Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897403
Ko je na sajtu?
Imamo 38 gosta na mreži

ČURKIN: NEKA SAD ORGANIZUJU NASTUP „PUSI RAJOT“ U VATIKANU, MEKI I PRED ZIDOM PLAČA


08.02.2014. / ree-Akademediasrbija

Stalna predstavnica SAD pri UN Samanta Pauer i njen ruski kolega Vitalij Čurkin razmenili su oštre komentare povodom njenog susreta s članicama grupe „Pussy Riot“.

 Podsetimo, članice ove grupe su 21. februara 2012. godine u maskama bogohulile u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, izvevši na amvonu pesmu bogohulnog sadržaja i nepristojan ples.

One su potom bile osuđene na osnovu člana 213. stav 2. Krivičnog zakonika RF („Huliganstvo“), a u decembru prošle godine članice ove pank grupe Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina oslobođene su amnestijom proglašenom povodom 20-godišnjice Ustava Rusije.

Pauerova je na svojoj stranici na Tviteru prokomentarisala susret s donedavnim robijašicama, koje su u SAD stigle kako bi održale koncert koji organizuje organizacija za zaštitu ljudskih prava „Amnesty International“ i na kojem će učestvovati i pop pevačica Madona.

V. Čurkin, koga su na konferenciji za medije zamolili da prokomentariše taj susret, upitao je da li se možda Pauer pridružila pank grupi.

„Čekam kada će pozvati devojke da nastupe u Vašingtonskoj katedrali. Možda im organizuju svetsku turneju: Bazilika Svetog Petra u Rimu, zatim, moguće, Meka u Saudijskoj Arabiji, i, na kraju, gala koncert pored Zida plača u Jerusalimu“ – nastavio je ruski diplomata.
„Ako Samanta Pauer to ne uspe, biću veoma razočaran“ – dodao je on.

/ Izvor: Fakti /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP