Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 130181
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6982845
Ko je na sajtu?
Imamo 73 gosta na mreži

НА УДАРУ ЈЕ РУСИЈА. AКО СЕ РУСИ НЕ ПРОБУДЕ, УСКОРО ЋЕ ПОСТАТИ ИСТОРИЈА !


23.2.2014. / pee-Академедиасрбија
Пол Крејг    
Са енглеског на руски превела: Ана Кисличенко

 У низу својих чланака већ сам објаснио да је Совјетски Савез био препрека за САД. Распад СССР-а ослободио је неоконзервативни продор светске хегемоније САД...

Русија са Путином, Кина и Иран једина су ограничења за неоконзервативни план. Атомске ракете и војне технологије – све то чини Русију снажном војном препреком за хегемонију САД. Како би неутралисао Русију, Вашингтон је прекршио споразуме Регана и Горбачова, проширио НАТО на бивше територије совјетске империје и сада намерава да увуче бивше делове саме Русије – Грузију и Украјину – у НАТО. Вашингтон је изашао из уговора који је забрањивао противракетну одбрану и поставио противракетне базе на руској граници. Вашингтон је променио сопствену атомску војну доктрину како би себи омогућио наношење првог атомског удара.

Све то усмерено је на одвраћање које је за Русију понижавајуће и смањује њену способност за супротстављање Вашингтону.
Руска влада (као и влада Украјине) глупо дозвољавају великом броју НВО финансираних из САД да раде у њиховим земљама. То су агенти Вашингтона под маском назива „организација за заштиту људских права“, „изградња демократије“ итд. Акција „Пуси Рајот“ представља операцију усмерену на то да Путина и Русију прикаже у ружном светлу. Саме жене су искористили и преварили.

Напади западних гласила на Олимпијаду у Сочију представљају део исмевања и сатанизације Путина и Русије. Вашингтон је одлучио да је Путину и Русији забрањено свако испољавање успеха у било којој сфери, било да је реч о дипломатији, спорту или људским правима.

Америчка гласила – то је Министарство пропаганде које ради за владу и корпорације. Оно помаже Вашингтону да оцрњује Русију. Стивен Ф. Коен тачно описује да америчка гласила све што се у Русији дешава приказују као „бучну бујицу срамотних, непрофесионалних и политички хушкачких догађаја“.
Као реликт „хладног рата“, америчка гласила одржавају представу о слободној штампи којој се наводно може веровати. Заправо у Америци нема слободне штампе, изузев Интернет-сајтова. Последњих година Клинтоновог режима америчка влада је дозволила да пет великих корпорација узму под своју контролу разноврсна и независна гласила. Вредност тих огромних мега-компанија зависи од њихових федералних дозвола за емитовање програма.

На тај начин гласила се не смеју дрзнути да се супротставе Влади ни по једном важном питању. Сем тога, медијске корпорације више нису под управом новинара, већ њима управљају корпоративни рекламни менаџери и бивши владини чиновници који не гледају на чињенице већ на приходе од реклама и на приступ владиним „изворима“.

Вашингтон користи гласила за то да припреми амерички народ са сучељавање са Русијом, и за то да окрене Русе и друге народе света против Путина. Вашингтон би хтео да има кудикамо слабијег или попустљивијег руског лидера него што је Путин.

„Многи житељи Русије су лаковерни. Искусивши комунисте и хаос услед слома, они наивно сматрају како је Америка – најбоље место, пример за читав свет, земља у коју се може веровати и којој се може веровати. То идиотско уверење, које се сада, како видимо, испољило у Западној Украјини док САД дестабилизују ту државу, припремајући се да је приграбе, представља важно оружје које САД користе у сврху дестабилизовања прилика у Русији.

Поједини Руси опраштају Вашингтону његову антируску реторику, објашњавајући је тиме да она просто проистиче из старих стереотипа 'хладног рата'. 'Стари стереотипи' – то је маневар за скретање пажње који доводи у заблуду. Вашингтон се спрема на Русију. Русија је на удару, и ако житељи Русије то не схвате, врло брзо ће се претворити у историју“.

Многи житељи Русије „спавају на преклопнику“. Изборски клуб покушава да их пробуди. У чланку од 12. фебруара 2014. године у руском недељнику „Завтра“ (сутра) стратешки и војни стручњаци упозоравају да Запад користи протесте како би се укинула одлука Украјине да не улази у ЕУ. И то је довело до ситуације када је могућ фашистички преврат. А то са своје стране може да доведе до братоубилачког рата у Украјини и постане озбиљна стратешка претња за Русију.

Стручњаци су дошли до закључка да ако до таквог преврата дође, онда ће последице по Русију бити следеће:
-  Губитак Севастопоља као базе руске Црноморске флоте;
- Река избеглица руског порекла из источне и јужне Украјине;
 - Губитак производних капацитета у Кијеву, Дњепропетровску, Харкову, где се извршавају поруџбине за руску војну индустрију;
-  Гушење рускофонског становништва путем насилне украјинизације;
-  Стварање америчких војних база НАТО-а у Украјини, укључујући и Крим, стварање центара за обуку терориста који ће бити усмерени на Кавказ, Поволжје и, могуће, Сибир.
 - Акције протеста представника неруских националности у градовима Русије с руководством из Кијева. Руски стратези извлаче закључак како „прилике које почињу да се оцртавају у Украјини, могу имати катастрофалне последице по Русију“.

Шта да се ради?

Ту се стратешки стручњаци, који су исправно претресли прилике, варају. Они позивају на широку информациону кампању у јавним гласилима, како би се оголио карактер преврата који се тренутно одиграва у Украјини. Они такође позивају Владу Руске Федерације да, позивајући се на Будимпештански меморандум из 1994. године, сазове конференцију представника влада Русије, Украјине, САД и Велике Британије за регулисање сукоба у Украјини. У случају да једна или неколико страна не подржи идеју Будимпештанског меморандума за регулисање суверенитета Украјине, онда стручњаци предлажу Влади Русије да води непосредне преговоре са Вашингтоном о Украјини, користећи преседан преговора Кенедија и Хрушчова у време кубанске ракетне кризе 1962. године.

Али, то је неостварива маштарија. Стручњаци су утонули у самообману.
Сам Вашингтон и јесте виновник кризе у Украјини и намерава да у Украјини изведе преврат управо из оних разлога које су стручњаци побројали. То је идеалан план за дестабилизацију Русије и порицање успешне Путинове дипломатије у спречавању војног напада САД на Сирију и Иран.

У суштини, ако Вашингтону пође за руком да изведе преврат у Украјини, онда ће улога Русије као препреке за светску хегемонију САД бити ликвидирана. Преостаће само Кина.

Слутио сам да ће Украјина доћи до тачке кључања управо у тренутку када Путин и Русија буду заокупљени Олимпијадом у Сочију, и да ће Русија тиме бити затечена. Ретко ко сумња у то да се Русија суочила с озбиљном стратешком претњом. А које реалне варијанте постоје за Русију? Било како било, треба искључити идеју било какве добре воље од стране Вашингтона.

Можда Русија може да ради по америчком сценарију. Ако Русија има беспилотне летелице, могла би да их искористи попут Вашингтона – за убиство лидера протеста које финансира Вашингтон. Или, Русија може да упути специјалце како би уништила агенте који делују против Русије. Ако пак ЕУ и даље буде подржавала дестабилизацију Украјине, онда би Русија могла да обустави испоруке нафте и гаса у европске земље које су марионете САД.

Сем тога, руске јединице могу да заузму Западну Украјину све док се не склопе споразуми о подели Украјине, која је током последњих 200 година била део јединствене Русије. Очигледно је да већина житеља Источне Украјине више воли Русију од Европске уније. Чак је могуће да би ликови из Западне Украјине са добрано испраним мозговима престали да бљују пену из уста ако схвате да бити у рукама САД и ЕУ за Украјину значи само пљачкање, исто као и у Грчкој или Летонији.

Описао сам најмање опасне последице кризе коју стварају Вашингтон и његове глупе европске марионетске државе, а нисам просто дао препоруке за Русију. Најгору могућу последицу представља опасан рат. Ако Руси буду седели скрштених руку, ситуација ће постати неподношљива за њих. Пошто се Украјина креће ка чланству у НАТО-у и ка гушењу руског становништва, Влада Руске Федерације мора или да нападне Украјину и свргне инострани режим, или да се преда Американцима. Вероватан исход дрске стратешке претње са којом Вашингтон приморава Русију да се суочи представља атомски рат.

Неоконзервативна Викторија Нуланд седи у својој канцеларији у Стејт департменту и радосно бира чланове следеће Владе Украјине. Схвата ли она ризик покретања атомског рата услед мешања Вашингтона у унутрашње ствари Украјине и Русије? Знају ли Председник Обама и Конгрес САД да постоји помоћник Државног секретара који сада провоцира Армагедон?

Лакомислени Американци не обраћају никакву пажњу и појма немају да шачица неоконзервативних идеолога гура свет у пропаст.

ПРИМЕДБА: добио сам писмо из Молдавије која се граничи са Румунијом и Украјином. Из једног града на молдавско-украјинској граници пишу да Молдавцима плаћају по 30 евра дневно како би се издавали за украјинске демонстранте. Хтео бих да чујем од читалаца који могу да потврде ту вест и чак наведу извор као доказ.
http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/14/russia-attack-paul-craig-roberts/http://libya360.wordpress.com/2014/02/14/russia-under-attack/

ПРИМЕДБА : Чланак Пола Крејга Робертса од 14.02.2014.  Пол Крејг је амерички економиста, отац „реганомике“, носилац Ордена Легије части, утицајни републиканац, бивши помоћник за економску политику министра финансија САД у администрацији Роналда Регана (1981-1982). Сада је виши научни сарадник Хуверовог института, познати публициста, колумниста „Вашингтон тајмса“.

ПРИМЕДБА ПРЕВОДИОЦА С ЕНГЛЕСКОГ: овај чланак послали су мом пријатељу у Јерменију његови либански познаници. Пријатељ га је проследио мени у Москву. Тако да географија антиколонијалних снага на планети и њихових међусобних веза силовито расте!

/ Izvor : http://annatubten.livejournal.com/356547.html ; srpska.ru /
    


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP