НОВУ СРБИЈУ, ТРЕБАЋЕ МИ ПОМОЋ ХРВАТА


29.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Више дана сам разговарао с различитим представницима Руске Федерације. О изборима, али и о њиховим улагањима у Србију, о инвестицијама; потпуно разумем ту потребу да неко заштити свој капитал и своју имовину.

 Једнако као што одлично разумем и потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима – изјавио је вицепремијер Александар Вучић у интервјуу за загребачки “Глобус”.
У тексту који се као главни наслов на првој страни “Глобуса” рекламира са опремом: “Стварам нову Србију и требаће ми помоћ Хрвата”, хрватски новинар описује Вучића као “будућег премијера Србије” и “најмоћнијег човека у Србији”.

Вучић је репортеру “Глобуса” казао да се осећа помало и срећно, и усамљено, и забринуто у исто време.

- Могу вам то и објаснити. Прво, срећан сам јер радим оно што волим и чиним оно што мислим да је добро. Усамљен сам јер шта год урадио, и како год урадио, сви или добар део јавности биће против тебе. А забринутост је, мислим, нешто што треба да постоји код сваког нормалног и разумног човека који зна у каквој се ситуацији налазимо, шта је све пред нама и колико имамо проблема, колико препрека. На крају, потпуно сам уверен да само забринути људи могу донети било какав прогрес. А они који нису забринути и који с лагодношћу и лакоћом гледају на будуће дане, објективно се и не могу суочити с тешким изазовима који су пред нама – рекао је Вучић.

На опаснку новинара “Глобуса” да је три ноћи узастопно водио с Русима тешке разговоре, Вучић је одговорио да не зна да ли су биле баш три ноћи, али да је више дана разговарао с различитим представницима Руске Федерације и да не би хтео да открије с којима конкретно.

- Једноставно не би било фер, јер да су то били јавни разговори, онда бисте те дужноснике и видели. Разговарали смо о изборима, али разговарало се и о њиховим улагањима у Србију, о инвестицијама; потпуно разумем ту потребу да неко заштити свој капитал и своју имовину. Једнако као што одлично разумем и потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима – рекао је Вучић.

Вучић није хтео да одговори на питање да ли су Руси заиста били против тога да у овом тренутку распише парламентарне изборе, јер је “у ситуацији до понајпре води рачуна о интересима своје земље, а не о тиражу ваших или било чијих новина”.

/ Блиц /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP