Joomla ServiceBest Web HostingWeb Hosting

Članovi : 121676
Sadržaj : 8327
Broj pregleda : 6897443
Ko je na sajtu?
Imamo 24 gosta na mreži

АЛБАНЦИ САРАЂУЈУ СА УКРАЈИНСКИМ НАЦИОНАЛИСТИМА !


24.02.2014. / pee-Академедиасрбија

Ситуација у Кијеву остаје немирна. О детаљима председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону, јавни посленик Драган Станојевић.

 Да не узмемо у обзир да је дошло до неког дељења међу демонстрантима који су почели да изјаве своје виђење на учешће Јулије Тимошенко у б удућим политичким процесима. Тако да јуче смо видели да је део демонстраната б ио испред Врховне Раде где су они били са плакатима о томе да Јуља не треба да учествује у политици и да је довољно то што има слободу. Па су били супротстављењи они који су за њу и они који су против ње.

 Значи демонстранти и даље стоје на Мајдану. Разлог је тај што они хоће да виде како се формира ова привремена Влада и на који начин. У колоарима се прича већ о томе да та Влада већ формира на бази неких интереса и већ постоје много различитих негативних реакција везаних за формирање те привремене Владе. У регионима има много дешавања, ситуација није мирна. Тамо се дешавају сукоби између демонстраната, самоодбране и полиције. Самоодбрана у тим регионима отешњава демонстраната који су за Мајдан из тих централних делова. Од прилике се штите и тргови, и споменици.

Велики проблем ако не нађу ипак једну заједничку позицију која ће помирити све делове државе. И уколико данас победи једна страна политике бојим се да се може опет поновити некаква револуција. Видели смо да су јуче изгласали и за руски језик. Ако не нађу формулу која задоволи целу државу и цео народ мислим да ова политичка ситуација неће бити стабилна.

Између осталог, по речима Драгана Станојевића, он је и сам постао мета за напад националиста.

Расписана је потерница где је нека лева фаланга написала да сам ја руководилац неке проруске шпијунске терористичке организације која јвде делује против украјинског народа, који организује митинге и спрема терористичке акције против украјинског народа. У том обраћању је написано да по информацијама које су добили од Албанаца,  да сам ја врло опасан за ову државу и ме треба наћи и ликвидирати.

Невероватно просто у којој мери је та русофобија и србофобија! Наравно то је натурална глупост и лаж. Не знам у каквим центрима се осмишљава таква једна глупост. Ја сам ту петнаест година и све се моје активности везане за народе Украјине, Србије и Русије знају Не постоји један једини елеменат који би могао да било шта супротно потврди. Међутим то су ти људи којим се вероватно не свиђа моје објективно гледање на дешавања у Украјини. Наравно може још неко стоји иза њих у овом процесу пошто ја никада нисам подржавао ту прозападну политику која је показала себе на делу последњих двадесет година у Србији.

Видели смо јуче изјаву ћерке Јулије Тимошенко где је рекла да је њена мајка страдала и мучена у затвору као што су Албанци мучени у српским затворима!? Захвалила се Албанцима за помоћ у ослобађању њене мајке. То од прилике говори да су Албанци узимали чак и активно учешће у овим процесима. Тако да сам сада у некој ситуацији да сам повећао мере безбедности, јер не знате никада колико је то реално и опасно.

У принципу је овде анархично стање и једноставно се не зна да ли се то може реално догодити или не. Тако да сам обавестио и Амбасаду, и пријатеље. Мислим да је то страшно шта се овде дешава и да ћу тражити начин привременог или можда чак и сталног одласка одавде према Москви или према Србији.

Глас Русије ће пратити ситуацију са председником Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драганом Станојевићем.

/ Глас Русије /


 


Podelite ovaj članak
Reddit! Del.icio.us! Mixx! Free and Open Source Software News Google! Live! Facebook! StumbleUpon! TwitThis Joomla Free PHP