Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897466
Ko je na sajtu?
Imamo 30 gosta na mreži

ОТВОРЕНО ПИСМО ИШТВАНУ ПАСТОРУ


14.02.2014. / pee-Академедиасрбија

Отворено писмо председнику Одбора за питања уставно-правног положаја Покрајине Иштвану Пастору.

 Обавештавамо Вас да је Демократска странка Србије напустила Радну групу за израду Статута Војводине. Разлози за напуштање Радне групе Вама су добро познати.

Наиме, Ви нисте прихватили предлог ДСС да се сагласно Уставу најпре изради Закон о утврђивању надлежности, и да се на основу овог закона изради Статут као подзаконски акт. Уместо да поступите како Вам налаже Устав, Ви грубо и отворено газите Устав Србије, поново противправно полазећи од Статута као подзаконског акта.

Ви као правник добро знате да се не може прво писати подзаконски акт па онда закон. Зашто онда намерно рушите уставни поредак земље? Ви сте најодговорнији за овај отворени удар на правни поредак земље.

Демократска странка Србије не сноси више никакву одговорност за овај наопаки и противуставни рад на изради Статута. И нико више не представља ДСС у Радној групи, јер ми не желимо да учествујемо у разградњи Србије.

Потпредседник ДСС,
Слободан Самарџић

/Извор: ДCC /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP