Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897408
Ko je na sajtu?
Imamo 40 gosta na mreži

ВОЈСКА ШАЉЕ ТЕНКОВЕ ДА ПОМОГНЕ ЗАРОБЉЕНИМА У СМЕТОВИМА!


31.01.2014. / pee-Академедиасрбија

Пут од Перлеза ка Стајићеву, у близини Зрењанина, и даље је блокиран и не зна се колико је људи заробљено у сметовима од којих неки достижу висину од чак три метра, рекао је јутрос Горан Николић из сектора за ванредне ситуације.


После консултације првог потпредседника Владе Александра Вучића и начелника генералштаба Војске Србије, Љубише Диковића, одлучено је да се пошаље једна јединица војске како би помогли грађанима који су у колонама.

 - Постоје сметови од два метра, негде и већи, због чега машине не могу да се пробију до аутомобила. Наши људи су на терену, они покушавају пешке да дођу до заробљених аутомобила, рекао је Николић.

Он није могао да каже колико је људи у аутомобилима, али је навео да је око 50 кола заробљено у сметовима, као и да има „препречених камиона“.
 - Цела Воводина је критична, дакле сви путеви око Новог Сада, Сомобора, Суботице. Апел грађанима да не крећу на пут без преке потребе, рекао је Николић.

Према његовим речима, током ноћи ватрогасно спасилачка бригада је из сметова на путу ка Стајићеву евакусала неколико људи, међу којима је било и 40 ђака.

Због два шлепера која су се препречила на путу Зрењанин-Београд на деоници Стајићево-Перлез, саобраћај од синоћ обустављен. Више људи завејано чека помоћ. Шлепери су се препречили због јаког ветра орканске јачине, који дува на територији целе Србије. Саобраћај на тој деоници у потпуној је блокади од синоћ у 21 час, а ветар наноси и снежне сметове. Према неким информацијама, удари ветра достижу брзину и до 100 километара на час.

/ Извор: РТС /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP