Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121673
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6891487
Ko je na sajtu?
Imamo 44 gosta na mreži

МЕДВЕДЕВ – НЕЋЕМО ПРЕГОВАРАТИ СА “ВЛАДОМ” КОЈУ ПРЕДСТАВЉАЈУ НАОРУЖАНИ МАСКИРАНИ МУШКАРЦИ


24.02.2014. / pee-Академедиасрбија
 
Москва жели да види некога у Кијеву, ко ће имати ауторитет и моћ да спроведе споразуме и са ким се може преговарати, рекао је руски премијер Дмитриј Медведев .

 “Искрено, легитимитет многих државних органа је веома сумњив”, рекао је Медведев. “Третирање маскираних мушкараца наоружаним пушкама калашњиков, који сада круже Кијевом, као представника владе – ми би тешко могли радити са таквом владом.”

Он је додао да је Русија спремна да испуни све своје обавезе из споразума потписаних са Украјином , али је забринут јер њени интереси могу бити у опасности. Знак ове нелагодности је опозив руског амбасадора у Украјини у Москву на консултације.

“Овај потез значи да ми не разумемо шта се дешава у тој земљи и да постоји опасност по наше интересе, животе и добробит наших грађана “, објаснио је он.

Медведев је подсетио да је децембарском споразуму са председником Јануковичем на попуст на цену руског гаса за Украјину одређен рок .

“Шта ће се дешавати после тог рока је тема за даљу дискусију са руководством украјинских компанија и украјинске владе, ако буде постојола до тог времена “, рекао је он. Уколико Украјина закључи трговински или сличан споразум са Европском унијом, Русија ће бити принуђена да одмах подигне све царине у трговини са овом земљом, изјавио је измееђу осталог премијер Медведев.

Министарствo спољних послова Русијe :

Нови режим у Украјини користи диктаторске и терористичке методе, а то Запад подржава !

Русија је оштро критиковала “нови” режим у Кијеву, оптужујући га да користи диктаторске и терористичке методе за сузбијање неслагања у земљи, уз подршку са Запада којем је то  од геополитичког сопственог интереса.
“Став неких наших западних партнера не показују истинску забринутост, али показују жељу да делују из геополитичког сопственог интереса”, наводи се у саопштењу на сајту руског Министарства спољних послова.

“Не постоји осуда криминалних радњи од стране екстремиста, укључујући и манифестације неонацизма и антисемитизма. У ствари, то се подстиче. “
У изјави се каже и то “спољашњи спонзори” напредују у “промени режима” у земљи, без жеље да пронађу “национални консензус.”

“Позивамо све уплетене у кризу у Украјини да покажу одговорност да би се спречило даље погоршање ситуације, да се врати владавина права и да се зауставе екстремисти у њиховој кандидатури за власт.”

Министарство спољних послова Русије је саопштило да “паравојска … одбија да напусти градове, да напусти управне зграде које су заузете, а уз то још настављају да спроводе насиље “. Такође брине рушење историјских споменика .

У саопштењу се наводи да је легитимитет Раде, која је донела десетине закона за протекла три дана у кворуму опозиционих посланика и пребега из Јануковичеве Партије региона,  под “великим знаком питања”.

Москва оптужује украјинске посланике што “револуционарно оправдање” користе за “забрану употребу руског језика у потпуности, подстичу лустрацију, забрањују одређене медије, и уклањањају ограничења на нео- нацистичку пропаганду” .
Руско Министарство је такође осудило 25. мај за датум избора, рекавши да према споразуму од 21. фебруара пре него што је Јанукович напустио Кијев, је наведено да избори могу бити тек након уставне реформе.

Да би се обезбедио успех реформе све промене Устава треба да се ставе на национални референдум, саопштено је из МСП-а РФ.


/ Восток.рс ; СРБски ФБРепортер /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP