Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 131655
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6991547
Ko je na sajtu?
Imamo 61 gosta na mreži

ДОКЛЕ ЋЕ СРБИ ДА ТРПЕ ОМАЛОВАЖАВАЊЕ И ПЉУВАЊЕ СРБИЈЕ ОД СТРАНЕ АЛПСКОГ ШИПТАРА КАЦИНА?


15.02.2014. / pee-Академедиасрбија

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин изјавио је за Телевизију Босне и Херцеговине да одавно зна, да је Косово независно и да није део Србије, пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

 Кацин је оценио да је тренута позиција Европске уније о статусно неутралном Косову привремено компромисно решење и да он не улази у то какво ће бити коначно решење.

Он је навео да ће Србија пре прикључења ЕУ морати да промени Устав, као што су то учиниле друге земље, па и Словенија.

На питање да ли то значи и да ће Србија морати да се одрекне територије Косова, Кацин је рекао да одговор на то питање зна, али с обзиром на функцију на којој се налази, није у ситуацији да на њега одговори.

„Ја Јелко Кацин, одавно знам да је Косово независно и да није део Србије. Ја, Јелко Кацин, грађанин Словеније, знам да је моја земља одавно признала независно Косово и да је зато спаљена амбасада Словеније у Београду и да ће Србија
за то платити накнаду“, рекао је Кацин.

Он је додао да као потпредседник Делегације Европског парламента за југоисточну Европу поштује тренутну ситуацију и позицију Европске уније, која има статусно неутралан однос према питању Косова.

Кацин је истакао да ЕУ има пуно поверење у политичку елиту Србије, за коју је рекао да је одоговрна према сопственој будућности и према будућности свог народа, своје државе и, пре свега, своје економије.

Упитан да ли је ЕУ направила преседан када је почела преговоре са Србијом, јер нема уставно решено питање територије Косова, Кацин је рекао да претприступни дијалог не би био могућ да државе чланице ЕУ, које још нису признале косовску независности, нису за то дале „зелено светло“.

„Сада Европска унија има преговоре о Споразуму о стабилизацији и придруживању са Косовом, а ЕУ такве преговоре може имати и такав споразум закључити само са државом, никада са друштвом“, навео је Кацин.

На питање да ли је то апсурдно, јер ЕУ почиње Преговоре о cтабилизацији и придруживању са Косовом, које не признаје пет држава чланица ЕУ, и да ли ће званичници ЕУ тражити од Србије да призна Косово, Кацин је рекао: „Србија је свесна, зрела и одговорна“.

/ Србија Данас /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP