Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 148618
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 7234914
Ko je na sajtu?
Imamo 100 gosta na mreži

NOVE CICE SRPSKE DIPLOMATIJE !


02.02.2014. / ree-Akademediasrbija

Alo otkriva nova pojačanja administracije Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Ko je predložio kandidatkinje ?

 Ministarstvo spoljnih poslova užurbano je pojačalo svoju administraciju neposredno pred zabranu u vezi sa zapošljavanjem u javnom sektoru. Tek što se slegla prašina oko sumnjivog angažovanja za savetničke poslove Vanje Hadžović, poznate po obnaženim fotografijama, kabinet Ivana Mrkića zaposlio je dve savetnice za medije sličnog kalibra, kojima je jedina veza s medijskom sferom slikanje za muške magazine i učestvovanje u popularnoj seriji!

Manekenka Marija Grujić (27) i glumica  Nevena Ljubić Lojović (27) u januaru su, uprkos zabrani, dobile radna mesta u MSP-u i savetnice su u službi za odnose s medijima

Kako „Alo!“ otkriva, manekenka Marija Grujić  i glumica Nevena Ljubić Lojović  od januara su, uprkos zabrani koju je objavila Vlada Srbije, dobili radna mesta u MSP-u i savetnice su u službi za odnose s medijima. Da izazovne poze Vanje Hadžović, sada već bivše Mrkićeve savetnice, nisu najsmeliji domet tog ministarstva, pokazuju karijere nove dve brinete koje su ekspresno dovedene.
- Ministarstvo spoljnih poslova selektivno primenjuje zabranu zapošljavanja u javnom sektoru.

Tako su ovih dana umesto Vanje Hadžović, koja je posle medijske buke napustila MSP, u sektoru za saradnju sa medijima i odnose sa javnošću zaposlene ove dve dame. Sve je prošlo bez konkursa, nepoznato je po kojem zakonu, na koja radna mesta i kako je sve to obrazloženo Ministarstvu finansija, koje je uvelo ove restrikcije. Njihove kvalifikacije su, u najmanju ruku, čudne. Ukupno je za godinu dana zaposleno oko 300 ljudi, tako da u MSP-u sada ima oko 1.500, iako je budžetom predviđeno oko 1.000 zaposlenih - kaže naš izvor iz MSP-a.

Među svim informacijama koje mogu da se nađu o Mariji Grujić udarna je ona o njenom predstavljanju u muškom magazinu “CKM“. Provokativna fotografija ove Beograđanke krasila je čak naslovnicu tog časopisa, za koji je otkrila da je po struci ekonomista, ali da je njen trenutni izbor modeling. Ne krije da voli kapitalizam, pa je obnaženo poprsje pokazala čitaocima uz komentar: „Pucajte, ovo su kapitalističke grudi“.

MSP se u januaru pojačao i Kragujevčankom Nevenom Ljubić Lojović, kojoj je jedina referenca za posao savetnika u službi za odnose s medijima izgleda bio prethodni posao na sličnoj poziciji u prodavnici igračaka! Nevena je, inače, glumica sa diplomom Akademije lepih umetnosti, koja se najširoj javnosti predstavila kao medicinska sestra u „Selo gori, a baba se češlja“, a trenutno je vlasnica prodavnice srebrnog nakita i izvršni producent u jednoj producentskoj kući. Kako navodi u biografiji na svom sajtu, „vlada engleskim, francuskim, španskim i latinskim jezikom“.

MSP ćuti o konkursu i kvalifikacijama

Ministarstvo spoljnih poslova nije odgovorilo na naša pitanja da li su Marija Grujić i Nevena Ljubić Lojović zaposlene posle konkursa i koje kvalifikacije su ih preporučile za radno mesto u MSP-u. Uskraćeni smo i za informaciju o tome koliko pozicija je popunjeno u MSP-u tokom decembra, neposredno pred restrikciju zapošljavanja u javnom sektoru koju je propisala Vlada Srbije. Kako se objašnjava u dopisu MSP-a, Nevena Ljubić Lojović je u MSP-u zaposlena na određeno vreme, a Marija Grujić je na probnom radu.

- Obe rade na upravnim poslovima u pres službi MSP-a. Nemaju diplomatski status niti diplomatsko zvanje. Njihov prijem i radni odnos u MSP-u u skladu su sa odgovarajućim odredbama Zakona o državnim službenicima, koji, između ostalog, propisuje da se radni odnos na određeno vreme može zasnovati zbog privremeno povećanog obima posla. Njihov radni odnos ne može da preraste u radni odnos na neodređeno vreme i nije u suprotnosti sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu – navodi se u odgovoru koji je „Alo!“ dobio od Ministarstva spoljnih poslova.

Ugasila FB profil

Zanimljivo je i da je Marija Grujić, baš u danu kada je „Alo!“ postavio pitanja o njenom angažmanu u MSP-u, ugasila svoju Fejsbuk stranicu. Dok je ona na toj društvenoj mreži bila prilično aktivna, njena koleginica Nevena na svojoj prodaje nakit. Na Linkedin profilu Nevena i ne krije da je od januara na pomenutom radnom mestu u MSP-u.

/ Izvor : Alo /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP